Search
Close this search box.
frank sinatra

Φρανκ Σινάτρα: 12 ιστορίες του κακού παιδιού με την εκπληκτική φωνή

Παρόλο που ο θρυλικός τραγουδιστής δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει μουσική, η καριέρα του Σινάτρα που διήρκεσε μισό αιώνα του χάρισε παρατσούκλια όπως «The Voice» και «The Sultan of Swoon», καθώς άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην αμερικανική μουσική.

Η τζαζ ως διαδικασία

Ο Φρανκ Σινάτρα, γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου 1915, αναδείχθηκε ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής. Με εμπνευστή τον Μπινγκ Κρόσμπι, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νυχτερινά μαγαζιά. Στο συγκρότημα του Τόμι Ντόρσεϊ από το 1940, μετά από δύο χρόνια επιτυχίας, επέλεξε να ακολουθήσει τη σόλο καριέρα του. Με τη χαρακτηριστική βαρύτονη φωνή του, κατέκτησε το ψευδώνυμο «Η Φωνή» ενθουσιάζοντας το κοινό με αξέχαστες εμφανίσεις μέχρι το 1946.

Εκτός από την εξαιρετική του φωνή, ο Φρανκ Σινάτρα απέδειξε το εκπληκτικό ταλέντο του και στην υποκριτική, συμμετέχοντας σε 58 ταινίες και μιούζικαλ. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1943 με τις ταινίες «Reveille With Beverly» και «Higher and Higher» άνοιξε τον δρόμο για μια πολυσχιδή καριέρα. Παρά τη μείωση της δημοτικότητάς του στα μεταπολεμικά χρόνια, επανήλθε θριαμβευτικά το 1953, κερδίζοντας Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Όσο υπάρχουν άνθρωποι». Στις 14 Μαΐου 1998, έκλεισε τον κύκλο μιας 50ετούς καριέρας, αφήνοντας πίσω του ανεξίτηλο έργο, εκατομμύρια θαυμαστές, και μια αξιοθαύμαστη κληρονομιά που διατηρείται μέχρι σήμερα. Πέρα από αυτό, υπάρχουν στοιχεία και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν γνωρίζαμε για τον Φρανκ Σινάτρα. Ποιες είναι 12 από αυτές;

1: Η γέννηση του ήταν αρκετά δύσκολη.
Η λαβίδα που χρησιμοποιήθηκε κατά τη γέννηση άφησε στον Frank σοβαρά τραύματα στο αριστερό μάγουλο, το λαιμό και τα αυτιά του.

2: Η μητέρα του Φρανκ τον έντυνε στα ροζ.
Η ταινία «Pretty in Pink» βασίζεται σε αυτό.

3: Ο βιογράφος του, ο Δαρβίνος Πόρτερ, ισχυρίζεται ότι ο Φρανκ πρωταγωνίστησε σε ταινία πορνό.
Ο υποτιθέμενος πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν σε μια ταινία που ονομάζεται «The Masked Bandit».

4: Ήταν γνωστός ως «One- Take Charlie».
Ο Φρανκ στήριζε φανατικά το ρητό «Το γοργόν και χάριν έχει». Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Μερικές φορές το γρήγορο είναι καλύτερο από το απλώς καλό…

5: Παρά τα σημάδια από λαβίδες, το παρατσούκλι του δόθηκε με βάση ένα άλλο χαρακτηριστικό.
Ήταν γνωστός ως «Ol Blue Eyes», όχι ως «Scarface». Το «Scarface» ωστόσο, ήταν ένα από τα παρατσούκλια που είχε ο Σινάτρα ως έφηβος.

6: Υπήρχε ένας λόγος για τον οποίο μερικές από τις γυναίκες θαυμάστριες του Φρανκ ούρλιαζαν για χάρη του.
Ο μάνατζέρ του πλήρωνε μερικές από τις πιο δυνατές φωνητικές χορδές για 5 $, για να στέκονται μπροστά στο πλήθος όταν τραγουδούσε.

7: Η στρατιωτική κατάταξη του Frank ήταν Ι4.
Ο υποσιτισμός, οι μολύνσεις στο αυτί και η συναισθηματική αστάθεια ήταν οι λόγοι που ο Σινάτρα είχε καταταχθεί ως Ι4. Αυτό ακούγεται σαν συνταγή επιτυχίας στο Χόλιγουντ. Άλλες αναφορές λένε ότι το πρόβλημα υγείας του ήταν ρήξη του τυμπάνου. Αυτό ακούγεται ακόμα πιο Hollywood.

8: Ένας εμβληματικός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων πήρε το όνομά του από ένα από τα τραγούδια του Frank.
Η φράση «Doobie-doo» από το «Strangers in the Night» ήταν η βάση για το όνομα του διάσημου σκύλου κινουμένων σχεδίων, Scooby Doo. Ήταν επίσης η έμπνευση για το όνομα του διάσημου ροκ συγκροτήματος, «The Doobie Brothers».

9: Ο Σινάτρα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει τέσσερις φορές.
Τρεις από αυτές φαίνεται ότι έγιναν λόγω της ταραχώδης σχέσης του με την Ave Gardener. Ο Σινάτρα θεωρούσε επίσης τον εαυτό του μανιοκαταθλιπτικό.

10: «Strangers in the Night» και «My Way» ήταν από τα τραγούδια που δεν άρεσαν στον Σινάτρα.
Ίσως δεν τα δημιούργησε «his way».

11: Ο Σινάτρα έκανε μπάνιο 12 φορές την ημέρα.
Δεν θα κολλούσε ποτέ κορωνοϊό.

12: Ο Σινάτρα και ο Τζο Ντι Μάτζιο προσπάθησαν να πιάσουν στα πράσα τη Μέριλιν Μονρόε με άλλον άντρα.
Κανόνισαν μια διάρρηξη στο σπίτι ενός άντρα που νόμιζαν ότι ήταν μαζί με την Μέριλιν. Μόνο που η διάρρηξη έγινε σε λάθος μέρος, σε μια γραμματέα ονόματι Florence Kotz. Ο Sinatra και ο DiMaggio κατέληξαν να πληρώσουν στην Kotz 75.000 δολάρια.

Πηγή εξωφύλλου

Από πού προέρχεται η Τζαζ μουσική; Ποιοι τη δημιούργησαν;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr