Search
Close this search box.
interstellar

Η NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη “Interstellar” όπου ένας χρόνος διαρκεί μόλις 11 ημέρες

Κάνοντας συγκρίσεις με τον «Πλανήτη του Μίλερ» από την ταινία Interstellar, οι επιστήμονες διερευνούν τώρα την πιθανότητα ο πλανήτης να ευνοεί τη φιλοξενία ζωής, κάτι που απαιτεί περαιτέρω επιστημονικό έλεγχο.

NASA: Αστροναύτης μας παρουσιάζει τη νυχτερινή Αθήνα από το διάστημα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Εκεί έξω, στην απέραντη έκταση του διαστήματος, ανακαλύφθηκε ένας πλανήτης που θυμίζει τον κόσμο στην ταινία Interstellar. Με το όνομα TOI-1452, αυτή η «Σούπερ Γη» βρίσκεται σε απόσταση 100 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι έχει μια μάζα σχεδόν ισοδύναμη με πέντε πλανήτες Γη μαζί, το TOI-1452 πραγματοποιεί μια γρήγορη τροχιά γύρω από το άστρο του, ολοκληρώνοντας μια περιστροφή σε λίγο περισσότερο από 11 ημέρες.

Πιστεύεται ότι υπάρχει σε ένα δυαδικό σύστημα αστεριών στον αστερισμό του Δράκου. Το TOI-1452 αναγνωρίστηκε αρχικά από αστρονόμους από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ του Καναδά, χρησιμοποιώντας τον δορυφόρο της NASA Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS). Υπάρχουν εικασίες μεταξύ των αστρονόμων ότι ο TOI-1452 θα μπορούσε να είναι ένας «ωκεάνιος πλανήτης», που περιβάλλεται από ένα παχύ στρώμα νερού παρόμοιο με ορισμένα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου.

interstellar planet

Ο καθηγητής René Doyon του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ εξέφρασε υπερηφάνεια για την ανακάλυψη, τονίζοντας το διαμέτρημα των ερευνητών και τις καινοτόμες μεθόδους και όργανα που χρησιμοποιούνται στην ανίχνευση, όπως το OMM και το όργανο SPIRou που αναπτύχθηκαν στα εργαστήριά τους.

Το τηλεσκόπιο James Webb από τη NASA αναμένεται να παίξει κρίσιμο ρόλο στην περαιτέρω έρευνα για το TOI-1452. Καθώς οι επιστήμονες συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες, αυξάνεται η δυνατότητα δημιουργίας παραλληλισμών με κινηματογραφικές απεικονίσεις των αλλότριων κόσμων. Ωστόσο, η προοπτική να φτάσουμε φυσικά σε τέτοιους μακρινούς πλανήτες παραμένει εξαρτημένη από την υπέρβαση των προκλήσεων της επίτευξης ταχυτήτων πέρα του φωτός, αφήνοντάς μας προς το παρόν να αναλογιστούμε τα μυστήρια και τα θαύματα που είναι διάσπαρτα στα αστέρια.

NASA: Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την τροχιά του πλανήτη Άρη! (ΦΩΤΟ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr