Search
Close this search box.
Όσκαρ μουσικά βραβεία

Όσκαρ 2024: Ποιοι καλλιτέχνες είναι υποψήφιοι για το βραβείο Καλύτερης Μουσικής Ταινίας

Πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και οι Ντέιβιντ Μπάουι, Τάνια Τάκερ, Milli Vanilli υποψήφιοι για το βραβείο Καλύτερης Μουσικής ταινίας.

Τουλάχιστον 20 συγκροτήματα που διεκδικούν υποψηφιότητες για το άλμπουμ της χρονιάς, διεκδικούν επίσης υποψηφιότητες για την καλύτερη μουσική ταινία, συμπεριλαμβανομένων αρκετών, για ταινίες που συνδέονται άμεσα με τα αντίστοιχα άλμπουμ τους.

Τρεις προηγούμενοι νικητές σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται και φέτος στη λίστα συμμετοχών. Οι Duran Duran, οι οποίοι κέρδισαν το 1984, οι U2, οι νικητές του 1995 και οι Foo Fighters, οι νικητές του 2012.

Μπρους Γουίλις: Επικοινωνιακά ανίκανος λόγο του προβλήματος υγείας του

Όπως πάντα, πρόκειται για μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Δύο ταινίες που βρίσκονταν στον κατάλογο των 15 ταινιών των Όσκαρ που είναι επιλέξιμες για το καλύτερο ντοκιμαντέρ εξετάζονται. Το «Moonage Daydream» του Ντέιβιντ Μπάουι και το «Hallelujah» του Λέοναρντ Κοέν.

Οι Milli Vanilli έγραψαν ιστορία στα Grammy το 1990 – με τον χειρότερο δυνατό τρόπο – όταν έγιναν το πρώτο και μοναδικό συγκρότημα που του ανακλήθηκε το βραβείο Grammy. Είχαν κερδίσει το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη στην τελετή τον Φεβρουάριο του 1990, αλλά το έχασαν εννέα μήνες αργότερα, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν είχαν τραγουδήσει ούτε μια νότα στο άλμπουμ τους «Girl You Know It’s True» που έκανε θραύση (παρείχαν την εμφάνιση και τις σκηνικές κινήσεις, που μάλλον ήταν εξίσου σημαντικές στην περίπτωσή τους). Το ατιμασμένο δίδυμο μπορεί να βρει φέτος τη λύτρωση για τα Grammy.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr