Καταγγελία: «Κρατούν κλειστές ΜΕΘ για VIP ασθενείς»

Ότι ΜΕΘ μένουν κλειστές μέχρι να χρειαστούν σε κάποιον «VIP ασθενή» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ.Γιαννάκος προχώρησε σε μία πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξη ότι την ώρα που υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μονάδες εντατικής θεραπείας, υπάρχει 47 κλίνες οι οποίες παραμένουν κλειστές.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια δήλωση, οι προαναφερθείσες ΜΕΘ δεν γεμίζουν ενώ υπάρχει λίστα αναμονής, επειδή οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός δεν είναι «επώνυμοι», υπονοώντας ξεκάθαρα πως υπάρχει πρόβλεψη για να μην έχουν πρόβλημα κάποιοι «VIP» σε περίπτωση που χρειαστεί να μπούνε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αναλυτικά ο κ.Γιαννάκος δήλωσε:

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορoνοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορoνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», επισήμανε.

Έκθεση – φόρος τιμής στους Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Evripides Art Gallery

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι χθες το βράδυ ενώ υπήρχαν δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα ανδρόγυνο, 58 και 59 ετών αντίστοιχα, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Νίκαια από την προηγούμενη μέρα. «Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι. Δεν είναι μητροπολίτες ή επώνυμοι», κατέληξε.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ