Search
Close this search box.
λάνθιμος

Τα κρυμμένα μυστικά στις αφίσες του «Poor Things» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Γιώργος Λάνθιμος φημίζεται για τις ταινίες του γεμάτες με βαθιά νοήματα, αιχμηρό χιούμορ και αντισυμβατική κινηματογράφηση.

Οι αφίσες των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου, με τα συναρπαστικά τους concept, προσδίδουν μυστήριο, γοητεία, τέχνη και έμπνευση στις ταινίες του, ενισχύοντας τη βαθιά νοηματική τους φόρτιση, την περιπαικτική ατμόσφαιρα, τις συγκρουσιακές θέσεις και την αντισυμβατική κινηματογράφηση.

Γιώργος Λάνθιμος: Οι ταινίες του «προβληματικά παιδιά» και τα σχόλια του για το «Poor Things»

Η Teaser Αφίσα στο Poor Things

Η teaser αφίσα από τον Βασίλη Μαρματάκη, φαινομενικά απλή, κρύβει ένα περίτεχνο παιχνίδι με τα σχήματα. Το “άτεχνο” μακιγιάζ της Μπέλλα, στην πραγματικότητα, αποτελείται από τα πρόσωπα των τριών κύριων ανδρικών χαρακτήρων. Ο Dafoe και ο Youssef σχηματίζουν τα βλέφαρά της, ενώ ο Ruffalo τα χείλη. Η ερμηνεία; Οι άντρες επηρεάζουν, ίσως και ελέγχουν, την ύπαρξη της Μπέλλα.

λάνθιμος

Συμβολισμός στις αφίσες

Σπλάχνα: Η αφίσα με τα “ξεχειλισμένα σπλάχνα” και τους άνδρες να ισορροπούν πάνω τους, συμβολίζει τα ατίθασα συναισθήματα της Μπέλλα. Δημιουργούν ένα ασταθές περιβάλλον που οι άντρες καλούνται να προσαρμοστούν.

Αναγέννηση: Η αφίσα με το έμβρυο να αγγίζει το πρόσωπο της Μπέλλα, ερμηνεύεται ως η αναγέννηση της. Η δεύτερη ευκαιρία που της δίνεται, έρχεται μέσω του “μυαλού” της αγέννητης κόρης της.

λάνθιμος

Αφίσες από άλλες ταινίες του Λάνθιμου

Οι αφίσες αντιπροσωπεύουν ένα αυτόνομο έργο τέχνης, το οποίο συνυπάρχει δίπλα στην ταινία και την εμπλουτίζει, προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα για διαφορετικές ερμηνείες και αναγνώσεις. Καθώς οι αφίσες παραπέμπουν σε σημαντικά θέματα της ταινίας με χιούμορ, επαναπροσδιορίζουν την αναλογία μεταξύ ανθρώπων και χώρου, και παρακινούν το κοινό να εξερευνήσει νέες διαστάσεις του έργου.

λάνθιμος
Αστακός
λάνθιμος
Κυνόδοντας – Άλπεις
λάνθιμος
Βληχή – Nimic
λάνθιμος
Η Ευνοούμενη

Οι αφίσες αυτές συνεχίζουν να εμπνέουν νέες δημιουργίες και να προκαλούν διαλόγους, καθιστώντας το προωθητικό υλικό των ταινιών του Λάνθιμου ένα ουσιαστικό μέρος του κινηματογραφικού του έργου, που αναδεικνύει την επιρροή και την αξία της τέχνης στον κινηματογράφο και στην κοινωνία.

Οι αφίσες  που δημιούργησαν θαυμαστές για το Poor Things

Έργα καλλιτεχνών όπως ο Mark Levy, ο Aleksander Walijewski και η τριπλή αφίσα του Aleks Phoenix, μαζί με πολλές άλλες ανώνυμες ανεπίσημες αφίσες, κινούνται στο διαδίκτυο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όσων αναζητούν νέες πηγές έμπνευσης και δημιουργικότητας.

λάνθιμος

λάνθιμος

λάνθιμος

λάνθιμος

λάνθιμος

20+1 ατάκες της Έμα Στόουν: «Το απόλυτο αγαπημένο μου είδος ανθρώπων στον κόσμο είναι…»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr