Search
Close this search box.
Αρχοντας των δαχτυλιδιών νέα ταινία

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: 8 τρόποι με τους οποίους η νέα ταινία συνδέεται με την κύρια τριλογία

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι μάχες στο War of the Rohirrim αντικατοπτρίζουν εκείνες της τριλογίας του Τζάκσον, με γνώριμους αντιπάλους όπως οι Dunlendings, οι κουρσάροι του Umbar και οι Easterlings.

Η επερχόμενη κυκλοφορία της Warner Bros, “Lord of the Rings: The War of the Rohirrim”, αναμένεται να μεταφέρει το κοινό σε μια ξεχωριστή εποχή της ιστορίας της Μέσης Γης. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα prequel κινουμένων σχεδίων που διαδραματίζεται πάνω από έναν αιώνα πριν από την τριλογία LOTR του Peter Jackson, η ταινία υπόσχεται ουσιαστικούς δεσμούς με τον προκάτοχό της. Η Miranda Otto, που επαναλαμβάνει το ρόλο της ως Éowyn, χρησιμεύει ως αφηγήτρια, συμβάλλοντας στην ενσωμάτωση της ταινίας με την αρχική τριλογία.

Προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου 2024, η ταινία βυθίζεται στη σύγκρουση μεταξύ του Βασιλείου του Rohan και των Dunlendings, εστιάζοντας στην τραγική αφήγηση του βασιλιά Helm Hammerhand.

Οι συνδέσεις με την τριλογία του Τζάκσον είναι εμφανείς, καθώς η ταινία εξερευνά την ιστορία του Ρόχαν, εμβαθύνοντας ιδιαίτερα στη σύγκρουση του βασιλείου με τους Dunlendings και αφηγούμενη τη θλιβερή ιστορία του βασιλιά Helm Hammerhand, η οποία διαδραματίζεται 183 χρόνια πριν από τον θάνατο του Théoden στην “Επιστροφή του Βασιλιά”.

LOTR: Γιατί ο Φρόντο επέλεξε να φύγει από τη Μέση Γη στο τέλος της τριλογίας;

 

8 σημεία σύνδεσης με την τριλογία του  Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

1. Σενάριο και χρονική περίοδος: “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο πόλεμος των Rohirrim” διαδραματίζεται πάνω από έναν αιώνα πριν από την τριλογία LOTR του Peter Jackson, προσφέροντας μια μοναδική εξερεύνηση της ιστορίας της Μέσης Γης, δημιουργώντας παράλληλα μια σαφή χρονολογική σύνδεση.

2. Η ιστορία του Ρόχαν: Το animated prequel εμβαθύνει στη σύγκρουση μεταξύ του Βασιλείου του Ρόχαν και των Ντάνλεντινγκς, επεκτείνοντας την ιστορία του βασιλείου και παρέχοντας ένα βαθύτερο πλαίσιο για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην τριλογία του Τζάκσον.

3. Έμφαση στο Helm’s Deep: Η ταινία συνδέεται άμεσα με το Helm’s Deep, ένα κρίσιμο σκηνικό στους “Δύο Πύργους”, εξηγώντας την προέλευση και τη σημασία του. Ο Helm Hammerhand, κεντρικός χαρακτήρας στον “Πόλεμο των Rohirrim”, συνδέεται με το οχυρό, ενισχύοντας τη σύνδεση.

4. Η καταγωγή του Théoden: Ο βασιλιάς Théoden, κεντρικός χαρακτήρας στην τριλογία του Jackson, αποκαλύπτεται ότι είναι απόγονος του Helm Hammerhand. Αυτή η οικογενειακή σύνδεση προσθέτει στρώματα στους χαρακτήρες και αναδεικνύει ένα οικογενειακό χαρακτηριστικό της δύναμης και της αποφασιστικότητας.

5. Αφήγηση της Éowyn: Η Miranda Otto επαναλαμβάνει το ρόλο της ως Éowyn, λειτουργώντας ως αφηγήτρια της ταινίας. Αυτή η επιλογή όχι μόνο παρέχει συνέχεια, αλλά υποδηλώνει επίσης ότι το prequel θα μπορούσε να διαμορφωθεί ως μια ιστορία μέσα στην ιστορία, με την Éowyn να αφηγείται την ιστορία του Rohan στις μελλοντικές γενιές.

6. Εικονογράφοι από την τριλογία του Jackson: Η συμμετοχή των εικονογράφων Alan Lee και John Howe, γνωστών για τη δουλειά τους στη δημιουργική ομάδα του Peter Jackson για την τριλογία LOTR, εξασφαλίζει μια συνεπή και οπτικά συναρπαστική απεικόνιση της Μέσης Γης στη νέα μορφή κινουμένων σχεδίων.

7. Όμοιοι αντίπαλοι στις μάχες: Οι μάχες που απεικονίζονται στον “Πόλεμο των Rohirrim” μοιράζονται κοινούς αντιπάλους με την τριλογία του Jackson, με γνωστούς εχθρούς όπως οι Dunlendings, οι Κουρσάροι του Umbar και οι Easterlings. Αυτή η θεματική συνοχή συνδέει τις συγκρούσεις στο prequel με εκείνες που είδαμε στους “Δύο Πύργους” και στην “Επιστροφή του Βασιλιά”.

8. Προσδιορισμός της επιρροής του Σάουρον: Ενώ διαδραματίζεται σε μια περίοδο μετά την αφαίρεση του Ενός Δαχτυλιδιού από τον Ίσιλντουρ και πριν από την απόκτηση του από τον Μπίλμπο, η ταινία υπαινίσσεται διακριτικά την αυξανόμενη επιρροή του Σάουρον. Αυτή η πρόβλεψη δημιουργεί μια σύνδεση με τη συνολική αφήγηση της παρουσίας του Σκοτεινού Άρχοντα και θέτει τις βάσεις για τα γεγονότα που οδηγούν στην τριλογία του Τζάκσον.

Διαβάστε περισσότερα για τον κόσμο του Τόλκιν:

LOTR: Γιατί ο Γκάνταλφ ονομάζεται Μιθραντίρ;

LOTR: Ποιες είναι οι λέξεις που τραγουδούν τα ξωτικά στο θρήνο τους στον Γκάνταλφ;

LOTR: Γιατί οι Αετοί δε μετεφεραν το δαχτυλίδι και τον Φρόντο στη Μόρντορ;

LOTR: 10 μυστικά που μόνο οι αναγνώστες του Σιλμαρίλλιον γνωρίζουν

LOTR: 7 facts για το κινηματογραφικό αριστούργημα του Πίτερ Τζάκσον (Βίντεο)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr