Search
Close this search box.
Φρόντο Σαμ Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Πόσα χιλιόμετρα διένυσαν ο Φρόντο και ο Σαμ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;

Το ταξίδι που κάνουν ο Φρόντο και ο Σαμ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι ένα εκτεταμένο και σωματικά απαιτητικό οδοιπορικό σε επικίνδυνα εδάφη της Μέσης Γης.

Η αποστολή τους είναι απλή αλλά και συναρπαστική: να ταξιδέψουν από το ένα σημείο στο άλλο πριν η αυξανόμενη απειλή του Σάουρον γίνει συντριπτική, αποφεύγοντας παράλληλα τον εντοπισμό. Αυτός ο επίπονος περίπατος διαρκεί πολλούς μήνες για τα δύο Χόμπιτ, καλύπτοντας μια αξιοσημείωτη απόσταση κατά τη διάρκεια της επικής ιστορίας.

Έρχεται ένας μαραθώνιος με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στα Village Cinemas

Διασχίζοντας απόκρημνους βράχους, επίπεδους βάλτους, σπηλιές γεμάτες αράχνες και τις πλαγιές του Όρους Ντουμ, ο Φρόντο και ο Σαμ διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, ενώ περιφέρονται γύρω από τους στρατούς των Ορκ και τις δυνάμεις του Σάουρον που εξαπλώνονται στη γη. Μια κεντρική πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι το βάρος της μεταφοράς του Ενός Δαχτυλιδιού, το οποίο, παρά την απατηλά ελαφριά εμφάνισή του, αποδεικνύεται βαρύ φορτίο ακόμη και για τα πιο δυνατά μυαλά.

Ένας χάρτης της Μέσης Γης που είχε σχολιαστεί από τον συγγραφέα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών JRR Tolkien αγοράστηκε από τις βιβλιοθήκες Bodleian της Οξφόρδης – Πηγή

Η σχολαστική προσοχή του συγγραφέα Τόλκιν (J.R.R. Tolkien) στη λεπτομέρεια είναι εμφανής στους υπολογισμούς του για τις υλικοτεχνικές πτυχές του ταξιδιού του Φρόντο, συμπεριλαμβανομένων των αποστάσεων που πρέπει να διανυθούν και της απαιτούμενης διάρκειας. Με τις πληροφορίες που βρίσκονται στα παραρτήματα της διάσημης τριλογίας του και τους χάρτες που παρέχονται στις περισσότερες εκδόσεις του κειμένου, είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κανείς τις ακριβείς αποστάσεις και το χρόνο που χρειάστηκε σε κάθε στάδιο της αναζήτησης του Φρόντο.

Εξετάζοντας τους χάρτες που δημιούργησαν ο Τόλκιν και ο γιος του Κρίστοφερ, οι αναγνώστες μπορούν να οπτικοποιήσουν τις τεράστιες αποστάσεις που διανύουν οι χαρακτήρες στη Μέση Γη, ενισχύοντας την κατανόηση του εκτεταμένου φανταστικού βασιλείου με τα ποικίλα βασίλεια, τα ορόσημα και την πλούσια ιστορία του. Η λεπτομερής ανάλυση του ταξιδιού του Φρόντο και του Σαμ σε όρους διανυθείσας απόστασης προσφέρει στους λάτρεις του βιβλίου μια βαθύτερη εκτίμηση των επικών γεγονότων που περιγράφονται στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπως ο Πόλεμος του Δαχτυλιδιού.

Οι πληροφορίες αυτές όχι μόνο εμπλουτίζουν την εμπειρία του αναγνώστη, αλλά υπογραμμίζουν επίσης τις ενδελεχείς προσπάθειες του Τόλκιν για τη δημιουργία του κόσμου και τη διαρκή γοητεία της Μέσης Γης ως φανταστικού σύμπαντος.

The Journey to Mordor Distance Walking Hours Days Taken (in-world) Miles per day (average)
The Shire to Bree 120 miles 40 hours 7 (Sept. 23-Sept. 29) 17.14
Bree to Rivendell 300 miles 90 hours 21 (Sept. 30-Oct. 20) 14.28
Rivendell to Lothlorien 175 miles 60 hours 24 (Dec. 25-Jan. 17) 7.29
Lothlorien to Parth Galen 300 miles N/A (travel by boat) 11 (Feb. 16-Feb. 26) 27.27
Parth Galen to the Black Gates 160 miles 50 hours 6 (Feb. 27-Mar. 4) 26.66
The Black Gates to Minas Morgul 110 miles 35 hours 5 (Mar. 5-Mar. 9) 22
Minas Morgul to Mount Doom 70 miles 25 hours 16 (Mar. 10-Mar. 25) 4.35
TOTALS 1235 miles 300 hours 90 13.72

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το CBR

LOTR: Γιατί οι Αετοί δε μετεφεραν το δαχτυλίδι και τον Φρόντο στη Μόρντορ;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr