Search
Close this search box.
Ουλβέους τεχνητή νοημοσύνη

Μπιορν Ουλβέους: Προειδοποιεί για την “πρόκληση” που θα φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στη μουσική βιομηχανία

Ο Μπιορν Ουλβέους των ABBA προειδοποίησε για την “υπαρξιακή πρόκληση” της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική βιομηχανία.

“Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά τον κόσμο για τους δημιουργούς και τη βιομηχανία της δημιουργίας”, δήλωσε ο Ουλβέους.

Ο Ουλβέους είναι πρόεδρος της CISAC, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τους στιχουργούς και συνθέτες σε όλο τον κόσμο, συλλέγοντας και καταβάλλοντας δικαιώματα στα μέλη της, των οποίων η μουσική έχει χρησιμοποιηθεί σε εκπομπές, συναυλίες, μπαρ και σε υπηρεσίες streaming.

Μια νέα έκθεση του οργανισμού έδειξε ότι οι εισπράξεις πνευματικών δικαιωμάτων για τους συνθέτες και τους στιχουργούς έχουν ανακάμψει από τα προ της πανδημίας επίπεδα, αλλά ο Ουλβέους προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση για τους μουσικούς στο μέλλον.

«Maestro»: Δείτε τον «μεταμορφωμένο» Μπράντλεϊ Κούπερ στην νέα του ταινία (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Σε ένα πρόλογο της νέας έκθεσης του CISAC, ο Ουλβέους έγραψε: “Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά τον κόσμο για τους δημιουργούς και τη μουσική βιομηχανία. Απαιτεί διεθνή ηγεσία και ένα ισχυρό ενιαίο μέτωπο από όλα τα τμήματα της βιομηχανίας”.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκαλύφθηκε ότι το YouTube εργάζεται πάνω σε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο που χρησιμοποιούν τις φωνές γνωστών μουσικών. Αν προχωρήσει, η beta έκδοση του εργαλείου θα επιτρέπει σε μια “επιλεγμένη ομάδα δημιουργών” να χρησιμοποιεί τις φωνές των καλλιτεχνών που συμφωνούν να συμμετάσχουν για τη δημιουργία νέου περιεχομένου βίντεο στην πλατφόρμα.

Πηγή φωτογραφίας 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr