νίκος δαββέτας

Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος Athens Prize for Literature στον Νίκο Δαββέτα

Ανακοινώθηκαν, σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων παρουσία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη τα βραβεία The Athens Prize for Literature του περιοδικού «(δε)κατα» για το 2020.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος έλαβε ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας για το βιβλίο του «Άντρες χωρίς άντρες» από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Έφυγε από τη ζωή η Αν Ράις, συγγραφέας του βιβλίου «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα»

Για τη βράβευσή του ο Νίκος Δαββέτας δήλωσε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή του Athens Prize For Literature και το περιοδικό «(δε)κατα» για τη βράβευση του μυθιστορήματός μου «Άντρες χωρίς άντρες». Να ευχαριστήσω όμως και τους αναγνώστες που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τους παράξενους ήρωές μου και τις κρυφές διαδρομές τους μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της πρόσφατης ιστορίας μας. «Αν», όπως έλεγε κάποιος μεγάλος τεχνίτης, «γράφουμε για να διορθώσουμε το παρελθόν», τότε με αυτό το μυθιστόρημα έκανα μια μικρή αρχή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η µμεταπολεμική Ελλάδα όπως την έζησαν ένας αφανής παρακρατικός και ο µμονάκριβος γιος του που, δραπετεύοντας από την προβληματική του οικογένεια, ζει τώρα και εργάζεται στο Παρίσι. Δυο γενιές αντρών, µετέωρες µμεταξύ των µμεγάλων γεγονότων και των οικείων κακών, στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της ζωής τους. Μια απρόβλεπτη διαδρομή, από τα δύσκολα µμετεμφυλιακά χρόνια και τη δικτατορία του ’67 ως την κοσμογονία της µμεταπολίτευσης και την οικονομική κρίση του 2010.

Πατέρες και γιοι, αγόρια που δεν ενηλικιώθηκαν, ενήλικες που δεν ωρίμασαν, αμφιταλαντευόμενοι διαρκώς µμεταξύ του καλού και του κακού, του ορθού και του λάθους. Άλλοτε ασταθείς και φοβισμένοι, άλλοτε αποφασισμένοι και ριψοκίνδυνοι. Μια αντιπαράθεση γενεών αλλά και µια αντιπαράθεση μύθου και ιστορίας.

Νέο βιβλίο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Παλιγγενεσία και αναστοχασμός»

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ