Search
Close this search box.
Lav. short curfew

Μια ταινία μικρού μήκους που συναντά τη ζωή του Ρίτσι – Curfew – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Τι θα πει απαγόρευση κυκλοφορίας; Στο παιχνίδι της ζωής περνάμε από την σκοτεινή πραγματικότητα στην ζωτική επαναφορά μας.

Το Curfew είναι μια αμερικανική ταινία μικρού μήκους του 2012 σε σκηνοθεσία Shawn Christensen που αποτέλεσε σύμβολο ερμηνείας. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ζωντανής ταινίας μικρού μήκους στα 85α Όσκαρ, ενώ απέσπασε πολλά και διαφορετικά βραβεία δημιουργικότητας, κοινού, σεναρίου αλλά και σκηνοθεσίας. Όπως μεταφράζεται και από τον τίτλο, ο πρωταγωνιστής αποτελεί ένα μοντέλο ησυχαστηρίου και σιωπητηρίου για τον ίδιο. Ζει σα να μην υπάρχει μέσα σε μια απόλυτη σιγή που ακόμη κι αν τον προσκαλεί, εκείνος διαρκώς αντιστέκεται.

Μια ταινία μικρού μήκους που αναδύεται μέσα από το νερό – Κάτω από τη Λίμνη – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Στις σκοτεινές στιγμές της ζωής του Ρίτσι (Richie), ένα τηλεφώνημα από την αδελφή του, Μέγκι, αλλάζει την πορεία των γεγονότων. Προοριζόμενος να βάλει τέλος στη ζωή του, ο Ρίτσι ακυρώνει τα σχέδιά του για να φροντίσει την ανιψιά του, Σοφία. Η πρώτη συνάντηση με τη Σοφία αποκαλύπτει ένα ψυχολογικό τοίχο, μια ανοιχτή απόσταση ανάμεσα στους δυο τους. Στο ερειπωμένο κτίριο, προσπαθεί να μοιραστεί το παρελθόν του, αλλά η Σοφία, φοβισμένη, επιθυμεί μόνο να φύγει.

Όταν ο Ρίτσι ομολογεί το παρελθόν του, η απόσταση μεταξύ τους σταδιακά μικραίνει. Στο μπόουλινγκ, η Σοφία αρχίζει να ρωτά για τη ζωή του, δημιουργώντας μια γέφυρα φιλίας μεταξύ τους. Το απροσδόκητο χορευτικό σκηνικό στο μπόουλινγκ ανοίγει τα μάτια του Ρίτσι σε μια πραγματικότητα όπου οι άνθρωποι χορεύουν γύρω του, ακόμα και αν ο ίδιος προσπαθεί να απομονωθεί. Η παρέμβαση της Σοφίας, αποκαλύπτοντας την προσπάθεια αυτοκτονίας, τον επαναφέρει στην ζωτική πραγματικότητα.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες του σινεμά αυτή την εβδομάδα από 01/02/24 – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Η επιστροφή στο σπίτι τους αποκαλύπτει την αντίσταση της αδελφής του Ρίτσι, η οποία θέλει να απομακρυνθεί. Ο Ρίτσι, ωστόσο, ανακαλύπτει ότι η αληθινή φροντίδα για τη Σοφία ξεπερνά τα περιορισμένα πλαίσια και η αδελφή του τον ευγνωμονεί, αν και επιμένει να φύγει. Καθώς επιστρέφει στο μπάνιο, η τηλεφωνική κλήση της Μέγκι τον βρίσκει με καλύτερη ψυχολογική διάθεση, έτοιμος να αντιμετωπίσει τη ζωή με νέο πνεύμα λίγο πριν χάσει για πάντα το νόημά του.

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Shawn Christensen
Σενάριο: Shawn Christensen
Ηθοποιοί: Fátima Ptacek, Shawn Christensen, Kim Allen
Κινηματογραφία: Daniel Katz
Μουσική: Darren Morze
Παραγωγή: Fuzzy Logic Pictures
Διάρκεια: 19 λεπτά
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Δείτε το επίσημο τρέιλερ εδώ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε επίσης για τις ταινίες:

Μέγας Αλέξανδρος – Netflix: Η σημερινή πρεμιέρα της σειράς θα «ταράξει» τους λάτρεις της ιστορίας (ΤΡΕΪΛΕΡ)

«Io Capitano»: Το νέο τρέιλερ της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας

Ντι Κάπριο: Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Πολ Άντερσον (ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακαλύψτε τις 5 ταινίες που εγγυώνται ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την ευτυχία

Μια ταινία μικρού μήκους που γράφει ξανά ιστορία – Eleftheromania – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

 

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr