Μια θυγατρική εταιρεία του κολοσσού Warner, η Warner Chappell Music ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής του Ντέιβιντ Μπάουι, από τους κληρονόμους του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσό της συναλλαγής ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια, αν και δεν έχει γίνει κάποια σχετική επιβεβαίωση.

Από το πρώτο άλμπουμ του καλλιτέχνη, το «David Bowie» του 1967, στο μεταθανάτιο «Toy», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021, «αυτή η ιστορική συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Μπάουι», 26 άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν από τον καλλιτέχνη και εκατοντάδες τραγούδια, μεταξύ άλλων τα θρυλικά «Space Oddity», «Ziggy Stardust», «Heroes» ή «Let’s Dance», ανακοίνωσε η Warner Chappell Music με δελτίο τύπου.

Το Τραγούδι Της Ημέρας: Arthur Brown – Fire

Ο Ντέιβιντ Μπάουι παραμένει ένας από πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα. Ο Βρετανός καλλιτέχνης θα γιόρταζε τα 75 χρόνια του την 8η Ιανουαρίου, εάν δεν είχε πεθάνει στις 10 Φεβρουαρίου 2016, από καρκίνο.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν οι κληρονόμοι του Μπάουι, σημαίνει ότι η Warner είναι πλέον ιδιοκτήτρια ολόκληρης της συλλογής του σπουδαίου καλλιτέχνη, ως δημιουργού και τραγουδιστή κι ενώ ο όμιλος διαχειριζόταν ήδη τον κατάλογό των ηχογραφημένων κομματιών του.

Η συναλλαγή αυτή είναι η τελευταία μιας μακράς σειράς εξαγορών έργων καλλιτεχνών που έχουν πεθάνει ή που ζουν ακόμη, όμως θεωρούνται διαχρονικοί, τα οποία έχουν αναδειχθεί σε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία κυρίως μετά την επανάσταση του streaming.

Ο Ίαν Γκίλαν, οι Deep Purple και η δίαιτα με τα… μπισκότα σκύλου

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε το έργο του στη Sony, στα μέσα Δεκεμβρίου, έναντι ενός ποσού που υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από αυτόν, η Τίνα Τέρνερ, ο Νιλ Γιανγκ και ο Μπομπ Ντίλαν είχαν συνάψει ανάλογες συμφωνίες.

πηγή κειμένου