Search
Close this search box.
Μέριλιν Μονρόε

Μέριλιν Μονρόε: 20 αποφθέγματα και γεγονότα απ΄ τη ζωή ενός αινίγματος

Αποκάλυψη του αινίγματος: Μέριλιν Μονρόε

Η Μέριλιν Μονρόε, μια εμβληματική μορφή του 20ού αιώνα, συνεχίζει να γοητεύει τον κόσμο με τη διαχρονική ομορφιά της, το απαράμιλλο χάρισμά της και την αινιγματική της αύρα που ξεπέρασε γενιές και γενιές. Ενώ η ζωή της  βρίσκεται αδιαλείπτως  στο επίκεντρο, υπάρχουν αρκετά λιγότερο γνωστά γεγονότα που ρίχνουν φως στη μοναδική προσωπικότητα που πραγματικά ήταν η Μέριλιν Μονρόε.

Η ουσία της Μέριλιν Μονρόε δε βρίσκεται μόνο στην ομορφιά της, αλλά και στο μοναδικό της πνεύμα. Αυτά τα αποφθέγματα και τα λιγότερο γνωστά γεγονότα μας υπενθυμίζουν ότι ήταν ένα σύνθετο, πολυδιάστατο άτομο που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία.

Έλλη Λαμπέτη: Η τελευταία συνέντευξη ενός μοναδικού ταλέντου – Βίντεο

Αποφθέγματα της Μέριλιν Μονρόε:

1. “Η ατέλεια είναι ομορφιά, η τρέλα είναι ιδιοφυΐα και είναι προτιμότερο να είσαι απολύτως γελοίος παρά απολύτως βαρετός.”
2. “Δεν με πειράζει να ζω στον κόσμο ενός άντρα, αρκεί να μπορώ να είμαι γυναίκα σε αυτόν.”
3. “Ο φόβος είναι ηλίθιος. Το ίδιο και οι τύψεις.”
4. “Ένα σοφό κορίτσι ξέρει τα όριά του, ένα έξυπνο κορίτσι ξέρει ότι δεν έχει.”
5. “Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και πως κάτι καλό θα βγει από αυτό.”

 

6. “Συνέχισε να χαμογελάς, γιατί η ζωή είναι ένα όμορφο πράγμα και υπάρχουν τόσα πολλά για να χαμογελάς.”
7. “Είμαι εγωίστρια, ανυπόμονη και λίγο ανασφαλής. Κάνω λάθη, είμαι εκτός ελέγχου και μερικές φορές δύσκολα διαχειρίσιμη. Αλλά αν δεν μπορείς να με χειριστείς στα χειρότερά μου, τότε σίγουρα δεν σου αξίζω στα καλύτερά μου.”
8. “Όλοι πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε πριν γεράσουμε πολύ.”
9. “Αποκαθιστώ τον εαυτό μου όταν είμαι μόνη.”
10. “Δεν έχω ξεγελάσει ποτέ κανέναν. Έχω αφήσει τους ανθρώπους να ξεγελάσουν τον εαυτό τους.”

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

11. “Η επιτυχία κάνει τόσους πολλούς ανθρώπους να σε μισούν. Μακάρι να μην ήταν έτσι. Θα ήταν υπέροχο να απολαμβάνεις την επιτυχία χωρίς να βλέπεις τον φθόνο στα μάτια των γύρω σου.”
12. “Μερικές φορές τα πράγματα καταρρέουν για να μπορέσουν να ενωθούν καλύτερα τα πράγματα.”
13. “Αν είχα τηρήσει όλους τους κανόνες, δεν θα είχα φτάσει ποτέ πουθενά.”
14. “Είναι προτιμότερο να είσαι δυστυχισμένος μόνος σου παρά δυστυχισμένος με κάποιον..”
15. “Είμαι πολύ σίγουρα γυναίκα και το απολαμβάνω.”

16. “Αυτή η ζωή είναι αυτό που την κάνεις. Ό,τι και να γίνει, θα τα κάνεις θάλασσα μερικές φορές, είναι μια παγκόσμια αλήθεια.”
17. Θέλω απλώς να είμαι υπέροχη.”
18. “Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα.”
19. “Προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου. Μερικές φορές αυτό δεν είναι εύκολο.”
20. “Δεν είναι αλήθεια ότι δεν φορούσα τίποτα.”

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η ζωή της Μέριλιν Μονρόε ήταν ένα μωσαϊκό από πολυπλοκότητες που συχνά περνούσαν απαρατήρητες στο φως των προβολέων. Η ευφυΐα, η καλοσύνη και η αποφασιστικότητά της να σπάσει τους κανόνες την έκαναν κάτι περισσότερο από μια λαμπερή σταρ του Χόλιγουντ- ήταν ένας πολύπλευρος άνθρωπος. Ας θυμηθούμε αυτές τις λιγότερο γνωστές πτυχές που καθορίζουν πραγματικά τη μοναδική ψυχή της Μέριλιν Μονρόε.

1. Πνευματικές αναζητήσεις: Σε αντίθεση με τη δημόσια εικόνα της, η Μέριλιν ήταν μανιώδης αναγνώστρια με έντονο ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία. Συχνά βυθιζόταν σε έργα διάσημων συγγραφέων όπως ο James Joyce και ο F. Scott Fitzgerald.

2. Ενθουσιώδης λάτρης της τέχνης: Η Μέριλιν είχε ένα βαθύ πάθος για την τέχνη. Περικύκλωνε τον εαυτό της με διάφορα έργα τέχνης και μάλιστα έκανε φιλίες με καλλιτέχνες όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Άντι Γουόρχολ.

3. Το εύθραυστο εγώ: Παρά την εξωτερική της αυτοπεποίθηση, η Μέριλιν πάλευε με θέματα αυτοεκτίμησης. Κάποτε σημείωσε: “Προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου. Μερικές φορές αυτό δεν είναι εύκολο”.

4. Προστάτης της ίσης αμοιβής: Η Μονρόε υπήρξε πρωτοπόρος στην υπεράσπιση της ισότητας των φύλων στη βιομηχανία του θεάματος. Πολύ πριν αυτό γίνει mainstream κίνημα, αγωνίστηκε για ίσες αμοιβές για τις ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

5. Αδυναμία στα ζώα: Είχε αδυναμία στα ζώα, ιδίως στα σκυλιά. Η Μέριλιν είχε αρκετά σκυλιά και μάλιστα κάποτε είχε πει: “Τα σκυλιά δεν με δαγκώνουν ποτέ. Μόνο οι άνθρωποι”.

Γυναίκες: 10 συγγραφείς στην ιστορία της λογοτεχνίας που άλλαξαν τον κόσμο με μία σελίδα τη φορά

6. Ασυνήθιστη ρουτίνα προπόνησης: Η Marilyn έκανε γιόγκα πολύ πριν γίνει τάση γυμναστικής. Ενσωμάτωσε τη γιόγκα στην καθημερινή της ρουτίνα για να διατηρήσει τη διάσημη σιλουέτα της.

7. Άριστη πιανίστρια: Λίγοι γνώριζαν ότι ήταν ικανή πιανίστρια. Έπαιζε συχνά πιάνο για να χαλαρώσει και να εκφράσει τα συναισθήματά της.

8. Μυστικός φιλάνθρωπος: Η γενναιοδωρία της Μέριλιν επεκτεινόταν πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας. Συχνά έκανε δωρεές σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, συχνά ανώνυμα.

9. Προστάτης της μεθοδικής υποκριτικής: Η Μέριλιν θαύμαζε τη μεθοδική υποκριτική και την έπαιρνε στα σοβαρά. Κάποτε σημείωσε: “Θέλω να είμαι καλλιτέχνης, όχι ερωτικό φρικιό”.

10. Θιασώτης της προσωπικής ανάπτυξης: Πίστευε στη συνεχή εξέλιξη. “Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Οι άνθρωποι αλλάζουν για να μπορέσεις να μάθεις να τους αφήνεις να φύγουν”, δήλωσε σοφά.

11. Αντιπαλεύει τα πρότυπα: Το Μέριλιν Μονρόε ήταν ένα καλλιτεχνικό όνομα. Γεννήθηκε ως Norma Jeane Mortenson.

12. Αίσθηση του τραγουδιού: Πέρα από το υποκριτικό της ταλέντο, η Μέριλιν είχε μια μελωδική φωνή. Παρουσίασε τις ικανότητές της στο τραγούδι σε αρκετές ταινίες.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

13. Επιχειρηματικό μυαλό: Η Μονρόε ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής το 1954, πολύ μπροστά από την εποχή της όσον αφορά τις γυναίκες στις επιχειρήσεις.

14. Γαστρονομική περιέργεια: Η Μέριλιν είχε μια μαγειρική πλευρά. Της άρεσε να πειραματίζεται με συνταγές και λάτρευε να μαγειρεύει για τους φίλους της.

15. Ανεκπλήρωτη μητρότητητα: Το όνειρο της Μέριλιν να γίνει μητέρα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Είχε αρκετές αποβολές κατά τη διάρκεια της ζωής της.

16. Λάτρης της φωτογραφίας: Ήταν λάτρης της φωτογραφίας και της άρεσε να βρίσκεται τόσο πίσω από την κάμερα όσο και μπροστά της.

17. Μαγεία της γκαρνταρόμπας: Η Μέριλιν Μονρόε ήταν η στιλίστριά του εαυτού της για μεγάλο μέρος της καριέρας της, διαλέγοντας με το χέρι και συχνά αλλάζοντας την γκαρνταρόμπα της για την τέλεια εμφάνιση.

18. Παθιασμένη συγγραφέας επιστολών: Διατηρούσε εκτεταμένη αλληλογραφία με φίλους και συγγενείς, δίνοντας εικόνα των προσωπικών της σκέψεων και αγώνων.

19. Αναζητητής της γνώσης: Η Μέριλιν παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο φημισμένο Actors Studio της Νέας Υόρκης, επιδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην τέχνη της.

20. Η κληρονομιά συνεχίζεται: Ακόμα και μετά το θάνατό της, η κληρονομιά της Μέριλιν παραμένει. Η επιρροή της φαίνεται σε πολυάριθμες ταινίες, τραγούδια και έργα τέχνης που αποτίνουν φόρο τιμής στην αιώνια γοητεία της.

Μπύρα: Τα εκπληκτικά μυστικά και η ιστορία της

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr