Search
Close this search box.
δυπα_δωρεάν_εισιτήρια

ΔΥΠΑ: Δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και κινηματογράφο σε χιλιάδες δικαιούχους – Δείτε τα κριτήρια

Ο ΔΥΠΑ, μετά από απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διαθέτει δωρεάν εισιτήρια σε χιλιάδες δικαιούχους για θέατρο και κινηματογράφο.

Μετά από απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφασίστηκε η κατάρτιση Προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος για την περίοδο 2023 – 2024. Στα πλαίσια αυτού, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) θα διανέμει δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στόχος του Προγράμματος είναι να προωθήσει την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους μέσω της παρακολούθησης του θεάτρου και του κινηματογράφου. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την παροχή επιταγών ψυχαγωγίας σε δικαιούχους – ωφελούμενους που επιλέγονται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 8 της παρούσας απόφασης.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι όσοι εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ, όπως και άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.

Ενώ ωφελούμενοι, είναι τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών.
Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας των ωφελούμενων μελών είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και κάθε φυσικό, νόμιμο ή νομίμως αναγνωρισμένο ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr