Search
Close this search box.
Φιλαράκια

Trivia: 26 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Φιλαράκια

Για σχεδόν 25 χρόνια τώρα, τα Φιλαράκια – ή αλλιώς Friends – έχουν αποτελέσει μια από τις πλέον κλασικές τηλεοπτικές παρέες, που παγκοσμίως δεν χορταίνουμε να βλέπουμε. Ιδιαίτερα όσο προχωράνε τα χρόνια, και ενδεχομένως δυσκολεύουν οι καταστάσεις (ευχαριστούμε Covid-19), όλο και περισσότερο αποζητάμε την απλή φιλική παρέα των 6 γνώριμων προσώπων, ώστε να μας μεταφέρει σε πιο απλές, και ίσως διασκεδαστικές εποχές.

Είτε έχετε παρακολουθήσει τα Φιλαράκια live, είτε μέσω Netflix, είτε μέσω άλλων… λιγότερο ενδεδειγμένων τρόπων (η Lavart καταδικάζει την πειρατεία), είτε στις διαρκείς επαναλήψεις γνωστού τηλεοπτικού καναλιού, στην καλύτερη ξέρετε την όλη πλοκή, στην χειρότερη ξέρετε απέξω κάθε σκηνή. Τι είναι όμως αυτά που δεν είδαμε ποτέ; Ποια είναι μερικά λιγότερο γνωστά trivia και facts, που συνθέτουν αυτή τη σειρά – σταθμό της σύγχρονης ποπ κουλτούρας; Μαζέψαμε και σας παραθέτουμε, για τα μάτια σας και μόνο, τα 20 + 6 (ναι, όσα και τα χρόνια τους) πιο ενδιαφέροντα trivia, που κάνουν τα Φιλαράκια… Friends!

Προσοχή! Ακολουθούν spoilers.

Τα Φιλαράκια και οι άνθρωποι πίσω τους

1. O Matt LeBlanc (Joey) εμφανίστηκε την ημέρα της οντισιόν του, με μια τεράστια πληγή στην μύτη του, η οποία προκλήθηκε όταν έπεσε και προσγειώθηκε – προφανώς με τη μύτη του – στην άκρη μιας λεκάνης τουαλέτας.

2. Όταν η ελληνοπούλα Jennifer Aniston ψάχνει να βρει ιερέα για να τελέσει τον γάμο της Monica (Courtney Cox) και του Chandler, βρίσκει έναν Ελληνορθόδοξο ιερέα, ο οποίος τελεί τον γάμο, τον Παπασηφάκη – Αναστασάκη. Το τελευταίο είναι το πλήρες επώνυμο της Jennifer Aniston.

3. Ο Gunther (James Michael Tyler) – φυσικός καστανομάλλης – έβαφε τα μαλλιά του ξανθά κάθε μήνα, για τις ανάγκες του σόου.

4. Το επεισόδιο της γέννας της Rachel ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την Courtney Cox, η οποία είχε αποβάλει λίγες μέρες πριν. Στα τελευταία επεισόδια της σειράς όμως, η ηθοποιός ήταν έγκυος, γεγονός που οι δημιουργοί προσπάθησαν να κρύψουν με ριχτά ρούχα και λήψεις όπου δεν φαινόταν η κοιλιά της.

5. Ο χαρακτήρας του Joey είχε γραφτεί ως αρκετά μη συμπαθητικός και αρνητικός, πράγμα που άλλαξε όταν ο Matt LeBlanc ρώτησε τους δημιουργούς: «Γιατί τότε να θέλουν οι άλλοι χαρακτήρες να κάνουν παρέα μαζί του;».

Φιλαράκια
Μία προωθητική φωτογραφία της σειράς με τους 6 πρωταγωνιστές

6. Η Jennifer Aniston έχει δηλώσει πως μετά από μια κοινή εμφάνιση των τριών κοριτσιών σε μια εκπομπή του Jimmy Kimmel, δημιούργησαν μια ομαδική συνομιλία, στην οποία επικοινωνούν μέχρι σήμερα.

7. Ο David Schwimmer (Ross), και τα υπόλοιπα μέλη του καστ, οργάνωσαν «παρέμβαση» (κατά κόσμον Interversion – ναι αυτό πάει σε εσάς φαν του “How I met your mother”) για την Jennifer Aniston, επειδή αργούσε διαρκώς να εμφανιστεί το πρωί στο σετ.

8. Το πρώτο μέλος του καστ που προσλήφθηκε ήταν ο David Schwimmer και το τελευταίο η Jennifer Aniston. O Matt LeBlanc, που όταν πέρασε από οντισιόν είχε 11 δολάρια στο όνομα του, με τον πρώτο του μισθό αγόρασε ένα ζεστό γεύμα, ενώ η Courtney Cox ένα αυτοκίνητο.

9. Στο Λύκειο, ένας καθηγητής του Matthew Perry υποστήριξε πως τα διαρκή του αστεία και η ελαφρότητα του δεν θα τον οδηγούσαν πουθενά στη ζωή του. Την πρώτη φορά που συμπεριλήφθηκε σε εξώφυλλο μεγάλου αμερικανικού περιοδικού, έκοψε το απόσπασμα και το ταχυδρόμησε στον καθηγητή του.

10. Η Lisa Kudrow (Phoebe) και η κολλητή της φίλη έγραψαν το περιβόητο τραγούδι του χαρακτήρα της «Smelly Cat» μεθυσμένες. Τελικά, το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο σόου.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

11. Ο Matthew Perry, γνωστός για το χιούμορ και τον σαρκασμό του, συνέβαλε στην συγγραφή αρκετών αστείων της σειράς. Δυστυχώς, όπως έχει υποστηρίξει και ο ίδιος, δεν θυμάται αρκετά τμήματα των σεζόν της σειράς, καθώς πάλευε με τον εθισμό του με το αλκοόλ.

12. Η Liza Kudrow βάσισε αρκετά τον χαρακτήρας της Phoebe στην Jennifer Aniston, η οποία ήταν γνωστή για τις «πνευματικές της αναζητήσεις». Παρά το γεγονός, λοιπόν, πως η Phoebe φαίνεται συνήθως η πιο «στον-κόσμο-της» από τους έξι, η Lisa Kudrow διαθέτει το υψηλότερο IQ μεταξύ των συμπρωταγωνιστών της.

Τα Φιλαράκια πίσω από τις κάμερες

13. Οι δημιουργοί της σειράς, δημιουργούσαν στατιστικά και διαγράμματα με τα αστεία κάθε επεισοδίου, ώστε οι ατάκες να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των 6 πρωταγωνιστών.

14. Ομολογουμένως, ένα από τα πιο «λανθασμένα» στόρι της σειράς αποτελούσε η σχέση Rachel (Jennifer Aniston) και Joey. Όταν αρκετοί από τους σεναριογράφους της σειράς διαφώνησαν με τους δημιουργούς Marta Kauffman και David Crane, ως προς το εάν έπρεπε να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο στα Φιλαράκια, καθώς  το θεωρούσαν «λάθος», οι τελευταίοι απάντησαν: «Για αυτό ακριβώς το κάνουμε. Μερικές φορές, οι φίλοι ερωτεύονται, παρά το ότι είναι λάθος».

15. Στους τίτλους αρχής του επεισοδίου «The one after Vegas», έχει προστεθεί το όνομα Arquette, στα ονοματεπώνυμα όλων των συντελεστών, σαν πλάκα στην Courtney Cox που είχε πρόσφατα παντρευτεί, αλλάζοντας έτσι το ονοματεπώνυμο της σε Courtney Cox-Arquette.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

16. Μιλώντας για τίτλους και επεισόδια, όλοι σχεδόν οι τίτλοι των επεισοδίων στα Φιλαράκια ξεκινούν επίσημα με την φράση «The one with…». Αυτή η επανάληψη ήταν σκόπιμη από τους δημιουργούς καθώς είχαν παρατηρήσει πως ο κόσμος σπάνια θυμάται τίτλους επεισοδίων αντίστοιχων κωμικών σειρών και συνήθως αναφέρονται σε καθένα με τον όρο «σε αυτό που…».

17. Όλοι οι 6 πρωταγωνιστές, παρά την διασημότητα που είχαν στην αρχή, ή αυτήν που απέκτησαν, πληρώνονταν το ίδιο. Φήμες λένε μάλιστα πως δεσμεύονταν, και μάλιστα με συμβόλαιο, πως δεν θα κοιμηθεί ο ένας με τον άλλον!

18. Ο ρόλος της Rachel προσφέρθηκε αρχικά στην Courtney Cox. Όταν εκείνη διάβασε το σενάριο, ζήτησε να παίξει τον ρόλο της Monica. Πράγματι, ο ρόλος της ταίριαξε γάντι, καθώς η ίδια είχε τη συνήθεια να καθαρίζει μέχρι και τα καμαρίνια των συμπρωταγωνιστών της.

19. Το αρχικό λοβ στόρι επρόκειτο να είναι της Monica με τον Joey, ωστόσο γρήγορα οι συντελεστές ανακάλυψαν την μηδενική χημεία μεταξύ των δύο, αλλάζοντας τα ζευγάρια σε Monica – Chandler και Joey- Rachel.

Φιλαράκια
Οι 6 πρωταγωνιστές πάνε…διακοπές!

20. Οι χαρακτήρες των Phoebe και Chandler στην αρχή είχαν γραφτεί ως β’ ρόλοι, με τους υπόλοιπους τέσσερις να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της σειράς. Τελικά, όχι μόνο έγιναν πρωταγωνιστικοί ρόλοι, αλλά η Lisa Kudrow κέρδισε και βραβείο Emmy για την ερμηνεία της.

21. Μετά το επεισόδιο «The one with the lesbian wedding», οι παραγωγοί της σειράς προσέλαβαν περίπου 200 άτομα με ημιαπασχόληση ως τηλεφωνητές για να λαμβάνουν τυχόν παράπονα των θεατών, λόγω της προχωρημένης – για τα δεδομένα των αρχών του 90 – θεματικής. Τελικά έλαβαν μόλις 11.

22. Ο δημιουργός της σειράς, David Crane, έχει δηλώσει πως προς τα τέλη της τελευταίας σεζόν της σειράς υπήρχε ιδέα για ένα στόρι, όπου ο Ross και η Rachel θα ταξίδευαν στο Παρίσι και θα την ερωτευόταν ξανά, ωστόσο δυστυχώς τους είχε δοθεί η δυνατότητα μόνο για 18 επεισόδια στη σεζόν και δεν πρόλαβαν.

Easter Eggs

23. Ο μικρός πίνακας στο σπίτι του Joey και του Chandler (Matthew Perry) γράφει ή συμπεριλαμβάνει σκίτσα σχετικά με το επεισόδιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πως όταν τους «άδειασαν» όλο το σπίτι κλέφτες, ο πίνακας έγραφε «Ευχαριστούμε για τα πράγματα».

Φιλαράκια
Ο πίνακας στο σπίτι του Joey και του Chandler.

24. Σύμφωνα με υπολογισμούς των φανατικών της σειράς, μέχρι το τέλος του σόου, ο Joey χρωστούσε στον Chandler το ποσό των 119.760 δολαρίων!

25. Γίνονται αναφορές για 44 σκυλιά σε όλη τη σειρά, εκ των οποίων αρκετά εμφανίζονται κιόλας. Η λίστα όμως των guest ζώων είναι αρκετά μεγαλύτερη.

26. Όμως, παρά τις αξέχαστες στιγμές γέλιου που μας προσέφεραν τα Φιλαράκια στις κάμερες, εξίσου – αν όχι περισσότερο – διασκεδαστικά ήταν και τα γυρίσματα:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Κείμενο: Κλειώ Κατσιμίχα (Lavart)

Πηγές συνημμένων φωτογραφιών: 1, 2, 

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr