Search
Close this search box.
ταινία μικρού μήκους "Eleftheromania"

Μια ταινία μικρού μήκους που γράφει ξανά ιστορία – Eleftheromania – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Η ταινία μικρού μήκους “Eleftheromania” θα μπορούσε να είναι μνημείο ή ολόκληρη η πόλη που ζητά δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η ταινία «Eleftheromania» έχοντας κατακτήσει πέντε νίκες και βρεθεί ανάμεσα σε σπουδαίες υποψηφιότητες για τρεις φορές, κατάφερε να προβληματίσει, να συγκινήσει και να αφυπνίσει τους θεατές δημιουργώντας την ανάγκη για την αναζήτηση της αλήθειας. Η ταινία μικρού μήκους ακολουθεί την Piroska, επιζήσασα του Άουσβιτς , η οποία ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία από το οδυνηρό της παρελθόν. Εστιάζει στο καλοκαίρι του 1944, όταν το Άουσβιτς-Μπίρκεναου γέμισε με Ούγγρους κρατούμενους. Τότε, ο ι Ναζί είχαν στρατολογήσει 446 Ελληνοεβραίους αιχμαλώτους για ένα φρικτό έργο χωρίς γυρισμό.

Ο σκοπός των Ναζί ήταν να οδηγήσουν άλλους συγκρατούμενους σε θαλάμους αερίων. Η Piroska αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι 446 άνδρες πήραν μια σκληρή απόφαση, αψηφώντας τον θάνατο και εξυψώνοντας την ηθική τους υποχρέωση με στόχο την ελευθερία. Αν οι αιχμάλωτοι αρνούνταν, θα έπρεπε να θυσιάσουν το τίμημα με τις ζωές τους. Καθώς η νύχτα έπεφτε, οι άνδρες αντιμετώπισαν την πιο απαιτητική αποστολή της ζωής τους.

Η ριψοκίνδυνη δέσμευση του Αλμπέρ Καμύ: «Μετά από κάθε ελευθερία υπάρχει μια δικαστική απόφαση»

Ήδη από τον τίτλο της ταινίας γινόμαστε μάρτυρες ενός ανοιχτού καλέσματος προς την ελευθερία και συγκεκριμένα της ελευθερίας που πηγάζει από μέσα μας. Το «Eleftheromania» ζωντανεύει την κρίσιμη στιγμή της απόφασης και αποκαλύπτει ηθικά διλλήματα που συγκλονίζουν. Σε κάθε σκηνικό προβολέα συναντάμε μια νέα ανάγνωση κεφαλαίων της ιστορίας – κρυμμένων σε σελίδες – που δεν τολμήσαμε ποτέ να ξεφυλλίσουμε. Αμέσως μετά την προβολή ο κάθε άνθρωπος μέσα από τα δικά του μάτια καταλαβαίνει το χρέος του απέναντι στην κοινωνία. Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους που θα μπορούσε να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Κάθε λεπτό από τα είκοσι λεπτά της ταινίας εξιστορούν μια ολόκληρη ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η συζήτηση των ανδρών περί ηθικής, δίνει την απάντηση για το πότε αξίζει τελικά να λέμε πως η ζωή βρίσκει το νόημά της, όταν είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε.

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: David Antoniuk
Σενάριο: Joanna Tsanis
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Nigel Akam
Μοντάζ: Nick Montgomery
Παραγωγή: Gregory C. Pappas, Chuck Scott, Joanna Tsanis
Χώρα Παραγωγής: Καναδάς
Διάρκεια: 20 λεπτά
Έτος Παραγωγής: 2018
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι : Ελληνικά
Eίδος: Δράμα
Ηθοποιοί: Olympia Dukakis, Anthoula Katsimatides, Ermina Perez, Michael Roy, Casey Bonnici, Alexwood Macline

Δείτε το επίσημο τρεϊλερ εδώ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πόσα μπορούμε να βρούμε για τον κόσμο μέσα μόνο λίγα λεπτά; Αυτό θα είναι για πάντα το μαγικό στις ταινίες μικρού μήκους.

Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες:

Το «Star Trek» και το σπήλαιο του Πλάτωνα: Νέα ταινία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στη μεγάλη οθόνη

Όσκαρ 2024 – Προβλέψεις: Ποιος θα κερδίσει την καλύτερη ταινία και τις υπόλοιπες κατηγορίες;

«20 Ημέρες στη Μαριούπολη»: Ο υποψήφιος για Όσκαρ ντοκιμαντέρ για την κατάρρευση της ουκρανικής πόλης (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μέγας Αλέξανδρος – Netflix: Η Ελληνίδα αρχαιολόγος που ενέπνευσε το νέο ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας

Όσκαρ 2024: 11 υποψηφιότητες για το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr