Search
Close this search box.
short_ a day in the country

Μια ταινία μικρού μήκους σε μια εποχή έρωτα και αθωότητας – A day in the Country – (ΒΙΝΤΕΟ)

Και κάπως έτσι μερικά λεπτά μπορούν να μας πάρουν μαζί τους σε μια άλλη εποχή που όλα είναι ρομαντικά και ηχηρά μέσα μας.

Η ταινία μικρού μήκους βασίζεται στο διήγημα «Une partie de campagne» (1881) του Γκυ ντε Μωπασσάν.  Στην μικρού μήκους ταινία “A day in the Country” (Partie de Campagne) του σκηνοθέτη Jean Renoir, ο καταστηματάρχης Monsieur Dufour πηγαίνει με την οικογένειά του για μια ημερήσια εκδρομή στην ύπαιθρο. Εκεί, οι νεαροί Henri και Rodolphe προσπαθούν να κερδίσουν τις καρδιές των γυναικών της οικογένειας του Dufour σε μια άκρως γοητευτική κινηματογραφική αφήγηση. Αν και ο Rodolphe είχε τρέψει εξ αρχής το βλέμμα του στην Henriette, ο Henri εισβάλλει δυναμικά στο παιχνίδι. Ο Henriette αντιστέκεται αρχικά, αλλά τελικά υποκύπτει στα συναισθήματα του Henri.

Μια ταινία μικρού μήκους σαν ένα τραγούδι σιωπηλό – Sing – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μετά από μερικά χρόνια, η Henriette παντρεύεται τον Anatole, αλλά αναπολεί τη στιγμή και όσα πρόλαβε να ζήσει με τον Henri. Όταν συναντά ξανά μελλοντικά τον Henri, η νοσταλγία τους ανθίζει, αλλά η παρουσία του Anatole εξακολουθεί να δημιουργεί ένταση.

Η ταινία μικρού μήκους εξερευνά ευαίσθητα θέματα όπως ο έρωτας, η ανάμνηση και οι κοινωνικές πιέσεις. Με την εκπληκτική σκηνοθεσία του Renoir και τις εξαιρετικές ερμηνείες του καστ, προσφέρει μια συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία που αναδεικνύει την ανθρώπινη φύση και τις συνέπειες των επιλογών μας.

Ο σκηνοθέτης μας παραδίδει ένα εντυπωσιακό οπτικό τοπίο, με εκπληκτικά σκηνικά που αναδεικνύουν την ομορφιά της υπαίθρου και της αγροτικής ζωής του παρελθόντος. Οι ερμηνείες είναι συγκλονιστικές, με τους ηθοποιούς να εκπλήσσουν με την αυθεντικότητα και την ένταση των ερμηνειών τους. Αυτή η ταινία αποτελεί έναν αναπνευστικό αφηγηματικό ταξίδι που συνδυάζει τη ρομαντική ευαισθησία με τον ενθουσιασμό για τη ζωή και τον έρωτα στην ύπαιθρο. Με έναν τίτλο που δημιουργεί λογοπαίγνιο με την έννοια του χρόνου και του χώρου, η ταινία κερδίζει τις καρδιές μας και μας παρασέρνει σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος σταματάει και η αγάπη κυριαρχεί.

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Σενάριo: Jean Renoir
Παρaγωγή: Pierre Braunberger
Ηθοποιοί: Sylvia Bataille, Georges D’Arnoux, Jane Marken, André Gabriello, Jacques B. Brunius
Μουσική: Joseph Kosma
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Μαΐου 1946
Διάρκεια: 40 λεπτά
Χώρα παραγωγής: Γαλλία

Δείτε παρακάτω απόσπασμα της ταινίας:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες μικρού μήκους:

Μια ταινία μικρού μήκους που αντικατοπτρίζει την κοινωνική ψυχολογία – Έλα να σου πω – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Θέλεις μανταρίνι; – Μια μικρού μήκους ταινία για όσους (δεν) τρώνε μανταρίνι (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Μια ταινία μικρού μήκους που συναντά τη ζωή του Ρίτσι – Curfew – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μια ταινία μικρού μήκους που γράφει ξανά ιστορία – Eleftheromania – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Letter to a pig – Ένα γράμμα με ονειρικό παραλήπτη – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

 

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr