Search
Close this search box.
Mirkwood's

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Πώς επηρέασε η μοίρα του Μίρκγουντ τον Θράντουϊλ και το βασίλειό του;

Το μυθιστόρημα του Τόλκιν «Χόμπιτ», που δημοσιεύτηκε το 1937, παρουσιάζει το δυσοίωνο δάσος του Μίρκγουντ. Σε αυτό το σκοτεινό και απειλητικό μέρος, που κυβερνάται από έναν ανελέητο βασιλιά ξωτικών, οι σύντροφοι του Μπίλμπο, οι Νάνοι, αιχμαλωτίζονται και φυλακίζονται σε μπουντρούμια. Το Μίρκγουντ χαρακτηρίζεται από ύπουλα ποτάμια, αράχνες και μια πανταχού παρούσα σκιά που σκιάζει ολόκληρο το δάσος.

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Γιατί ο Πίτερ Τζάκσον δεν μπόρεσε να διασκευάσει το Σιλμαρίλλιον

Στις κινηματογραφικές προσαρμογές του Πίτερ Τζάκσον του «The Hobbit», μέρος του σύμπαντος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι και ο Λέγκολας, συνδέοντάς τον με το Μίρκγουντ. Αυτή είναι μια απόκλιση από το αρχικό βιβλίο, όπου ο Λέγκολας δεν εμφανίζεται.

Οι ταινίες του Τζάκσον εμβαθύνουν στην πλούσια ιστορία των Ξωτικών του Μίρκγουντ, αναδεικνύοντας τις διαφορές τους από τα άλλα Ξωτικά και τον αγώνα τους να διατηρήσουν τον έλεγχο στο άλλοτε εκτεταμένο βασίλειό τους. Το Mirkwood, κάποτε ένα ακμάζον βασίλειο των Ξωτικών, ανακτά την προηγούμενη λάμψη του μετά την ήττα του Σάουρον .

Κατά τη διάρκεια της Πρώτης Εποχής στη Μέση Γη, το Μίρκγουντ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα βασίλεια των Ξωτικών, αρχικά γνωστό ως Greenwood the Great. Τα Ξωτικά από αυτή την περιοχή, που αναφέρονται ως “Silvan” ή “Ξωτικά του ξύλου”, ήταν υπό την κυριαρχία του παππού του Λέγκολας,Oropher.

Στο ζενίθ του στη Δεύτερη Εποχή, αυτό το βασίλειο φιλοξένησε έναν σημαντικό αριθμό των Ξωτικών.

Για πάνω από μια χιλιετία, η ζωή στο Μίρκγουντ παρέμεινε σταθερή έως ότου η διαφαινόμενη απειλή του Σάουρον ώθησε τον Oropher να μεταφέρει την πρωτεύουσα προς τα βόρεια.

Καθώς η επιρροή του Σάουρον έγινε αισθητή στην Τρίτη Εποχή, τα νότια μέρη της ξεκίνησαν να μολύνονται από το σκοτάδι αλλά και από επικίνδυνα πλάσματα όπως οι αράχνες.

Ο Sauron, υιοθετώντας το πρόσχημα του “The Necromancer”, κατέλαβε ένα πρώην φρούριο των Ξωτικών στο νότο, σηματοδοτώντας μια σημαντική καμπή. Ο Γκάνταλφ, με τη βοήθεια του Λευκού Συμβουλίου, αργότερα θα αντιμετωπίσει και θα εκδιώξει τον Σάουρον στα γνωστά γεγονότα που απεικονίζονται στο Χόμπιτ του Τζάκσον: Η Μάχη των Πέντε Στρατών.

Ο Όροφορ συνάντησε τον θάνατο του στον Πόλεμο της Τελευταία Συμμαχίας, όπου τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι θριάμβευσαν επί του Σάουρον. Μετά το θάνατο του Oropher, ο γιος του Thranduil ανέλαβε την ηγεσία των Ξωτικών του Northern Mirkwood.  Ο Thranduil, που αργότερα ανακτούσε τον τίτλο μετά την πτώση του Sauron, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στέλνοντας τον γιο του Legolas στο Συμβούλιο του Elrond στο «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού».

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι στο μαγικό σύμπαν της Μέσης Γης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr