Search
Close this search box.
viper nasa

NASA: Στείλτε το όνομά σας στο φεγγάρι με το πρόγραμμα “Send Your Name with VIPER”

Η NASA προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία “Send Your Name with VIPER”, προσφέροντας τη δυνατότητα να στείλουν δωρεάν το όνομά τους στο φεγγάρι.

Η NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη “Interstellar” όπου ένας χρόνος διαρκεί μόλις 11 ημέρες

Η NASA ανακοίνωσε πρόσφατα την πρωτοβουλία “Send Your Name with VIPER”, προσφέροντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους παγκοσμίως τη δυνατότητα να στείλουν εντελώς δωρεάν το όνομά τους στο φεγγάρι. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της προσπάθειας της NASA να καθιερώσει τη διαστημική εξερεύνηση ως ένα κοινό ανθρώπινο ταξίδι, ενσωματώνοντας το κοινό σε σημαντικές αποστολές. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν χρόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου να υποβάλουν τα ονόματά τους, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο ρόβερ VIPER.

Η διαδικασία υποβολής ονομάτων είναι απλή, καθώς οι συμμετέχοντες χρειάζεται να καταχωρίσουν μόνο το όνομά τους και ένα pin μέσω της ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα της NASA. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα μοναδικό ψηφιακό αναμνηστικό: μια εξατομικευμένη κάρτα επιβίβασης στην αποστολή VIPER.

Μπορείτε να στείλετε το όνομά σας στο φεγγάρι πατώντας εδώ.

Το VIPER, ή αλλιώς Volatiles Investigating Polar Exploration Rover, είναι ένα όχημα που πρόκειται να διερευνήσει το Νότιο Πόλο της Σελήνης, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατανόηση του σεληνιακού νερού και του περιβάλλοντος του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Η μεταφορά του VIPER προγραμματίζεται για τα τέλη του 2024, με τη χρήση της αποστολής Griffin Mission One της Astrobotic Technologies, που θα εκτοξευθεί από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα. Θα παραμείνει ενεργό για περίπου 100 ημέρες, αντιμετωπίζοντας ακραίες θερμοκρασίες και δύσκολες συνθήκες, ενώ θα εξερευνά τον πάγο και τους πόρους της Σελήνης. Αυτή η αποστολή είναι κρίσιμη για το πρόγραμμα Artemis, το οποίο αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση μιας μόνιμης παρουσίας στη Σελήνη, προκειμένου να προετοιμαστεί για μελλοντικές αποστολές προς τον Άρη.

Η Ελλάδα αποκτάει την δική της πλατφόρμα AI για τον Ελληνικό Πολιτισμό!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr