Search
Close this search box.
Τιμ Μπάρτον

Ο Τιμ Μπάρτον ανησυχεί για την τεχνητή νοημοσύνη – Τί δήλωσε σε συνέντευξή του;

Ο Τιμ Μπάρτον μοιράστηκε τις σκέψεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Independent το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα σχόλιά του ήταν ως απάντηση σε ένα άρθρο του Buzzfeed που χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να επανασχεδιάσει έναν χαρακτήρα της Disney στο στυλ των ταινιών του.

Ο Τιμ Μπάρτον εξέφρασε μια βαθιά και απερίγραπτη αίσθηση βλέποντας τις δημιουργίες της τεχνητής νοημοσύνης, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τους πολιτισμούς που πιστεύουν ότι η φωτογραφία μπορεί να αιχμαλωτίσει την ψυχή κάποιου. Ενώ αναγνώρισε τις εντυπωσιακές αποδόσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης σε χαρακτήρες από ταινίες όπως “Frozen”, “The Lion King”, “Sleeping Beauty” και “The Little Mermaid”, εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς καταλαμβάνει και αφαιρεί κάτι από τον ψυχισμό κάποιου.

 

Τιμ Μπάρτον

«Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα που μου προκαλεί», δήλωσε ο Μπάρτον. «Μου θύμισε όταν άλλοι πολιτισμοί λένε: «Μην με φωτογραφίζεις γιατί σου παίρνει την ψυχή»».«Παίρνει κάτι από την ψυχή ή τον ψυχισμό σου. Αυτό είναι τρομερά ενοχλητικό, ειδικά αν έχει να κάνει με εσένα. Είναι σαν ένα ρομπότ που παίρνει την ανθρωπιά σου, την ψυχή σου».

Η ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης παραμένει μια κεντρική ανησυχία που τροφοδοτεί τις συνεχιζόμενες απεργίες των ηθοποιών και των συγγραφέων, οι οποίες έχουν σταματήσει την παραγωγή στο Χόλιγουντ. Η SAG-AFTRA, που εκπροσωπεί περίπου 160.000 ηθοποιούς, βρίσκεται σε απεργία από τον Ιούλιο. Η κύρια ανησυχία τους είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε σημαντικά λιγότερες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους ηθοποιούς στο μέλλον. Ο ταχύς ρυθμός των τεχνολογικών αλλαγών αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με τα στούντιο, σύμφωνα με ειδικούς που παραχώρησαν συνέντευξη στο CNN τον Ιούλιο.

Οι σεναριογράφοι είναι επίσης ανήσυχοι για τις επιπτώσεις της ΤΝ, αν και ο σεναριογράφος Τζον Όγκαστ σημείωσε ότι το αίτημα για ρύθμιση της ΤΝ ήταν μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στην ατζέντα του σωματείου. Ωστόσο, πρόκειται αναμφίβολα για μια πιεστική ανησυχία των σεναριογράφων που απαιτεί άμεση προσοχή και όχι αναβολή μέχρι την ανανέωση της σύμβασής τους σε τρία χρόνια. Μέχρι τότε, μπορεί να είναι πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Το σενάριο μιας κορυφαίας ταινίας που στοίχισε μόλις 1 δολάριο

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr