Search
Close this search box.
startup

4 “πράσινες” startups με λύσεις για την κλιματική κρίση

Απαντώντας στην πρόκληση της κλιματικής κρίσης, το Impact Hub Athens πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου σε ένα υβριδικό event τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία του προγράμματος ClimAccelerator Beyond.

Τέσσερις startups ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν για τις καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις που προάγουν τον θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικής ενδυνάμωσης, που υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση του ΕΙΤ Climate-KIC και, για την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

startup
Startups

Οι startups που διακρίθηκαν είναι, η EV Loader -μια ανοιχτή πλατφόρμα που βοηθά επαγγελματίες κι επιχειρήσεις με σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης, παρέχοντάς τους ολόκληρο το σύστημα διαχείρισης κρατήσεων και πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και με πλήρη διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθά να προσελκύσουν περισσότερους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνοντας τα έσοδά τους και εξορθολογίζοντας τις συναλλαγές τους, η Dataphoria – μια analytics-as-a-service πλατφόρμα που βοηθά στην αυτοματοποίηση και παρακολούθηση των ESG analytics, δημιουργώντας ταυτόχρονα Business Intelligence συστήματα, η Aegean Cargo Sails -που παρουσίασε ένα οικολογικό μοντέλο θαλάσσιας μεταφοράς με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου “γαλάζιας οικονομίας” στο Αιγαίο- και η Théla μια εταιρία που εστιάζει στη βιωσιμότητα στο χώρο της μόδας συνδυάζοντας χρησιμοποιημένο πλαστικό και παραδοσιακές τεχνικές.

100 Συναρπαστικά Λεπτά για τη Βελτίωση του Πλανήτη

Καθεμιά από τις τέσσερις ομάδες διεκδίκησαν και κέρδισαν χρηματικό βραβείο 9.000€ έκαστη μέσα από τη διαδικασία ενός 5-minute pitching session. Η αξιολόγηση έγινε βάσει κριτηρίων επιχειρηματικής βιωσιμότητας με έμφαση στον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος συμμετείχαν επίσης η Ankaa Project, η Feel Good Food και το Open Food Network Greece.

Γιατί ο πλανήτης μας χρειάζεται περισσότερα… κόπρανα φάλαινας!

Υπεύθυνοι για την ανάδειξη των νικητών στο ελληνικό σκέλος του προγράμματος, ήταν οι Εύα Λιανού (Ίδρυμα Λάτση), Ρηνέτα Μήτση (Όμιλος Goody’s – Everest), Ιόλη Χριστοπούλου (The Green Tank), Paul Kidner (Ίδρυμα Tima) και ο Αλέξανδρος Καρύδης (Sporos Platform).

Το πρόγραμμα, υλοποιείται παράλληλα από τα Impact Hubs στην Κροατία, την Τσεχία, την Σερβία και τη Σλοβενία με τη συμμετοχή 120 startups. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Μάιο του 2021, και έχει ενισχύσει ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου 9 εταιρείες με βραβεία 36.000€ καθώς και με ένα σύνολο εργαστηρίων με καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία, εξατομικευμένης καθοδήγησης και σύνδεση- συνεργασία με ειδικούς, ειδήμονες και στελέχη από περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιχειρήσεις.

Η πόλη της Ελλάδας με 7 μήνες χειμώνα & θερμοκρασία -30 βαθμούς – Χιονίζει και τον Ιούνιο!

Στόχος του ClimAccelerator Beyond είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και προάγουν την ανάπτυξη βιώσιμων, αναγεννητικών και καινοτόμων λύσεων για για την προάσπιση του περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr