φοινικοτρύγωνο

Ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος πουλιού στην Ελλάδα!

Το νέο αναπαραγόμενο είδος ανακαλύφθηκε στη Μυτιλήνη χάρη στη παρατηρητικότητα κατοίκων και ορνιθοπαρατηρητών!

Όπως αναφέρει η Ελένη Γαληνού από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕΝ) Καλλονής «το φοινικοτρύγονο (Streptopelia senegalensis) είναι ένα πουλί που εμφανίζεται στην Αφρική, τη Μικρά Ασία και την Αραβική και Ινδική Χερσόνησο. Στη γειτονική Τουρκία παρουσιάζει ασυνεχή κατανομή σε κάποιες περιοχές: γύρω από την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, βαθιά στο ανατολικό άκρο της χώρας και, τέλος, σε κεντρικές και νότιες περιοχές στα παράλιά της».

«Η εμφάνιση αυτή συνδέεται με έναν από τους βασικούς παράγοντες που δίνουν στο νησί τον πλούτο σε είδη πουλιών και δεν είναι άλλος από την άμεση γειτνίαση με την ήπειρο της Ασίας», σημειώνει η κ. Γαληνού.

φοινικοτρύγωνο
Φοινικοτρύγωνο

Το χρονικό της ανακάλυψης υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ενδεχομένως και αστείο, αφού ξεκίνησε με μία απλή δημοσίευση μιας φωτογραφίας σε μία σχετική ομάδα από έναν χρήστη που δεν γνώριζε περί τίνος πρόκειται. Όπως ήταν αναμενόμενο, την επόμενη κιόλας στιγμή, όλοι έσπευσαν να αναζητήσουν το πουλί και να το απαθανατίσουν, γεγονός που συνέβη, αφού μια γυναίκα ανακάλυψε μία ολόκληρη φωλιά!

«Τα φοινικοτρύγονα έσπευσαν να δουν ή και να φωτογραφίσουν όλοι οι παρατηρητές πουλιών της Μυτιλήνης, μαζί με τους ξένους που αυτόν τον καιρό, όπως κάθε φθινόπωρο, βρίσκονταν στο νησί για να παρακολουθήσουν τη φθινοπωρινή μετανάστευση».

Σωτήρης Τσιόδρας: Γενικός συντονιστής στη νέα επιτροπή αντιμετώπισης της πανδημίας!

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ