Search
Close this search box.
προφήτες

Όταν κάποιοι «προφήτες» προειδοποίησαν την ανθρωπότητα και έπεσαν μέσα!

Κάποιοι προέβλεψαν τα μελλούμενα και έπεσαν μέσα! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διεκδικούν επάξια τον τίτλο του προφήτη όσοι εντάχθηκαν στην παρακάτω λίστα.

Οι υπερδυνάμεις δεν περιορίζονται στη σφαίρα του κινηματογράφου- ορισμένα άτομα, ενώ δε διαθέτουν μαντικές ικανότητες έχουν κατακτήσει την τέχνη της πρόβλεψης. Αν και πολλές ιστορικές προβλέψεις ήταν εικασίες, μερικές από αυτές έχουν υλοποιηθεί με ανατριχιαστικό τρόπο. Εμείς επιλέξαμε μερικές από αυτές και τις εντάξαμε στην παρακάτω λίστα.

Οι 11 χειρότερες ιστορικές γκάφες στην ανθρώπινη ιστορία

Ακολουθούν 7 από αυτές τις ακριβείς προβλέψεις:

1. ALEXIS DE TOCQUEVIL
Το 1840, ο Γάλλος αριστοκράτης Αλέξης ντε Τοκβίλ περιόδευσε στις ΗΠΑ και προέβλεψε τον Ψυχρό Πόλεμο, οραματιζόμενος μια μελλοντική αντιπαλότητα μεταξύ της Αμερικής και της Ρωσίας που θα κρατούσε τις τύχες του μισού κόσμου. Πάνω από έναν αιώνα αργότερα, η προφητεία του εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

2. MARK TWAIN
Το 1909, ο Μαρκ Τουέιν, γεννημένος λίγο μετά την εμφάνιση του κομήτη του Χάλεϊ, προέβλεψε τον θάνατό του, εκφράζοντας την επιθυμία να φύγει από τη ζωή με την επιστροφή του κομήτη. Πιστός στην πρόβλεψή του, ο Τουέιν πέθανε μόλις μία ημέρα μετά την επανεμφάνιση του κομήτη το 1910.

3. NIKOLA TESLA
Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ο Nikola Tesla προέβλεψε το Wi-Fi, τα κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο. Η πρόβλεψή του, που διατυπώθηκε σε συνεντεύξεις του στους New York Times το 1909 και το 1929, προέβλεπε την ασύρματη επικοινωνία και μια παγκόσμια δικτυωμένη Γη.

4. FERDINAND FOCH
Το 1919, ο Γάλλος στρατηγός Ferdinand Foch, μια σημαντική προσωπικότητα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, προέβλεψε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλώνοντας κατά την υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιών ότι δεν επρόκειτο για ειρήνη αλλά για ανακωχή για είκοσι χρόνια. Σχεδόν ακριβώς είκοσι χρόνια αργότερα, ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

5. JOHN ELFRETH WATKINS
Το 1900, ο μηχανικός John Elfreth Watkins προέβλεψε τις εξελίξεις της φωτογραφικής τεχνολογίας, προβλέποντας την τηλεγραφική αποστολή φωτογραφιών από οποιαδήποτε απόσταση και την αναπαραγωγή των χρωμάτων της φύσης σε εικόνες. Οι προβλέψεις του αποδείχθηκαν προφητικές, προβλέποντας εξελίξεις πέραν της εποχής του.

6. ROBERT BOYLE
Στα μέσα του 17ου αιώνα, ο χημικός Robert Boyle, θεμελιωτής της σύγχρονης χημείας, προέβλεψε τις μεταμοσχεύσεις οργάνων στο ημερολόγιό του κατά τη διάρκεια της ίδρυσης της Βασιλικής Εταιρείας τη δεκαετία του 1660. Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων έγιναν πραγματικότητα το 1954, εκπληρώνοντας το όραμα του Boyle.

7. JULES VERNE
Το 1865, ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Ιούλιος Βερν, που συχνά χαρακτηρίζεται ως ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας, προέβλεψε την προσελήνωση στο φεγγάρι στο βιβλίο του “Από τη Γη στη Σελήνη”. Η ακριβής απεικόνισή του περιλάμβανε λεπτομέρειες όπως η τοποθεσία εκτόξευσης στη Φλόριντα, το τριμελές πλήρωμα και η χρήση αλεξιπτώτων για την ασφαλή επιστροφή – λεπτομέρειες που αντανακλούσαν σε μεγάλο βαθμό την αποστολή του Apollo 11 στην πραγματικότητα.

Τα 7 φρικτά ατυχήματα στην ιστορία της ροκ (BINTEO)

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr