Search
Close this search box.
τεχνητή_νοημοσύνη_διαβήτης

Τεχνητή νοημοσύνη: Μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα εντοπίζει το διαβήτη

Η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει τον διαβήτη μέσω της ανάλυσης φωνής, μόλις σε 10 δευτερόλεπτα.

Μέσα από μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Klick Labs, αποδείχθηκε η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να ανιχνεύει το διαβήτη τύπου 2 μέσω ανάλυσης φωνής. Οι φωνητικές καταγραφές των συμμετεχόντων που αναλύθηκαν στην έρευνα κατέγραψαν ποσοστό ακρίβειας 89% στις γυναίκες και 86% στους άντρες από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις φωνές των ανθρώπων με και χωρίς διαβήτη. Αυτή η νέα τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον έλεγχο του διαβήτη στην ιατρική κοινότητα, καθιστώντας περιττές τις παραδοσιακές χρονοβόρες και δαπανηρές μεθόδους ανίχνευσης.

AI: Φέρνοντας πίσω τους νεκρούς με τεχνητή νοημοσύνη;

Στη μελέτη αυτή, 267 άτομα με διαβήτη τύπου 2 έκαναν ηχογραφήσεις προτάσεων στα smartphones τους έξι φορές την ημέρα επί δύο εβδομάδες. Αναλύθηκαν περισσότερες από 18.000 ηχογραφήσεις και εντοπίστηκαν 14 διαφορετικά ακουστικά χαρακτηριστικά που τους διέκριναν από τα άτομα χωρίς διαβήτη.

Η επεξεργασία σήματος επέτρεψε στην τεχνητή νοημοσύνη να ανιχνεύει λεπτές αλλαγές στον ήχο που είναι δυσδιάκριτες για το ανθρώπινο αυτί.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η φωνητική τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση παγκοσμίως και με πολύ χαμηλότερο κόστος. Το επόμενο βήμα των Klick Labs είναι να αναπαράγουν αυτό το έργο και να επεκτείνουν την ανάλυση φωνής για την ανίχνευση άλλων ιατρικών καταστάσεων, όπως η υπέρταση.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr