Search
Close this search box.
oscar 2024

Όσκαρ 2024: Οι προβλεπόμενες υποψηφιότητες – Ποιες αναμένεται να μείνουν εκτός;

Στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ του 2024, με την τελετή προγραμματισμένη για τις 11 Μαρτίου.

Οι νέες ταινίες που θα προβληθούν στα «προσεχώς» του σινεμά αυτήν την εβδομάδα από 25/01/24 – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μέχρι στιγμής, το Oppenheimer κερδίζει πολλές υποψηφιότητες και βραβεία, συμπεριλαμβανομένων του Καλύτερου Δραματικού Φιλμ στις Χρυσές Σφαίρες και της Καλύτερης Ταινίας στα Critic Choice Awards. Ο Cristopher Nolan έχει επίσης κερδίσει βραβεία σκηνοθεσίας.

Επιπλέον, το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Κωμωδία/Μιούζικαλ, τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, και η Emma Stone βραβεύτηκε για την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία.

Προβλέπεται να ανακοινωθούν πολλές υποψηφιότητες την Τρίτη, με τον Λάνθιμο να ελπίζει να διεκδικήσει βραβεία σε διάφορες κατηγορίες στα Όσκαρ.

Καλύτερη ταινία

Τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία συνήθως περιλαμβάνει περίπου οκτώ έως δέκα υποψηφιότητες. Φέτος, είναι βέβαιο ότι θα δούμε τα εντυπωσιακά Oppenheimer του Nolan και το Killers of the Flower Moon, την επιτυχημένη σε εισπράξεις Barbie της Greta Gerwig, καθώς και το εντυπωσιακό οπτικά Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου.

Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για το συγκινητικό Holdovers του Alexander Payne, το σιωπηλό love story, Past Lives της Celine Song (επιλογή συντάκτη και για βράβευση) και το ιδιαίτερο δικαστικό θρίλερ που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, το Anatomy of a Fall. Επιπλέον, το βιογραφικό για τη ζωή του Leonard Bernstein, Maestro του Bradley Cooper, φαίνεται να έχει καλές πιθανότητες, καθώς και το ενδιαφέρον Zone of Interest του Jonathan Glazer, ενώ η ακαδημία έχει εκφράσει προτίμηση για αυτού του είδους τις θεματικές.

Καλύτερη σκηνοθεσία

Φαίνεται πως οι υποψηφιότητες για το βραβείο σκηνοθεσίας θα κινηθούν σε παρόμοιο πνεύμα, με τον πολλές φορές αγνοημένο από τα Όσκαρ Cristopher Nolan να παίρνει τη δεύτερη υποψηφιότητά του, μετά το Dunkirk το 2018. Επίσης, ανάμεσα στις υποψηφιότητες θα βρίσκεται ο 9 φορές υποψήφιος και μια φορά βραβευμένος Martin Scorsese, ενώ ο Γιώργος Λάνθιμος θα είναι υποψήφιος για το Poor Things, ακολουθώντας την πρώτη υποψηφιότητά του για το The Favourite.

Επίσης, η Greta Gerwig θα έχει τη δεύτερη υποψηφιότητά της, ούσα ήδη για το εξαιρετικό Lady Bird, ενώ ο Alexander Payne φαίνεται να αποκτά την τέταρτη υποψηφιότητά του μετά τα Nebraska, The Descendants και Sideways, στο οποίο είχε συνεργαστεί ξανά με τον Paul Giamatti.

Α’ ανδρικός

Ο Paul Giamatti, που έχει εντυπωσιάσει σε πολλούς β’ ρόλους και είχε μία υποψηφιότητα για το Cinderella Man, φαίνεται να είναι υποψήφιος για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο ως ο δύστροπος αλλά ευαίσθητος καθηγητής Paul Hunham στο Holdovers, με πολλούς να τον θεωρούν φαβορί για τη βράβευση. Επίσης, σίγουρη φαίνεται η υποψηφιότητα για την εξαιρετική ερμηνεία του Cilian Murphy ως Robert Oppenheimer, του Bradley Cooper ως Leonard Bernstein, και του Leonardo DiCaprio που φαίνεται να επιστρέφει στις υποψηφιότητες μετά το Once Upon a Time in Hollywood.

Για την πέμπτη υποψηφιότητα φαίνεται να διεκδικούν ο Jeffrey Wright για την εξαιρετική του ερμηνεία στο “διαμαντάκι” American Fiction και ο Colman Domingo που υποδύεται τον αφροαμερικανό ακτιβιστή Bayard Rustin, με περισσότερες πιθανότητες να έχει ο πρώτος.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Α’ Γυναικείος

Τα δύο ονόματα που ξεχωρίζουν ως φαβορί για τη βράβευση και είναι εξίσου σίγουρα υποψήφια είναι η Lily Gladstone, που έγινε η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα για τη δυναμική ερμηνεία της στο Killers of the Flower Moon, και η Emma Stone, που εντυπωσίασε με τον κωμικό και αυτοσχεδιαστικό ρόλο της ως Bella Baxter στο Poor Things.

Επιπλέον, στη λίστα υποψηφιοτήτων αναμένεται να βρεθούν η Margot Robbie, που υποδύθηκε την Barbie στη μεγάλη οθόνη, και η Carey Mulligan, που ενσάρκωσε τη Felicia Montealegre στο Maestro. Η πέμπτη υποψηφιότητα φαίνεται ότι πηγαίνει στη Sandra Hüller για την εξαιρετική της ερμηνεία στο Anatomy of a Fall.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Β’ Ανδρικός

Η κατηγορία του Β’ Ανδρικού φαίνεται να έχει ξεκάθαρες υποψηφιότητες, με τις εξαιρετικές ερμηνείες του Robert Downey Jr ως Lewis Strauss στο Oppenheimer και του Robert De Niro στο Killers of the Flower Moon να θεωρούνται φαβορί για τη βράβευση.

Επιπλέον, ο Ryan Gosling, που υποδύθηκε τον Ken στην ταινία Barbie, φαίνεται να έχει σίγουρη θέση στις υποψηφιότητες, και εκτός απροόπτου, οι Willem Dafoe και Mark Ruffalo αναμένεται να συμπληρώσουν την πεντάδα με τις ξεχωριστές ερμηνείες τους στο Poor Things.

Β’ Γυναικείος

Στην κατηγορία αυτή, το φαβορί με εξασφαλισμένη υποψηφιότητα φαίνεται να είναι η Da’Vine Joy Randolph, η οποία έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία για την ερμηνεία της στην ταινία Holdovers, όπου υποδύεται την Mary, την οικονόμο του ιδιωτικού σχολείου που έχει χάσει τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ. Επίσης, η αφροαμερικανή ηθοποιός Danielle Brooks, για την ερμηνεία της ως Sofia στο musical The Colour Purple, αναμένεται να είναι εντός της πεντάδας, όπως και η “Kitty Oppenheimer”, Emily Blunt. Στις άλλες δύο θέσεις, πιθανόν να δούμε την έμπειρη στον χώρο Jodie Foster, η οποία ήδη είναι υποψήφια για το βραβείο ερμηνείας του Σωματείου Ηθοποιών για την ερμηνεία της στην ταινία Nyad.

Η America Ferrara φαίνεται να κλείνει την πεντάδα για τον ρόλο της στην ταινία Barbie και έχει ήδη τιμηθεί με το Critics Choice Award.

Βραβεία SAG 2024: Οι υποψηφιότητες των προαγγέλων των Όσκαρ

Πρωτότυπο Σενάριο

Είναι σίγουρες οι υποψηφιότητες για τα εξαιρετικά σεναριακά Past Lives και Anatomy of Fall, καθώς και για την πολύ όμορφη σύνθεση των ιστοριών του Holdovers και του David Hemigson. Επίσης, το May December του Alex Mechanik, παρά το ότι ίσως άξιζε την παρουσία του και σε άλλες κατηγορίες, φαίνεται να κλείνει την τέταρτη θέση.

Όσον αφορά την πέμπτη υποψηφιότητα, πιθανότατα να δοθεί στο Barbie. Ωστόσο, μια εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε να είναι η βραβευμένη για το “Promising Young Woman”, Emerald Fennell, για το Saltburn.

Διασκευασμένο Σενάριο

Τα φαβορί και στην κατηγορία της Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τα Όσκαρ φαίνεται να είναι το Oppenheimer (Christopher Nolan), το The Killers of the Flower Moon (Eric Roth, Martin Scorsese) και το Poor Things (Tony McNamara).

Επιπλέον, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η ιδιαίτερη μεταφορά του Zone of Interest από τον Jonathan Glazer, καθώς και το ευφυές American Fiction του Cord Jefferson.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Επιστρέφει το 2024 με τη νέα ταινία του Μπάρι Λέβινσον “Alto Knights”

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr