Search
Close this search box.
εθνικό θέατρο

Εθνικό Θέατρο: Οι παραστάσεις που θα δούμε τη σεζόν 2023-2024 (ΒΙΝΤΕΟ)

Εθνικό Θέατρο: Η πολλαπλότητα καθορίζει την καλλιτεχνική σύνθεση για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 του Εθνικού Θεάτρου. Με την επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Γιάννη Μόσχου, και της ομάδας του, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεατρικών στυλ. Συγκεντρώνει κλασικά έργα επαναπροσδιορισμένα για το σύγχρονο κοινό, παρουσιάζει ανεκτέλεστα έργα, εξερευνά πειραματικές μορφές γραφής και συνεργάζεται με σκηνοθέτες διαφόρων γενεών και αισθητικών φιλοσοφιών.

Εθνικό θέατρο: Το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου

Ο Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου στη Σχολή Αθηνών, το σπίτι της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Σχολίασε τα ταραχώδη γεγονότα του προηγούμενου καλοκαιριού, τα οποία περιλάμβαναν φυσικές καταστροφές, περιστατικά βίας και ρατσισμού, έξαρση της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζωπύρωση των ακροδεξιών ιδεολογιών.

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του Εθνικού Θεάτρου για την περίοδο 2023-2024 αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή του στη διαφορετικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στη διεθνή σκηνή.

Οι παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο:

«Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ» του Ντμίτρι Ντανίλοφ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή που σημείωσε διαδοχικά sold out πέρυσι τον χειμώνα, επιστρέφει αυτήν τη θεατρική περίοδο στο Θέατρο Κιβωτός. Αλλά και η άλλη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της περσινής σεζόν, «Τα Φώτα της πόλης», σε μουσική Θοδωρή Οικονόμου και σκηνοθεσία Αμάλιας Μπένετ, ανοίγουν και φέτος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να αφηγηθούν την ιστορία της εμβληματικής ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν.

Επαναλαμβάνοντας και φέτος το θεσμό του Early Bird για όλες τις παραγωγές του θεάτρου, από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί έως και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12 τα μεσάνυχτα, τα εισιτήρια θα διατίθενται στην τιμή των 10 ευρώ, με εξαίρεση την διακεκριμένη ζώνη.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Οι πληροφορίες αντλήθηκαναπό την ΕΡΤ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr