αν ραις

Έφυγε από τη ζωή η Αν Ράις, συγγραφέας του βιβλίου «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα»

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η μυθιστοριογράφος φαντασίας Αν Ράις

«Τις τελευταίες ώρες της, έμεινα καθισμένος δίπλα της στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, αναλογιζόμενος εντυπωσιασμένος τα επιτεύγματά της και το θάρρος της», έγραψε ο γιός της, ο Κρίστοφερ Ράις, στη σελίδα του στο Facebook.

Είναι πιο γνωστή για την σειρά μυθιστορημάτων The Vampire Chronicles, που εξελίσσονται γύρω από τον κεντρικό χαρακτήρα Lestat. Δυο βιβλία του The Vampire Chronicles έγιναν ταινίες – Συνέντευξη με έναν βρικόλακα (1994) και Queen of the Damned (2002).

Τα βιβλία της Rice έχουν πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν κάνει την ίδια ως μια από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς, με τις περισσότερες πωλήσεις, όλων των εποχών. Ενώ οι αντιδράσεις στα πρώιμα έργα της ήταν αρχικά ανάμεικτες, η Rice έγινε πιο δημοφιλής στους κριτικούς και τους αναγνώστες την δεκαετία 1980. Το ύφος και το περιεχόμενο των έργων της έχουν αναλυθεί από τους κριτικούς της λογοτεχνίας. Ήταν παντρεμένη με τον ποιητή και ζωγράφο Stan Rice για 41 χρόνια, από το 1961 μέχρι τον θάνατό του από καρκίνο του εγκεφάλου το 2002 σε ηλικία 60 ετών.

Ποιο είναι το βιβλίο της χρονιάς σύμφωνα με τους «Times»;

«Ο πόνος της οικογένειάς μας είναι απέραντος. Ως μητέρα, η υποστήριξή της για μένα ήταν άνευ όρων – μου έμαθε να αγκαλιάζω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κομφορμισμό και να αψηφώ τις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αμφιβολίας», έγραψε ο γιος της.

«Ως συγγραφέας, μου έμαθε να αψηφώ τα όρια των ειδών και να αφήνομαι στα εμμονικά πάθη μου», πρόσθεσε.

 

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ