Search
Close this search box.
άραγκορν λοτρ

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Το πλήρες οικογενειακό δέντρο του Άραγκορν

Η σειρά των Βασιλιάδων της οικογένειας του Άραγκορν, στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι μια από τις πιο σημαντικές γενεαλογίες στη Μέση Γη και στο Βάλινορ.

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι χαρακτήρες από την τριλογία «Χόμπιτ» που δεν ήταν στο βιβλίο

Ο Άραγκορν ξεχωρίζει ως ένας από τους πιο αξιοσημείωτους και αγαπητούς χαρακτήρες σε ολόκληρη τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Προερχόμενος από μια γενεαλογία ποτισμένη στον ηρωισμό της Μέσης Γης, είναι βαθιά συνδεδεμένος με ένα οικογενειακό δέντρο με εξέχουσες προσωπικότητες. Είτε οι θεατές θαυμάζουν τον Άραγκορν για την ακλόνητη δέσμευσή του για τιμή είτε για την ετοιμότητά του να κάνει βαθιές θυσίες για χάρη των αγαπημένων του προσώπων, είναι γεγονός έχει κερδίσει ευρεία λατρεία.

Η καταγωγή του χαρακτηρίζεται από μια διαδοχή ανδρών εξίσου ηρωικών. Από τους επιφανείς βασιλιάδες του Ντόριαθ μέχρι τους γενναίους Ρέιντζερς του Βορρά, η οικογενειακή κληρονομιά του Άραγκορν περιλαμβάνει εξαιρετικές φιγούρες, αποκαλύπτοντας την ξεκάθαρη πηγή των αψεγάδιαστων ιδιοτήτων του, βασισμένος σε θρυλικά ξωτικά και άντρες που έπαιξαν καθοριστικούς ρόλους στη διαμόρφωση του κόσμου και στον καθορισμό του πεπρωμένου κάθε εποχής στη Μέση Γη.

Θίνγκολ, ο πρώτος βασιλιάς του Ντόριαθ

Η επική καταγωγή του Άραγκορν ξεκινά με τον Θίνγκολ (επίσης γνωστό ως Έλβε), μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του Σιλμαρίλλιον. Η ιστορία του ξεκινά όταν ενώνεται με τον Orome στο ταξίδι του στο Valinor ως πρεσβευτές των Teleri. Ερωτεύτηκε τόσο πολύ την ομορφιά του Valinor που παρότρυνε πολλούς από τους δικούς του να τον συνοδεύσουν όταν επέστρεφε. Συνάντησε τη σύζυγό του, Μελιάν, και εξαφανίστηκε στο δάσος μαζί της. Για χρόνια τον θεωρούσαν χαμένο.

Όταν επέστρεψε, έτυχε μεγάλης εκτίμησης και πολλοί από τους δικούς του τον ακολούθησαν για άλλη μια φορά στο δάσος του Ντόριαθ. Εκεί, ίδρυσε το πρώτο μεγάλο βασίλειο των Ξωτικών – τους Σίνταρ. Ο Θίνγκολ αργότερα ενεπλάκη στον πόλεμο εναντίον της Μόργκοθ όταν η κόρη του, Λούθιεν, ερωτεύτηκε έναν άντρα ονόματι Μπέρεν τον οποίο ο Θίνγκολ δεν θεωρούσε άξιο της. Για να αποτρέψει το γάμο τους, ζήτησε ένα Silmaril σε αντάλλαγμα για το χέρι της – μια απαίτηση που αποδείχθηκε μοιραία, καθώς μόλις την απέκτησε, μια ομάδα Νάνων το επιθυμούσαν στήνοντας του ενέδρα με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Μέλιαν, η κορυφή της σοφίας και της ομορφιάς

Η Melian, η σύζυγος του Thingol, ήταν μια από τις θρυλικές Maia που βοήθησαν τους Valar όταν δημιούργησαν για πρώτη φορά τον κόσμο. Πριν από τη διαμονή της στη Μέση Γη, δούλεψε πολύ με τη Βάνα και την Έστε και ήταν γνωστή στους συμπατριώτες της για τη σοφία, την ομορφιά και τη μαγευτική φωνή της. Γέμισε τον νέο κόσμο με τραγούδι και ήταν η αρχηγός των πέντε Φύλακων – η Μάγιας ήταν επιλεγμένη από τους Βάλαρ να διασφαλίσουν ότι τα πρόσφατα αφυπνισμένα Ξωτικά ήταν ασφαλή και κατανοούσαν την ταυτότητα και τη σημασία των Βάλαρ.

Ενώ βρισκόταν στα δάση της Μέσης Γης, γνώρισε τον Thingol, τον οποίο ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε. Ήταν φίλη και μέντορας του Galadriel και μια αξιόλογη μάγισσα. Ήταν αυτή που έβαλε το Girdle, ένα προστατευτικό ξόρκι για να κρατήσει την οικογένειά της ασφαλή, το οποίο ήταν τόσο ισχυρό που ακόμη και η Ungoliant δεν μπορούσε να το λύσει. Επέστρεψε στο Βάλινορ όταν πέθανε ο Θίνγκολ, καθώς δεν άντεχε να βρίσκεται σε έναν κόσμο χωρίς αυτόν.

Μπάραχιρ, ο κληρονόμος του Beor και η Έμελντιρ η ανδρόψυχη

Ο Μπάραχιρ, ο πέμπτος αρχηγός των Beor, οδήγησε το αρχικό κύμα της μετανάστευσης του Edain στο Beleriand κατά την Πρώτη Εποχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε το Δαχτυλίδι του Μπάραχιρ, που αργότερα φορέθηκε από τον Άραγκορν στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ο Barahir δημιούργησε μια στενή συμμαχία με τον Οίκο του Finarfin, κερδίζοντας την εύνοιά τους όταν έσωσε τη ζωή του Finrod Felagund κατά τη διάρκεια του Dagor Bragollach. Αυτή η συμμαχία σηματοδότησε την αρχή ενός ισχυρού δεσμού μεταξύ των Ξωτικών και των Ντούνενταϊν, ο οποίος γινόταν όλο και πιο σημαντικός με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, η ηγεσία του Μπάραχιρ επεκτάθηκε πέρα από τη διπλωματία. Ήταν επικεφαλής μιας ομάδας παρανόμων, μια ομάδα για τους Ντούνενταϊν, συμπεριλαμβανομένου του Άραγκορν στα μεταγενέστερα γεγονότα της σειράς. Δυστυχώς, η ζωή του πήρε τραγική τροπή όταν ο Γκόρλιμ, ένας σύντροφος, τον πρόδωσε στον Σάουρον, με αποτέλεσμα μια μοιραία σύγκρουση στο Tarn Aeluin. Ο Μπάραχιρ και οι οπαδοί του χάθηκαν, με τον γιο του Μπέρεν να είναι ο μοναδικός επιζών.

Η σύζυγος του Μπάραχιρ, Έμελντιρ, επίσης μέλος του Οίκου των Beor, επέδειξε ηρωισμό ίσο με αυτόν του συζύγου της. Αφοσιωμένη στο λαό της, ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει τις γυναίκες και τα παιδιά που επιζούσαν στην ασφάλεια μετά την πτώση του Ντορθόνιον στις δυνάμεις του Μόργκοθ μετά τον Νταγκόρ Μπράγκολαχ. Καθοδηγώντας τους στο Brethil, όπου διέμεναν οι Haladin, η Emeldir κέρδισε τον τίτλο “Man-hearted” χάρη στο εξαιρετικό θάρρος και την αποφασιστικότητά της. Δυστυχώς, δεν ξαναβρέθηκε ποτέ με τον σύζυγο και τον γιο της και οι λεπτομέρειες για τη ζωή της πέρα από αυτό το σημείο παραμένουν περιορισμένες.

LOTR – Hobbit: Ποια είναι η ιστορία του Mithril ;

 

Μπέρεν, ο Ήρωας του Έρωτα

Ως ο μοναδικός επιζών της σφαγής που στοίχισε τη ζωή του πατέρα του Μπάραχιρ, ο Μπέρεν αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις για να φτάσει το κύρος του πατέρα του. Αρχικά έκανε μια μοναχική ζωή και αναζήτησε εκδίκηση για το θάνατό του. Μετά την εκδίκησή του, κατέφυγε στο δάσος Δορθόνιο. Ωστόσο, οι αυξανόμενες απειλές από τις δυνάμεις του Μόργκοθ τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την πατρίδα του.

Παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να φύγει, ο Μπέρεν κατάφερε να διασχίσει το φράγμα που είχε τοποθετήσει ο Μέλιαν γύρω από το Ντόριαθ. Ήταν εδώ που συνάντησε και ερωτεύτηκε τη Λούθιεν, την κόρη του Θίνγκολ. Προκειμένου να παντρευτεί τη Λούθιεν, ο Μπέρεν επιφορτίστηκε με την ανάκτηση ενός από τα Σιλμαρίλ, μια απαίτηση του Θίνγκολ. Αν και πέτυχε να αποκτήσει το πολύτιμο κόσμημα, τραυματίστηκε θανάσιμα, οδηγώντας στον θάνατο του.

Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, τόσο στον Μπέρεν όσο και στην Λούθιεν δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής και αγάπης από τον Μάντος. Αυτή η αναζωογονημένη σύνδεση μεταξύ τους έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προώθηση μιας συμμαχίας μεταξύ Ανθρώπων και Ξωτικών, καθώς ο ηρωισμός του Μπέρεν κέρδισε μεγαλύτερο σεβασμό από τη φυλή των ανθρώπων. Η θρυλική ιστορία του έρωτά τους άντεξε στο χρόνο, αντηχώντας στις ζωές των απογόνων τους, όπως ο Άραγκορν και η Άργουεν.

Λούθιεν, Παιδί του Ιλούβαταρ

Η Luthien, η μαγευτική κόρη του Thingol και της Melian, θεωρούνταν η πιο όμορφη κοπέλα που υπάρχει. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μπέρεν γοητεύτηκε από την ομορφιά της. Στην αναζήτησή του για το Σιλμαρίλ, η Λούθιεν πληγώθηκε τόσο πολύ όταν ο Μπέρεν τραυματίστηκε θανάσιμα, οδηγώντας στον θάνατο της από τη θλίψη.

Μετά τον θάνατό της, το λυπηρό τραγούδι της Λούθιεν συγκίνησε βαθιά τον άρχοντα του Μάντος. Συγκινημένος από την ιστορία της, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να επαναφέρει στη ζωή τόσο τον Μπέρεν όσο και τη Λούθιεν. Ωστόσο, η προϋπόθεση για την επανένωσή τους ήταν ότι η Λούθιεν έπρεπε να εγκαταλείψει την αθανασία της και να ασπαστεί μια θνητή ζωή με τον Μπέρεν. Αποδεχόμενοι αυτή την προσφορά, επέστρεψαν στη ζωή και επέλεξαν να μείνουν στο Τολ Γκαλέν.

Κατοικώντας το Tol Galen, η ύπαρξή τους έγινε ένα βασίλειο απαράμιλλης ομορφιάς, που συναγωνιζόταν ακόμα και τον Valinor, λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς της Luthien και της παρουσίας του Silmaril που κατείχαν τώρα. Ο θρύλος της θυσίας της Λούθιεν και ο διαρκής έρωτάς τους έγιναν αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης, που αντηχεί ανά τους αιώνες.

LOTR: Γιατί οι Αετοί δε μετεφεραν το δαχτυλίδι και τον Φρόντο στη Μόρντορ;

Ντιόρ, το Ημιξωτικό

Ο Dior, γιος του Beren και της Luthien, ήταν το πρώτο Ημιξωτικό στη Μέση Γη. Κληρονομώντας τον θρόνο του Ντόριαθ από τον Θίνγκολ ως τον μοναδικό πιθανό κληρονόμο, η πρώιμη διακυβέρνησή του παρέμεινε σχετικά χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, η ηρεμία διαλύθηκε όταν οι Γιοι του Φίανορ έμαθαν για το Silmaril που κατείχε ο Dior και το διεκδίκησαν. Μια διαφωνία κλιμακώθηκε άμεσα σε πόλεμο.

Η τραγική κορύφωση συνέβη κατά τη διάρκεια της λεηλασίας του Menegroth, γνωστή και ως η δεύτερη συγγενική δολοφονία, καθώς οι γιοι του Feanor συγκρούστηκαν με τα Ξωτικά του Doriath μέσα στις Χίλιες Σπηλιές. Ο Dior είχε ένα θλιβερό τέλος στη σύγκρουση, καταφέρνοντας να ρίξει τον Celegorm, έναν από τους γιους του Feanor, μαζί του πριν πέσει. Η μάχη αποδείχθηκε μια καταστροφική απώλεια για τα Ξωτικά του Ντόριαθ, που οδήγησε στην πλήρη πτώση του βασιλείου τους. Παρά την τραγωδία, οι Γιοι του Φίανορ δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν ξανά το πολυπόθητο Σίλμαριλ.

Νίμλοθ, η Δίκαιη

Η Nimloth, ένα Ξωτικό από το Doriath, έγινε σύζυγος του Dior και κάτοικος του Lantir Lamath, μια τοποθεσία κοντά σε έναν καταρράκτη στους πρόποδες των Μπλε Βουνών. Σε αυτό το γαλήνιο περιβάλλον, αυτή και η οικογένειά της ζούσαν πριν από το θάνατο του Thingol, του βασιλιά των Ξωτικών. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά της.

Μετά τον θάνατο του Θίνγκολ, η Νίμλοθ επέστρεψε στο Ντόριαθ και ανέλαβε κυβερνητικό ρόλο δίπλα στον σύζυγό της. Τραγικά, η Νίμλοθ έγινε ένα από τα θύματα της δεύτερης συγγενικής δολοφονίας. Δυστυχώς, λόγω του αντίκτυπου αυτής της σύγκρουσης, δεν είναι γνωστά πολλά για τη ζωή της Νίμλοθ και τη συνεισφορά της στη Μέση Γη. Η ύπαρξή της παραμένει τυλιγμένη στις σκιές των θυελλωδών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης συγγενικής δολοφονίας.

LOTR: Γιατί ο Φρόντο επέλεξε να φύγει από τη Μέση Γη στο τέλος της τριλογίας;

Έλγουινγκ, ο Λευκός

Κατά τη διάρκεια των θυελλωδών γεγονότων της δεύτερης συγγενικής δολοφονίας, η Elwing, η κόρη του Dior και της Nimloth, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ενώ οι γονείς πέθαναν, κατάφερε μια τολμηρή απόδραση, κουβαλώντας μαζί της το Σιλμαρίλ και μερικούς πιστούς συγγενείς. Ο προορισμός τους ήταν τα καταφύγια του Sirion, ένα βασίλειο στο οποίο κατοικούσαν οι Edain του Beleriand. Εκεί συνάντησε τον Έαρεντιλ, τον μελλοντικό της σύζυγο, και μαζί απέκτησαν δύο γιους, τον Έλροντ και τον Έλρος.

Η απειλή της καταδίωξης από τους Γιους του Φίανορ, οδηγούμενοι από την αδυσώπητη αναζήτησή τους για το Σίλμαριλ, ανάγκασε τον Έλγουινγκ και τον Έαρεντιλ να χωρίσουν τους δρόμους τους. Σε μια ανιδιοτελή πράξη αφοσίωσης στην οικογένειά της, η Έλγουινγκ επέλεξε να πηδήξει στη θάλασσα αντί να εγκαταλείψει το πολύτιμο κόσμημα. Σε μια απροσδόκητη στροφή, ο Ulmo, ένας από τους Valar, επενέβη και τη μεταμόρφωσε σε πουλί, σώζοντας τη ζωή της.

Η Έλγουινγκ, ως πουλί, πετούσε για μέρες μέχρι που ανακάλυψε το πλοίο του Έαρεντιλ, το Βίνγκιλοτ. Μαζί, απέπλευσαν για το Βάλινορ, ζητώντας τη βοήθεια των Βάλαρ για να ανακουφίσουν τα δεινά που προκάλεσε ο Μόργκοθ στη Μέση Γη. Οι Valar, συγκινημένοι από την έκκλησή τους, όχι μόνο χορήγησαν βοήθεια, αλλά επέτρεψαν επίσης στον Έλβινγκ και στον Έαρεντιλ να επιλέξουν τη φυλή τους όταν επέστρεψαν στη Μέση Γη. Σε φόρο τιμής στην επιφανή πρόγονο του Έλβινγκ, Luthien, επέλεξαν να γίνουν Ξωτικά, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στη διαρκή κληρονομιά των Σίλμαριλς.

LOTR: Ποιες είναι οι λέξεις που τραγουδούν τα ξωτικά στο θρήνο τους στον Γκάνταλφ;

 

Έαρεντιλ, ο Ναυτικός

Ο Earendil, ένα άλλο αξιοσημείωτο Ημιξωτικό, βρήκε αρχικά καταφύγιο στο Σίριον με την οικογένειά του μετά την Πολιορκία της Γκόντολιν. Η αναζήτησή του για τους γονείς του, Τουόρ και Ίντριλ, που είχαν διασχίσει τη Θάλασσα πριν από πολύ καιρό, πήρε στροφή όταν η σύζυγός του Έλβινγκ μεταμορφώθηκε σε πουλί για να προστατεύσει το Σίλμαριλ. Έτσι, ο Έαρεντιλ χάραξε την πορεία του προς το Βάλινορ, και έγινε ο πρώτος θνητός που πάτησε το πόδι του στις ακτές του. Παρακαλώντας για βοήθεια από τους Valar, η έκκλησή του έγινε δεκτή.

Παίρνοντας ενεργό ρόλο στη μάχη που ακολούθησε, ο Έαρεντιλ πολέμησε δίπλα στους Βάλαρ για την υπεράσπιση της Μέσης Γης. Συνεργαζόμενος με τον Θόροντορ και τους Αετους, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα του τρομερού Μαύρου Ανκάλαγκον. Ωστόσο, η πτώση του δράκου οδήγησε στην καταστροφή του Beleriand καθώς τα ηφαίστεια του Thangorodrim κατέρρευσαν. Ως συνέπεια της καταστροφής, ο Έαρεντιλ αντιμετώπισε τιμωρία για τον αθέλητο ρόλο του στην καταστροφή, καταδικασμένος να είναι αιώνιος ναυτικός.

Περιπλανώμενος στον Μεγάλο Ωκεανό, ο Έαρεντιλ έφερε μαζί του το Σίλμαριλ για το οποίο η γυναίκα του θυσίασε τη ζωή της και έγινε ο φύλακας του ήλιου και της σελήνης. Παρά αυτό το αιώνιο καθήκον, μια αναλαμπή ελπίδας αναδύεται στη Δεύτερη Προφητεία του Μάντος, προμηνύοντας την επιστροφή του Έαρεντιλ από τον ουρανό κατά τη διάρκεια του Νταγκόρ Νταγκοράθ. Σε αυτόν τον τελικό απολογισμό, προορίζεται να ασκήσει το σπαθί του ενάντια στις δυνάμεις του κακού για μια τελευταία φορά.

Έλρος, ο Πρώτος Βασιλιάς του Νούμενορ

Ο Έλρος, ο γιος του Έαρεντιλ και του Έλβινγκ, και αδελφός του Έλροντ, είχε μια ταραχώδη αρχή στη ζωή του. Μετά την επιδρομή των Υιών του Φίανορ, και τα δύο νεαρά αγόρια συνελήφθησαν από τον Maedhros και τον Maglor. Μεγαλωμένοι από τον Maglor, είχαν την τύχη να γνωρίσουν την αγάπη, καθώς ο Maglor μετάνιωσε για τις πράξεις του και προσπάθησε να τους προσφέρει μια ευκαιρία για μια πιο φυσιολογική ζωή.

Η κληρονομιά των Ημιξωτικών τους χάρισε ένα μοναδικό πεπρωμένο. Μετά τον Πόλεμο της Οργής, οι Βάλαρ επέτρεψαν στον Έλροντ και τον Έλρος να επιλέξουν τη φυλή τους. Ο Έλρος, επιλέγοντας ένα μονοπάτι ανάμεσα στους ανθρώπους και όχι στα Ξωτικά, του παραχωρήθηκε ένα βασίλειο που ετοίμασαν οι Βάλαρ. Ο Νούμενορ αναδύθηκε από τη θάλασσα, στολισμένος με όμορφα δώρα για την άφιξή του.

Ανεβαίνοντας στο θρόνο σε ηλικία ενενήντα ετών στην πόλη του Αρμενέλου, ο Έλρος κυβέρνησε δίκαια και συμπονετικά για 410 χρόνια, κερδίζοντας τη στοργή πολλών. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, παντρεύτηκε μια ανώνυμη θνητή σύζυγο και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Η κληρονομιά του Έλρος ως σοφού και αγαπημένου ηγέτη άφησε διαρκή αντίκτυπο στο βασίλειο του Νούμενορ.

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: 8 τρόποι με τους οποίους η νέα ταινία συνδέεται με την κύρια τριλογία

Είκοσι τρεις γενιές βασιλιάδων και μετά ο Αμαντίλ, Ηγέτης των Πιστών

Το Numenor, ένα ακμάζον βασίλειο που κυβερνούσε μια σειρά δίκαιων βασιλιάδων, γνώρισε μια περίοδο ευημερίας και φήμης στον κόσμο. Αν και οι λεπτομέρειες για τους ηγεμόνες είναι σπάνιες, η σοφή διακυβέρνησή τους επέτρεψε στο βασίλειο να ευδοκιμήσει, με τη γενεαλογία του Έλρος να αφήνει ένα ιδιαίτερα θρυλικό σημάδι.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα καλά (και τα κακά) πράγματα, η χρυσή εποχή του Numenor έφτασε στο τέλος της. Όταν οι Numenoreans αψήφησαν την απαγόρευση των Valar, προέκυψαν εντάσεις μεταξύ δύο φατριών: των ανδρών του βασιλιά, που αντιτάχθηκαν στους Valar και των πιστών, στους προηγούμενους περιορισμούς. Ο Αμαντίλ, ο βασιλιάς κατά την παρακμή του Νούμενορ, οδήγησε τους Πιστούς και προέβλεψε την επικείμενη καταστροφή του βασιλείου. Προτρέποντας τον γιο του Ελεντίλ να προετοιμαστεί για την αναχώρηση για την ασφάλειά του, ο Αμαντίλ πήρε έναν διαφορετικό δρόμο.

Αντί να ενωθεί με τον Ελέντιλ στο ταξίδι προς τη Μέση Γη, ο Αμαντίλ έπλευσε στο Βάλινορ για να παρακαλέσει τους Βάλαρ για έλεος στον λαό του, καθώς κάποιοι παρέμειναν πιστοί στις επιθυμίες τους. Συνοδευόμενος από τρεις έμπιστους υπηρέτες, ο Amandil ξεκίνησε αυτή τη μυστηριώδη αναζήτηση, αφήνοντας τη μοίρα του Numenor σε μια ισορροπία. Η τελική του μοίρα παραμένει άγνωστη και αν οι Valar άκουσαν την έκκλησή του είναι αβέβαιο. Ωστόσο, ο Ελέντιλ και οι σύντροφοί του γλίτωσαν από τα κατακλυσμιαία γεγονότα, υποδηλώνοντας ότι οι Βάλαρ, ίσως συγκινημένοι από την παράκληση του Αμαντίλ, έδειξαν το έλεός τους σε αυτούς.

Ελέντιλ ο Ψηλός, Πρώτος Βασιλιάς της Γκόντορ και του Άρνορ

Όταν έφτασε στη Μέση Γη, ο Ελέντιλ, μαζί με τους επιζώντες του Νούμενορ, δημιούργησαν δύο νέα βασίλεια – την Γκόντορ και το Άρνορ. Υπηρετώντας ως βασιλιάς και των δύο, η γενεαλογία του έγινε το θεμέλιο των Ντούνενταϊν. Ο Ελέντιλ σύναψε μια ισχυρή συμμαχία με τον Γκιλ-Γκαλάντ κατά την άφιξή του και η φιλία τους αποδείχθηκε κρίσιμη στα επόμενα χρόνια, φέρνοντας μια περίοδο ειρήνης και ευημερίας.

Ωστόσο, η ηρεμία διαταράχθηκε όταν ο Σάουρον, η σκοτεινή δύναμη, εμφανίστηκε ξανά στη Μόρντορ. Μία από τις αρχικές του ενέργειες ήταν η κατάληψη του ελέγχου του Minas Ithil, που ιδρύθηκε από τον γιο του Elendil, Ισίλντουρ. Σε απάντηση, ο Ελέντιλ και ο Γκιλ-Γκαλάντ σχημάτισαν την Τελευταία Συμμαχία Ξωτικών και Ανθρώπων, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον Σάουρον. Οι Σύμμαχοι πολιόρκησαν τον Μπαράντ-ντουρ για επτά χρόνια μέχρι που ο Σάουρον τους αντιμετώπισε προσωπικά. Στην κορυφαία μάχη, ο Ελεντίλ και ο Γκιλ-Γκαλάντ πέτυχαν τη νίκη αλλά με τίμημα τη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια της έντονης σύγκρουσης, το ξίφος του Ελέντιλ έσπασε, συμβολίζοντας τη θυσία που έγινε στον απόλυτο αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του σκότους.

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι χαρακτήρες από την τριλογία «Χόμπιτ» που δεν ήταν στο βιβλίο

Ισίλντουρ, η Τελευταία Ελπίδα των Ανθρώπων

Μετά την πτώση του πατέρα του, ο Ισίλντου έπιασε τα θρυμματισμένα υπολείμματα της λεπίδας του Elendil και έκοψε επιτυχώς το Δαχτυλίδι από το χέρι του Σάουρον. Παρά τον αρχικό θρίαμβο, ο Ισίλντουρ υπέκυψε στη γοητεία της δύναμης του Δαχτυλιδιού. Όταν παρακινήθηκε από τον Έλροντ να το καταστρέψει στα πύρινα βάθη του Mount Doom, η αποφασιστικότητα του Ισίλντουρ αμφιταλαντεύτηκε και επέλεξε να κρατήσει το Δαχτυλίδι.

Πίσω στην πατρίδα του, ο Ισίλντουρ μελέτησε τις ιδιότητες του Δαχτυλιδιού, και γινόταν όλο και πιο ανήσυχος για οποιαδήποτε πιθανή ζημιά του. Ωστόσο, τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ασφαλέστερη πορεία ήταν να εμπιστευτεί το Δαχτυλίδι στον Έλροντ. Συνοδευόμενος από τον μεγαλύτερο γιο του, ο Ισίλντουρ ξεκίνησε το ταξίδι για να παραδώσει το Δαχτυλίδι. Η τραγωδία χτύπησε στα Gladden Fields όταν μια ομάδα Ορκ τους επιτέθηκε, καταπλακώνοντας τον Ισίλντουρ και την παρέα του.

Προσπαθώντας να δραπετεύσει διασχίζοντας το ποτάμι, ο Ισίλντουρ αναχαιτίστηκε από το ισχυρό ρεύμα, παρασύροντάς τον μαζί με το Δαχτυλίδι. Το Δαχτυλίδι χάθηκε και ο Ισίλντουρ βγήκε από το νερό μόνο για να αντιμετωπίσει μια επίθεση των Ορκ. Λαβωμένος από τα Ορκς, η μοίρα του Ισίλντουρ σφραγίστηκε, σηματοδοτώντας το τέλος του δύσμοιρου ταξιδιού του και τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Δαχτυλιδιού.

Τριάντα οκτώ γενιές ηγετών

Πάνω από τριάντα οκτώ γενιές Ανθρώπων πέρασαν με σχετική ηρεμία, που κατοικούνταν κυρίως από τους Ντουνεντάιν. Σε αυτό το σημείο, οι Dunedain είχαν χωριστεί σε δύο εξέχουσες φατρίες. Η βόρεια ομάδα, που κατοικούσε στο Arnor, αντιμετώπισε σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Τελευταία Συμμαχίας και της Μάχης στο Gladden Fields, όπου ο Isildur πέθανε. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν εσωτερικές διαιρέσεις από την αυξανόμενη απειλή του Angmar.

Στον απόηχο αυτών των καταστροφικών συγκρούσεων, οι Ντουνεντάιν του Βορρά βρέθηκαν χωρίς μόνιμη πατρίδα. Αντίθετα, υιοθέτησαν έναν νομαδικό τρόπο ζωής, και έγιναν γνωστοί ως Rangers of the North, περιπλανώμενοι στην έρημο. Η κάποτε εξέχουσα παρουσία τους έσβησε στην αφάνεια, εκτός από το Ρίβεντελ. Ο Έλροντ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διατήρησης της γραμμής του Ισίλντουρ, διασφάλισε ότι η γενεαλογία παρέμενε αδιάσπαστη. Στο Rivendell, η φλόγα των Dunedain συνέχισε να τρεμοπαίζει ανάμεσα στις σκιές που έριχναν τα ταραχώδη γεγονότα του παρελθόντος.

LOTR: Γιατί ο Gandalf ξεχνάει το όνομά του;

Άραθορν, Αρχηγός του Ντουνεντάιν

Συνεχίζοντας την παράδοση των προγόνων του, ο Άραθορν μεγάλωσε στο Ρίβεντελ από τον Έλροντ, καθώς ο πατέρας του ανέλαβε τις ευθύνες ως αρχηγός των Ντουνεντάιν. Στο γαλήνιο περιβάλλον του Ρίβεντελ, η καρδιά του Άραθορν βρήκε την αγάπη στο πρόσωπο της Γκίλραεν. Ωστόσο, το να πείσει τον πατέρα της να εγκρίνει τον γάμο τους αποδείχθηκε πρόκληση. Όταν η μητέρα της Γκίλραεν προέβλεψε ένα επικείμενο τέλος, η απροθυμία υποχώρησε, επιτρέποντας στον Άραθορν και την Γκίλραεν να παντρευτούν.

Η προνοητικότητα της πεθεράς του αποδείχθηκε τραγικά ακριβής. Ο Άραθορν ανέλαβε την ηγεσία του Ντουνεντάιν και κυβέρνησε για τρία χρόνια πριν αντιμετωπίσει μια μοιραία τροπή των γεγονότων. Ενώ συμμετείχε στην καταδίωξη των Όρκ μαζί με τον Έλλανταν και τον Έλροχιρ, τους δίδυμους γιους του Έλροντ, ο Άραθορν χτυπήθηκε από ένα βέλος, φέρνοντας ένα πρόωρο τέλος στην ηγεσία του και σηματοδοτώντας ένα θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία των Ντουνεντάιν.

Άραγκορν Ελέσαρ, Βασιλιάς της Γκόντορ

Ο Άραγκορν είναι μια από τις πιο κομβικές φιγούρες στην ιστορία της Μέσης Γης. Αποφασιστικό μέλος της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού, αφοσιώθηκε στην εξασφάλιση του ασφαλούς ταξιδιού του Δαχτυλιδιού στη Μόρντορ, επιδεικνύοντας την προθυμία του να θυσιάσει τη ζωή του για το ευρύτερο καλό. Σε αυτή την αναζήτηση, ο Άραγκορν καταπιάστηκε με τη δική του ταυτότητα ως ο νόμιμος βασιλιάς της Γκόντορ, έναν τίτλο που κατείχε εκ γενετής, αλλά δίσταζε να διεκδικήσει μέχρι την κρίσιμη στιγμή. Η στέψη του έγινε με την πτώση του Σάουρον.

Ως Βασιλιάς της Γκόντορ, ο Άραγκορν κέρδισε τη φήμη ενός από τους πιο δίκαιους και αγαπημένους ηγεμόνες στην ιστορία του βασιλείου. Υπό τη σοφή διακυβέρνησή του, εκτυλίχθηκε μια άνευ προηγουμένου εποχή ευημερίας, που σημαδεύτηκε από την ανοικοδόμηση όλων όσων είχαν καταστραφεί σε προηγούμενες συγκρούσεις. Η ηγεσία του Άραγκορν ενθάρρυνε την αρμονία μεταξύ των Ανδρών, των Νάνων και των Ξωτικών και ανέκτησε επιτυχώς περιοχές που χάθηκαν για γενιές. Η βασιλεία του έγινε συνώνυμη με τον ηρωισμό και έγινε μια διαχρονική κληρονομιά, με τον Άραγκορν να μνημονεύεται ως θρυλική φιγούρα για τις επόμενες χιλιετίες.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Πώς επηρέασε η μοίρα του Μίρκγουντ τον Θράντουϊλ και το βασίλειό του;

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr