Search
Close this search box.
Little Men 2016

Η ταινία της ημέρας στην TV 08/02: «Μικροί Κύριοι» – ΕΡΤ3

Η ιδιαιτερότητα της σημερινής επιλογής ταινίας από τη Lavart έγκειται στο ότι έχει γυριστεί σε Ελλάδα και ΗΠΑ.

Drive-Away Dolls: Καινούριο τρέιλερ για την ταινία του Ethan Coen

 

Το «Little Men», σε σκηνοθεσία Ira Sachs και έτος κυκλοφορίας το 2016, ακολουθεί την αφήγηση δύο οικογενειών που ζουν στο Μπρούκλιν, που παλεύουν με αλληλένδετες σχέσεις και τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς ακινήτων της Νέας Υόρκης. Ο Μπράιαν (τον οποίο υποδύεται ο Γκρεγκ Κινίαρ) κληρονομεί την επιχείρηση του πατέρα του, μια σημαντική αναβάθμιση για την οικογένειά του, δεδομένων των οικονομικών τους προβλημάτων.

Ωστόσο, το ισόγειο μισθώνεται από τη Leonor (την οποία υποδύεται η Paulina García), η οποία διατηρεί ένα κατάστημα ρούχων. Οι προσπάθειες του Μπράιαν να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία ενοικίασης με τη Λεονόρ οδηγούν σε σύγκρουση, επιδεινώνοντας τις εντάσεις μεταξύ των οικογενειών.

Η καρδιά της ταινίας βρίσκεται στη φιλία μεταξύ του γιου του Brian, Jake (Theo Taplitz) και του γιου της Leonor, Tony (Michael Barbieri). Παρά το διαφορετικό υπόβαθρό τους, τα αγόρια μοιράζονται ένα πάθος για το μέλλον τους, δένοντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Καθώς οι ενήλικες συγκρούονται για την περιουσία και τα οικονομικά, ο Τζέικ και ο Τόνυ ​​βρίσκονται στη μέση.

Ο Sachs αποτυπώνει επιδέξια την ουσία της καθημερινής ζωής στο Μπρούκλιν, απεικονίζοντας τους στενούς χώρους διαβίωσης και την πίεση του εξευγενισμού. Οι ερμηνείες, ιδιαίτερα από τους Kinnear, García, και τους νεαρούς ηθοποιούς που υποδύονται τον Jake και τον Tony, είναι φυσικές και συναρπαστικές.

Η αφήγηση ξετυλίγεται με μια μελοδραματική ένταση που θυμίζει το κλασικό θέατρο αγκίτ-προπ. Η σκηνοθεσία του Sachs είναι υποτιμημένη αλλά ισχυρή, δίνοντας έμφαση στο δράμα ανθρώπινης κλίμακας.

Το “Little Men” προσφέρει μια λεπτή εξερεύνηση της δυναμικής της τάξης, των προσδοκιών των γονέων και της ανθεκτικότητας των παιδικών φιλιών. Αντηχεί με θέματα απώλειας, θνησιμότητας και ευθραυστότητας των σχέσεων, αφήνοντας μια μόνιμη εντύπωση στους θεατές.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Πέμπτη 08/02/24 στις 23:00, ΕΡΤ3
  • Χώρα: ΗΠΑ, Ελλάδα
  • Διάρκεια: 85 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Lewis Milestone
  • Πρωταγωνιστούν: Greg Kinnear, Jennifer Ehle

Η Universal συζητάει με τον David Leitch για να σκηνοθετήσει νέα ταινία «Jurassic World»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr