Search
Close this search box.
10 Iconic Lord of the Rings Monsters

10 εμβληματικά τέρατα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» – Τα τρομακτικά πλάσματα του Τόλκιν

Στα αξεπέραστα έργα του J.R.R. Tolkien, “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” και “Το Χόμπιτ”, συναντούμε ένα κόσμο μαγευτικό, γεμάτο με υπέροχες περιπέτειες και πρωτότυπους χαρακτήρες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ευγενικά Έλφς και τα γενναίοι Χόμπιτ που κάνουν τις ιστορίες του τόσο ξεχωριστές. Στη Γη της Μέσης-γη κατοικούν και πολλά τρομακτικά τέρατα, από τρομερούς δαίμονες μέχρι ληθαργικά αλλά ισχυρότατα Τρολ.

Αυτά τα πλάσματα, με την εξερεύνηση, την απεικόνιση και τον σχεδιασμό τους, συνέβαλαν ώστε να μεταμορφώσουν τον κόσμο του Tolkien σε μια από τις πιο καθηλωτικές αφηγήσεις όλων των εποχών. Μάλιστα, στις τριλογίες του Peter Jackson, πολλά από αυτά τα τέρατα παρουσιάστηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στη μεγάλη οθόνη.

Τα πλάσματα που δημιούργησε ο Tolkien έχουν όλα θανατηφόρες ικανότητες όταν τα αντιμετωπίζουν άλλες φυλές. Αποτελούν βασικό στοιχείο της γοητείας αυτού του θρυλικού φανταστικού έπους. Η περιγραφή της εμφάνισης και της συμπεριφοράς τους, καθώς και ο ρόλος τους στις αφηγήσεις, συμβάλλουν σημαντικά στην ατμόσφαιρα των έργων του και συνεχίζουν να συναρπάζουν τα πλήθη ακόμα και σήμερα.

LOTR: Όταν ο Βίγκο Μόρτενσεν και το ατύχημά του μπήκαν στο τελικό release της ταινίας (Video)

1. Τρολ

Η μυϊκή δύναμη του στρατού του Σάουρον. Ισχυρά αλλά βραδυκίνητα πλάσματα που ζουν σε σπηλιές ή βουνά. Μετατρέπονται σε πέτρα όταν εκτεθούν στο ηλιακό φως.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

2. Γκόλουμ

Η ενσάρκωση της διαφθοράς που προκαλεί το Δαχτυλίδι. Πρώην Σμίγκολ, μεταμορφώθηκε μετά την εύρεση του Δαχτυλιδιού. Οδηγός του Φρόντο, αλλά υπέκυψε στην έλξη του Δαχτυλιδιού.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

3. Φτερωτά Θηρία

Ιπτάμενα ερπετά που μεταφέρουν τους Nazgûl. Σκληροί και γρήγοροι, με κραυγές που προκαλούν φόβο.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

4. Μπιορν

Άνθρωπος με τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται σε αρκούδα. Ισχυρός σύμμαχος των Νάνων – αν και δεν έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια για τη φυλή τους – και τρομερός εχθρός των Ορκ.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

5. Δράκοι

Φτερωτά ερπετά με φλογισμένη ανάσα. Άπληστοι για θησαυρούς και άκρως επικίνδυνοι. Ο Σμάουγκ, ο Νοσφιστής  κατέλαβε το βασίλειο του Έρεμπορ.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

6. Ουροκ-χάι 

Υβρίδια Ορκ, γκόμπλιν και ανθρώπων. Ισχυροί και πειθαρχημένοι πολεμιστές, αποτελούν την αιχμή του δόρατος του στρατού του Σάουρον.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

7. Αράχνες

Γιγάντια πλάσματα, απόγονοι της Ουνγκολιάντ. Κυνηγούν σε σκοτεινά δάση, πιάνοντας ανυποψίαστα θύματα. Η Σέλομπ, η πιο γνωστή, απειλεί τον Φρόντο και τον Σαμ κατλα της διάρκεια του ταξιδιού.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

8. Ο Φρουρός

Αόρατο πλάσμα άγνωστης προέλευσης. Κατοικεί στο νερό, κοντά στην είσοδο της Μόρια. Απειλεί την Αδελφότητα με τα πλοκάμια του δημιουργώντας αναταραχή στη συντροφιά του δαχτυλιδιού.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

9. Μπάλρογκ

Αρχαίο δαιμονικό πλάσμα, κάποτε ισχυρότερο από τον Σάουρον. Ξυπνά και μονομαχεί με τον Γκάνταλφ.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

10. Nazgûl

Φαντάσματα, κάποτε βασιλιάδες που υποτάχθηκαν στο Δαχτυλίδι. Υπηρέτες του Σάουρον,  όπου αιώνια βρίσκονται στην αναζήτηση του Δαχτυλιδιού. Ο Βασιλιάς των Μάγων, ο πιο ισχυρός, ηγείται της στρατιάς της Minas Tirith.

τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Lord of the Rings: 10 ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσεις εάν λατρεύεις το LOTR

Πηγή εικόνων

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr