Search
Close this search box.
Θέλεις μανταρίνι - Ταινία Μικρού Μήκους

Θέλεις μανταρίνι; – Μια μικρού μήκους ταινία για όσους (δεν) τρώνε μανταρίνι (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ήξερες ότι μόλις σε λίγα λεπτά μπορείς να συγκινηθείς, να ανατραπείς, να παρασυρθείς, να αποκτήσεις μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία μέσα από την θέα μιας μικρού μήκους ταινίας από ολόκληρο τον κόσμο; Η Lavart μοιράζεται αυτή τη μοναδική στιγμή και ξεκλειδώνει ιστορίες που αφηγήθηκαν σε μερικά μόνο λεπτά.

Θέλεις μανταρίνι;/ Would You Like a Tangerine, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ιορδανόπουλος, (Διάρκεια: 7 λεπτά).

Η τεχνοτροπία του κόκκινου στον κινηματογράφο

Υπόθεση:

Η Λένα κάνει μια νέα αρχή σε μια νέα πόλη. Όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από τη συνήθεια να αισθάνεται παντού την παρουσία και να γεύεται τη μυρωδιά από ένα μανταρίνι. Μια ταινία μικρού μήκους ελληνικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ιορδανόπουλου, που μόλις σε 7 λεπτά, μας συστήνει τον πραγματικό κόσμο της Λένας, τόσο αυτόν που ρεαλιστικά ζει στην καθημερινότητά της, όσο και αυτόν που φοβάται. Το πορτοκαλί μπουρνούζι της και οι αποχρώσεις του πορτοκαλί στις λεπτομέρειες των κάδρων, προδιαθέτουν τη θεατή να γίνει κι αυτός για μια στιγμή, τη γεύση από ένα «stalker» μανταρίνι.

Ήδη από τον τίτλο της ταινίας “Θέλεις μανταρίνι;” ο σκηνοθέτης μας ενσωματώνει άθελά του ή μη, ως αναπόσπαστους συμμέτοχους στη δράση, διατηρώντας την αγωνία και προκαλώντας μας να δώσουμε τη μοναδική λύση στην ερώτηση που απαντά στο εάν πραγματικά θέλουμε μανταρίνι, η οποία καταλήγει σε κατάφαση και μετατρέπεται σε φωνή που λέει “μίλα” .

Η ερώτηση του εμπνευσμένου τίτλου αφορά μια γενικευμένη προτροπή και συμπεριφορά απέναντι στην επιρροή του stalking. Η Λένα προσπαθεί να ξεφύγει από τη σκιά ενός εμμονικού μανταρινιού. Την ίδια στιγμή, η αστική εικόνα ενός διαμερίσματος, χωρίς καμία προσθήκη ιμπεριαλισμού, μας κάνει να αισθανόμαστε πως η Λένα θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ωστόσο, η απλότητα και ο αυθορμητισμός της εικόνας, λίγο προέκυψε οικειότητα στη σύνδεση μεταξύ θεατής και πρωταγωνίστριας, πριν έρθει αντιμέτωπη και δοκιμάσει για μια ακόμη φορά ένα κομμάτι απ’ το άγνωστο “μανταρίνι”.

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ιορδανόπουλος
Σενάριο: Δημήτρης Ιορδανόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Ανέστης
Μοντάζ: Γιώργος Τριανταφύλλου
Μουσική: Pagan Band
Παραγωγή: StudyLand
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 7 λεπτά
Έτος Παραγωγής: 2023
Γλώσσα: Αγγλοί
, Έλεγχος: Αγγλ.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ο τρόμος στον κινηματογράφο: Μια στροφή στο σκοτάδι

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr