Search
Close this search box.
Ο Soloup μεταφέρει τον «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε μορφή κόμικ

Ο Soloup μεταφέρει τον «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε μορφή κόμικ

Μετά από την επιτυχημένη πορεία, ο Soloup επιστρέφει στην τέχνη με το graphic novel «Ζορμπάς. Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη».

Ο Καζαντζάκης μέσα από την Ασκητική: «Χρέος μας λοιπόν να συλλάβουμε τ’ όραμα»

Το γνωστό ελληνικό γραφικό μυθιστόρημα ή graphic novel, δημιουργία του Solup (Αντώνης Νικολόπουλος), πολιτικού γελοιογράφου, κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια με θέματα όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, το οικογενειακό δίκαιο, και η Επανάσταση του 1821. Ο Solup, με το έργο του «Η μάχη της πλατείας» (2021), κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» του ΕΛΙΔΕΚ, προσφέροντας μια διαδραστική εμπειρία μεταξύ παρόντος και παρελθόντος.

Ο Soloup μεταφέρει τον «Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε μορφή κόμικ

Με το νέο του έργο, «Ζορμπάς. Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη», ο Soloup επιστρέφει στην τέχνη του graphic novel, αναδεικνύοντας τη σημασία του πρωτότυπου κειμένου του Καζαντζάκη. Επιλέγοντας αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ολόκληρο το μυθιστόρημα, ο Soloup εξερευνά τις βαθύτερες ερωτήσεις που διαπνέουν το έργο του Καζαντζάκη, αναζητώντας την πνευματική προέλευση του Ζορμπά.

O Soloup εξερευνά τον κόσμο του Καζαντζάκη με το νέο του έργο, αναδεικνύοντας λεπτομέρειες και αναφορές σε πρωτότυπα κείμενα. Μέσα από τη χρωματική παλέτα του, επαναπροσδιορίζει τον κόσμο του Ζορμπά και επικεντρώνεται σε σημαντικά θέματα, όπως η αγάπη, ο θάνατος και η ανθρώπινη ελευθερία. Η εικονογράφησή του διασταυρώνεται με κλασικές αναγνώσεις και πηγές, δημιουργώντας ένα αυτοδύναμο σύμπαν που προσκαλεί τον αναγνώστη να ξανασκεφτεί τη λογοτεχνία μέσα από το φανταστικό και ελεύθερο κόσμο του σκίτσου.

 

Νίκος Καζαντζάκης: «Ποτέ δεν είχα δει τη μητέρα μου να γελάει»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr