technology forum

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της τεχνητής νοημοσύνης!

Το 8th Technology Forum διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο HELEXPO – ΔΕΘ, Περίπτερο 6, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Το κορυφαίο γεγονός στον χώρο της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της νέας εποχής που ανατέλλει με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, έρχεται για άλλη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 8th Technology forum φέρνει σπουδαίες διεθνούς κύρους προσωπικότητες από τον χώρο της πληροφορικής να μιλήσουν για το μέλλον, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την πανδημία και τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως τονίζεται.

Το 8th Technology Forum (www.technology-forum.eu) διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο HELEXPO – ΔΕΘ, Περίπτερο 6, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος πουλιού στην Ελλάδα!

Μετά την περσινή διοργάνωση που έγινε διαδικτυακά λόγω πανδημίας, φέτος επανέρχεται,  με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων ενώ η είσοδος, ειδικά για φέτος, είναι δωρεάν.

Μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Silicon Valley ο ελληνικής καταγωγής Τόλης Λέριος, που ζει τα τελευταία 30 χρόνια στις ΗΠΑ και έχει λάβει 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ θα δώσει και φέτος το «παρών» στο 8th Technology. Ο Τόλης Λέριος έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σχετικά με τις ευκαιρίες που αναδύονται στη μετα-covid εποχή και για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο στον χώρο των επενδύσεων.

Για την πολιτική της ΕΕ αναφορικά με την ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων, της προηγμένης τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης θα μιλήσει η Δάνα Ελευθεριάδου, επικεφαλής της ομάδας Προηγμένων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG GROW) και μέλος της Ομάδας Ψηφιακών Ηγετών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Ένας ακόμη κορυφαίος στο είδος του θα είναι εκ των βασικών ομιλητών: Ο Τίμος Σελλής ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ), διευθυντής του Data Science Research Institute στο Swinburne University of Technology στην Αυστραλία, ο οποίος εργάζεται στον τομέα έρευνας της εταιρείας Facebook στις ΗΠΑ ως «Research Scientist at Facebook (USA)».

Με εξειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας αλλά και στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας στην υγεία, ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας είναι ένας από τους ομιλητές με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ως γνώστης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας, έχει σχεδιάσει το φιλόδοξο πρόγραμμα “eHealth” που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το Technology Forum έχει ως στόχο όχι μόνο να αναδείξει τα πιο επίκαιρα και σημαντικά θέματα που απασχολούν την επιστήμη και την κοινωνία στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα αλλά και να συνδέσει τους ανθρώπους μεταξύ τους προωθώντας τις συνεργασίες.

Έλληνες μεταγλωττιστές: Οι αγαπημένες μας φωνές ζητούν βοήθεια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Έκθεσης Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond 4.0 (14 έως 16 Οκτωβρίου).

Οι βασικοί άξονες του (IT Congress) 8th Technology Forum αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

Session 1 – Challenges in Next Generation Health Systems

Session 2 -Smart Cities: Services, Infrastructure, Green Deal Impact

Session 3 -Technology and Innovation: Why, How, Who?

Session 4 -Artificial Intelligence: The New Era

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων -Matchmaking Event, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 8th Technology Forum και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων.

Τις εργασίες του 8th Technology Forum ανοίγει ο υφυπουργός Εσωτερικών (παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναστάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Άγγελος Χαριστέας, αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι πλατινένιος χορηγός είναι η @Accenture Greece, μια διεθνούς εμβέλειας εταιρεία συμβούλων σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, ψηφιακού νέφους και ασφάλειας.
Επειδή φέτος ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (200 άτομα) σε εναρμόνιση με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (βάσει προσέλευσης) για τους συμμετέχοντες.

Θρομβώσεις και εμβολιασμός: Η δημοσίευση Ελλήνων επιστημόνων με συμμετοχή Τσιόδρα

Για τη διοργάνωση του 8th Technology forum ενώνονται και συνδημιουργούν 24 σημαντικοί φορείς:

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Helexpo), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), Ελληνική εταιρία επιστημόνων και επαγγελματιών Πληροφορικής και επικοινωνιών (ΕΠΥ), Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΔΠ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) (ΥΜΑΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ο δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), η Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας (ΕΔΕΒΕ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), το 3B ICT Network (3B-ICT), η Enterprise Greece (EG) το CITY College-University of York (CC),η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιριών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης (ΤΘ) και η Innovation Greece (IG)

Σεισμός στην Κρήτη: Στο εκκλησάκι που κατέρρευσε έγινε νονά η Ντέμι Μουρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ