Search
Close this search box.
Lav. short ελα να σου πω

Μια ταινία μικρού μήκους που αντικατοπτρίζει την κοινωνική ψυχολογία – Έλα να σου πω – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ελληνική κινηματογραφική σκηνή.

Η ταινία μικρού μήκους ‘Έλα να σου πω”, με την εξαιρετική ερμηνεία της Ντίνας Μιχαηλίδη διακρίνεται για τις εντυπωσιακές ερμηνείες, τον αυθορμητισμό, την αισθησιακή ερωτική σκηνή, τη συναισθηματική βαρύτητα, το χιούμορ, τους έξυπνους διαλόγους και τις περίπλοκες σχέσεις.

Η κριτική για την ελληνική ταινία είναι διχασμένη ανάμεσα σε θετικά και αρνητικά σχόλια, με τον ελληνικό κινηματογράφο να αντιμετωπίζει προκλήσεις και δυσκολίες στον δρόμο προς την αναγνώριση της. Παρά την ανάγκη να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, η ταινία αποτελεί πάνω απ’ όλα μια πλήρης κινηματογραφική εμπειρία βασισμένη στην αυθεντικότητα των συναισθημάτων.

Μια ταινία μικρού μήκους που συναντά τη ζωή του Ρίτσι – Curfew – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Η διαδρομή της ηρωίδας στην ταινίας μικρού μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κατερίνα Φιλιώτου ανατρέπεται, δημιουργώντας μια αναπάντεχη έκπληξη στον θεατή η οποία μετατρέπεται σε οικειότητα με την ζωή της ηρωίδας. Η καθημερινότητα της πρωταγωνίστριας είναι κανονική, χωρίς καταπιέσεις και προβλήματα, ζει μαζί με την οικογένεια της έχοντας μια τυπική ζωή, ίση με την κοινή ελληνική πραγματικότητα. Μέσα στο αστικό τοπίο της Αθήνας, ζει το δικό της δράμα. Η πρωταγωνίστρια θα συναντήσει έναν άνδρα, θα νιώσει ελεύθερη και χωρίς ενοχές. Στην αρχή παρακολουθούμε μια γυναίκα χωρίς πάθη και κρυφές σκέψεις όμως η σκηνοθεσία μας κάνει μάρτυρες σε μια ανατροπή. Η συναίνεση της στο πάθος αποδεικνύεται ως σωτηρία της. Η σκηνή στην κουζίνα μαρτυρεί το κίνητρο της σκηνοθεσίας. Παρότι η ηρωίδα συνεχίζει να μαγειρεύει παθητικά, ξέρει πως ο μόνος δρόμος να μη μετανιώσει για ότι συνέβη είναι να πει την αλήθεια.

Το “Έλα να σου πω” εκφράζει την κοινωνική απενοχοποίηση και την προσωπική μας αδυναμία που καταλήγει σε δύναμη. Πρόκειται για μια ταινία που ξεχώρισε και μίλησε στην καρδιά του θεατή. Όποιος επιλέξει να τη δει, θα μάθει πως είναι να ενώνει κανείς τα κομμάτια του παζλ της ελληνικής κοινωνίας.

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φιλιώτου
Σενάριο: Κατερίνα Φιλιώτου
Ηθοποιοί: Μιχαηλίδη Ντίνα, Κοκιασμένος Γιάννης, Κόκκα Βιβή, Πανούσης Σταύρος, Κυριακίδου Δάφνη
Ηχοληψία: Αργύρης Λαζαρίδης
Παραγωγή: Κατερίνα Φιλιώτου, ΕΡΤ Α.Ε.
Διάρκεια: 27 λεπτά
Χώρα & Χρονολογία παραγωγής: Ελλάδα, 2000

Δείτε την ταινία μικρού μήκους εδώ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Δείτε επίσης ταινίες μικρού μήκους:

Μια ταινία μικρού μήκους που γράφει ξανά ιστορία – Eleftheromania – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μια ταινία μικρού μήκους που αναδύεται μέσα από το νερό – Κάτω από τη Λίμνη – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Θέλεις μανταρίνι; – Μια μικρού μήκους ταινία για όσους (δεν) τρώνε μανταρίνι (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr