Search
Close this search box.
apollo 11

Οι αστροναύτες του Apollo 11 απομονώθηκαν για τρία χρόνια μετά την προσεδάφιση στη Σελήνη

Αυτή η φωτογραφία, τραβηγμένη στις 24 Ιουλίου 1969, δείχνει τους νεοαφιχθέντες αστροναύτες του Apollo 11 να συναντούν τον τότε πρόεδρο Richard Nixon λίγο μετά την επιστροφή τους στη Γη.

Στο Μεξικό κατασκευάστηκε αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Από αριστερά προς τα δεξιά, διακρίνονται οι Neil Armstrong, Micheal Collins και Buzz Aldrin να κοιτάζουν μέσα από το παράθυρο του κινητού θαλάμου απομόνωσής τους, ενώ συνομιλούν με τον Πρόεδρο.

Οι αστροναύτες έπρεπε να ολοκληρώσουν μια τριετή απομόνωση αμέσως μετά την επιστροφή τους από τη Σελήνη, σε περίπτωση που έφεραν κάτι επικίνδυνο πίσω στη Γη – όπως έναν άγνωστο εξωγήινο παθογόνο οργανισμό ή μια πιθανή μόλυνση από σεληνιακό υλικό. Παρόλο που οι επιστήμονες της NASA θεωρούσαν αυτό εξαιρετικά απίθανο, ήταν τεχνικά δυνατό, επομένως λήφθηκαν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα εξάπλωσης θεωρητικών μολυσματικών ασθενειών.

apollo 11
Credit: Unsplash

Στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στην προγραμματισμένη ζώνη προσγείωσης της αποστολής Apollo 11, ο Πρόεδρος Nixon και άλλοι επιστήμονες της NASA βρίσκονταν εν πλω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο U.S.S. Hornet, το πλοίο στο οποίο τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, περιμένοντας να ανασύρουν τους αστροναύτες μετά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα. Ο Πρόεδρος Nixon συγκεκριμένα ήθελε να χαιρετίσει τους αστροναύτες και να τους τιμήσει για την απίστευτη επιτυχία τους στην ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής προσεδάφισης στη Σελήνη. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να τους σφίξει προσωπικά το χέρι μέχρι να λήξει η τριετής απομόνωσή τους.

Ο θάλαμος απομόνωσης ήταν ένας θάλαμος κατασκευασμένος από ένα τροποποιημένο τροχόσπιτο Airstream. Μέσα στο θάλαμο, οι αστροναύτες είχαν καθιστικό και κουζίνα, εξοπλισμένη με φούρνο μικροκυμάτων για ζέσταμα έτοιμων φαγητών. Είχε επίσης και ένα θάλαμο μεταφοράς για την ασφαλή μεταφορά αντικειμένων στους αστροναύτες. Το τροχόσπιτο ήταν σχεδιασμένο να μεταφέρεται με φορτηγό, πλοίο ή αεροπλάνο, και οι αστροναύτες θα συνέχιζαν να ζουν μέσα σε αυτό εν πλω στο αεροπλανοφόρο H.S.S. Hornet μέχρι την τελική τους άφιξη και μεταφορά σε μεγαλύτερο χώρο απομόνωσης στο Χιούστον.

Έλον Μασκ: Η πρώτη τοποθέτηση εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε άνθρωπο είναι γεγονός

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr