Search
Close this search box.
φρουτοπία

Φρουτοπία: Οι 9 χαρακτήρες που μας κράτησαν συντροφιά στα παιδικά μας χρόνια

Η «Φρουτοπία», το αριστούργημα του Ευγένιου Τριβιζά, σαγηνεύει μικρούς και μεγάλους για τριάντα χρόνια.

Ξεκινώντας ως αγαπημένη τηλεοπτική σειρά και αργότερα ως σειρά κόμικ γεμάτη χρώμα, η Φρουτοπία χαρίζει στους αναγνώστες της ατελείωτες περιπέτειες. Γραμμένο με χιούμορ, φαντασία και σοφία, το έργο του Τριβιζά αγγίζει διαχρονικά θέματα με τρόπο που γοητεύει κάθε ηλικία.

Αυτά τα παραμυθία που αγκάλιασαν τις ευγενικές, παιδικές ψυχές μας έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας. Ξέρετε γιατί; Διότι τα δημιούργησαν με αγάπη. Τι δημιουργήθηκε με αγάπη και δε μίλησε στη ψυχή μας ;

Ο Soloup μεταφέρει τον «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε μορφή κόμικ

Πάμε να ξαναθυμηθούμε ή να γνωρίσουμε τους 9 χαρακτήρες της Φρουτοπίας:

1. Πίκος Απίκος

Ένας ατρόμητος δημοσιογράφος, λαμβάνει μια άκρως επικίνδυνη αποστολή: να ταξιδέψει στην άγνωστη Φρουτοπία. Σκοπός του, να ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του μανάβη.

2. Αιμίλιος το μήλο

Ένα σοφό μήλο με καταγωγή από τον Νεύτωνα, ηγείται της Φρουτοπίας ως Πρόεδρος. Διοικεί με σύνεση και διορατικότητα, έχοντας στο πλευρό του τα επτά σοφά λάχανα, που αποτελούν το υπουργικό του συμβούλιο. Μαζί, υφαίνουν ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης για τη χώρα των φρούτων.

3. Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο

Ο Αρχέλαος, ένα λαχανιασμένο λάχανο, συχνά έρχεται τελευταίος στους αγώνες δρόμου, γεμίζοντας τον εαυτό του με απογοήτευση. Κανείς δεν πιστεύει στις δυνατότητές του. Όμως, η μοίρα έχει άλλα σχέδια. Σε μια απρόσμενη τροπή, ο Αρχέλαος καλείται να σηκώσει το βάρος της σωτηρίας της Φρουτοπίας. Θα καταφέρει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να γράψει ιστορία;

4. Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα

Η Πιπεριά, μια φαρμακόγλωσσα ιδιοκτήτρια πανδοχείου, τρέχει ένα ερειπωμένο κατάλυμα δέκατης όγδοης κατηγορίας. Η περιέργειά την ωθεί να κατασκοπεύει τους ενοίκους της. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα δωμάτια στερούνται ντους, ενώ έχουν άπειρες τρύπες στην οροφή, προσφέροντας μια “μοναδική” εμπειρία διαμονής.

5. Μάτα η ντομάτα

Η Μάτα, μια ζουμερή ντομάτα, τρέφει άσβεστη αγάπη για τον Βρασίδα, ένα γοητευτικό κρεμμύδι. Δυστυχώς, ο Βρασίδας την θεωρεί υπερβολικά ώριμη και την απορρίπτει. Η Μάτα μένει με ανεκπλήρωτα όνειρα και ερωτικά σκιρτήματα, παλεύοντας με την άρνηση του αγαπημένου της.

6. Θάνος το κολοκυθάκι

Ο Θάνος, ένα ταπεινό κολοκυθάκι, φέρει μέσα του ένα ασυνήθιστο όνειρο: να δείρει έναν μανάβη. Κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, θεωρώντας το όνειρό του αστείο και άπιαστο. Ο Θάνος όμως, πεισματάρης και αισιόδοξος, ελπίζει πως μια μέρα θα καταφέρει να ξεπεράσει τα όριά του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Θα έρθει άραγε η στιγμή της δικαίωσης;

φρουτοπία
Πηγή φωτογραφίας

7. Μανόλης ο μανάβης

Ο Μανόλης, ένας βλοσυρός μανάβης, άθελά του γίνεται η αιτία για μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα. Η μυστηριώδης εξαφάνισή του πυροδοτεί την εξέγερση των φρούτων, που διεκδικούν την ελευθερία τους. Η Φρουτοπία, μια θρυλική χώρα, ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της, αφήνοντας τον κόσμο άφωνο.

8. Βλάσης το βλίτο

Ο Βλάσης, ένα βλίτο με νοημοσύνη αμφιβόλου ποιότητας, καταφέρνει, με άγνωστες έως τώρα μεθόδους, να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ακαδημαϊκού κόσμου καθώς ανακηρύσσεται πρύτανης του πανεπιστημίου.

9. Φρουφρού η φράουλα

Η Φρουφρού, μια σαγηνευτική φράουλα, μαγεύει το κοινό με τη μελωδική φωνή της. Τα βράδια, στο νυχτερινό κέντρο “Το ταψί”, ερμηνεύει αισθησιακά τραγούδια, αφήνοντας τους θαμώνες άφωνους. Στο πιάνο, την συνοδεύει ένα αράπικο φιστίκι.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Α’ Γυμνασίου: Ένα από τα ομορφότερα λαϊκά παραμύθια που αγαπήσαμε στο σχολείο

Πηγή εξωφύλλου

Με πληροφορίες από pamevolta.gr

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr