Search
Close this search box.
Ελλάδα_πλατφόρμα_AI

Η Ελλάδα αποκτάει την δική της πλατφόρμα AI για τον Ελληνικό Πολιτισμό!

Η Ελλάδα θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα AI για τον Ελληνικό Πολιτισμό, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Εταιρειών “MainSys – Master – Talent”.

Στην πρωτοβουλία να αναλάβει την υλοποίηση του νέου έργου με τίτλο “Αναδεικνύοντας το Πολιτιστικό Περιεχόμενο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα με τη Βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης” προχώρησε η Ένωση Εταιρειών “MainSys – Master – Talent”.

Ο Γιώργος Πλαβούκος, CEO της MainSys και εκπρόσωπος της Ένωσης, ανέφερε: “Στη MainSys είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ένας Φορέας σαν την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα μας εμπιστεύτηκε την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού και πρωτοποριακού έργου για τα ελληνικά δεδομένα που θα βελτιώσει ριζικά τις εργασίες και την έρευνα της αρχαιολογικής κοινότητας“.

Το συγκεκριμένο έργο, έχει ως σκοπό την εκτέλεση ενός καινοτόμου σχεδίου, που θα αναπτυχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στόχος είναι η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για τον Ελληνικό Πολιτισμό.  Η πλατφόρμα θα βασίζεται στις αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς αναμένεται να παρέχει νέες δυνατότητες σχετικά με την ερευνητική και αρχαιολογική κοινότητα για την ολοκληρωμένη διαχείριση πολιτιστικού υλικού και συλλογών.

Πιο συγκεκριμένα, θα ενσωματώνει υλικό από το Αρχείο Σλήμαν, αρχεία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, όπως και των ανασκαφών της Αρχαίας Κορίνθου που ανήκουν στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Η συνεχής έρευνα που γίνεται στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και στο Internet of Things (IoT) βοηθάει να δημιουργηθούν νέα προϊόντα και να εξελιχθούν τα υπάρχοντα παρέχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις υλοποιήσεις.

Οι αρχαιοελληνικές επαναστατικές εφευρέσεις που διαμόρφωσαν τον παγκόσμιο πολιτισμό

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr