Search
Close this search box.
ιστορικές γκαφες

Οι 11 χειρότερες ιστορικές γκάφες στην ανθρώπινη ιστορία

Σε περίπτωση που σε πήρε από κάτω επειδή βίωσες μια αποτυχία, διάβασε στην παρακάτω λίστα επικές γκάφες που οδήγησαν σε ολικές καταστροφές και δες πως υπάρχουν και χειρότερα.

Τα λάθη είναι αναπόφευκτα – όλοι βιώνουν αποτυχίες, είτε αποτυγχάνοντας σε μια εργασία, είτε χάνοντας μια σχέση, είτε κάνοντας λάθος σε μια συμφωνία. Βρείτε παρηγοριά εξετάζοντας μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες αποτυχίες στην ιστορία.

5 συγγραφείς που εξαφανίστηκαν από την ιστορία

11 ιστορικές γκάφες που έμειναν στην ιστορία

1.Το 1453, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης, οι Βυζαντινοί, σε μια κρίσιμη παράβλεψη, αφήνουν μια πύλη ξεκλείδωτη, επιτρέποντας στους εισβολείς Τούρκους να κατακλύσουν και να κατακτήσουν την αυτοκρατορία τους.

2.Το 1527, μια ισπανική αποστολή 600 ατόμων επιχειρεί να αποικίσει τη Φλόριντα, αλλά χάνει τα πλοία της, δεν ανακαλύπτει χρυσό και ηττάται από τους ιθαγενείς, αφήνοντας μόνο τέσσερις επιζώντες να περιπλανώνται χωρίς ρούχα.

3.Το 1912, κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου ταξιδιού του Τιτανικού, ένας παρατηρητής ξεχνά τα κιάλια, με αποτέλεσμα την καταστροφική σύγκρουση με παγόβουνο. Το περιστατικό αυτό, γνωστό για τις τραγικές συνέπειές του, παραμένει χαραγμένο στην ιστορία.

4.Το 1964, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής καταστρέφει ακούσια το αρχαιότερο γνωστό δέντρο, ένα πεύκο Bristlecone ηλικίας 5.000 ετών, ενώ προσπαθεί να απελευθερώσει ένα κολλημένο εργαλείο.

5.Το 1971 η Ford κυκλοφόρησε το Pinto, ένα προσιτό μικρομεσαίο σεντάν επιρρεπές στο να τυλίγεται στις φλόγες όταν προσκρούει από την πίσω πλευρά, με αποτέλεσμα την ανάκληση 1,5 εκατομμυρίου οχημάτων.

6.Το 1977 σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα μπλακ άουτ στην ιστορία της Νέας Υόρκης, όταν ένας κεραυνός έπληξε το ηλεκτρικό δίκτυο, γεγονός που επιδεινώθηκε από την αποτυχία ενός χειριστή να αλλάξει εγκαίρως ορισμένα χειριστήρια.

7.Το 1990, η NASA επένδυσε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στην κατασκευή και την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσει την αδυναμία του να καταγράψει καθαρές εικόνες μόλις βρεθεί στο διάστημα.

8.Στο Super Bowl του 1993 σημειώθηκε ένα αξιομνημόνευτο σφάλμα, όταν η επίδειξη του Cowboy Leon Lett επέτρεψε στον Don Beebe του Buffalo να του αφαιρέσει τη μπάλα στην τέταρτη περίοδο.

9.Το 2000, η Blockbuster απέρριψε την ευκαιρία να αγοράσει το Netflix έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων, μια απόφαση για την οποία μετάνιωσε καθώς η αγοραία αξία του Netflix εκτινάχθηκε σε πάνω από 150 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018.

10.Το 2013, ο εργαζόμενος στην πληροφορική Τζέιμς Χάουελς πέταξε κατά λάθος έναν σκληρό δίσκο που περιείχε 7.500 Bitcoins, τα οποία σήμερα αποτιμώνται σε 50 εκατομμύρια δολάρια.

11.Το 2014, η αγορά από τη γαλλική κυβέρνηση 2.000 τρένων που ήταν πολύ μεγάλα για 1.300 σταθμούς οδήγησε σε πρόσθετη δαπάνη 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διεύρυνση των πλατφορμών.

5 γυναίκες δολοφόνοι που έμειναν στην ιστορία

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr