Search
Close this search box.
«Φιλαράκια» χειροτερο επεισόδιο

Φιλαράκια: Το IMDb «επέλεξε» το χειρότερο επεισόδιο της σειράς

Είναι φυσιολογικό πως τα «Φιλαράκια» με τόσα χρόνια στο βιογραφικό τους θα έχουν και τις κακές στιγμές τους. Έτσι λοιπόν εντοπίσαμε το επεισόδιο με τη χαμηλότερη βαθμολογία στο IMDb.

Παρά το γεγονός ότι τα Φιλαράκια κέρδισαν τη φήμη τους ως διαχρονικά κλασικά πολύ πριν από τον ατυχή θάνατο του Matthew Perry, η σειρά, η οποία συγκέντρωσε εκατομμύρια παγκόσμιους θαυμαστές και πολυάριθμα τηλεοπτικά βραβεία, έχει και τις λιγότερο λαμπρές στιγμές της.

Συγκεκριμένα, επεισόδια όπως το “The One With The Invitation” στο τέλος της τέταρτης σεζόν και το αμέσως επόμενο “The One With the Vows” έχουν θέματα που συμβάλλουν στη χαμηλή βαθμολογία τους στο IMDb.

Trivia: 26 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Φιλαράκια

Πιθανοί λόγοι για τη χαμηλή βαθμολογία;

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι αυτά τα επεισόδια λειτουργούν ως “clipshow” ή “μηχανές νοσταλγίας”, χωρίς ουσιαστική συμβολή στην πλοκή. Στο “The One With The Invitation”, ο Ρος και η Έμιλι σκέφτονται να καλέσουν τη Ρέιτσελ στο γάμο τους, ενώ στο “The One With the Vows”, ο Τσάντλερ και η Μόνικα προσπαθούν να γράψουν όρκους για τον επικείμενο γάμο τους. Το σενάριο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έκφραση του προβλήματος από τους χαρακτήρες, ακολουθούμενη από αναδρομές από τα αρχεία της σειράς, προσφέροντας ένα ταξίδι στις αναμνήσεις χωρίς να προσθέτει κάτι καινούργιο στην ιστορία.

Αυτή η αφηγηματική συντόμευση δίνει χρόνο στους σεναριογράφους να αναπτύξουν καλύτερα την πλοκή. Ενώ αυτά τα επεισόδια περιλαμβάνουν διάσπαρτα αστεία και κάποια προσμονή για το ταξίδι στο Λονδίνο, ακόμη και ένα άβολο flashback της δεκαετίας του ’80 που παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές σε νεαρή ηλικία δεν βοηθά την πρόοδο του σεναρίου. Ευτυχώς, η σωτήρια χάρη έρχεται προς το τέλος, όταν ο Ρος λέει το λάθος όνομα στο γάμο και ο Τσάντλερ παραδίδει ειλικρινείς όρκους, εισάγοντας λίγη απαραίτητη ουσία στην αφήγηση.

Όμως δε θέλουμε να μείνουμε μόνο στα αρνητικά. Πάμε να θυμηθούμε τα 9 ρεκόρ που έχουν σπάσει τα «Φιλαράκια»


«Φιλαράκια» χειροτερο επεισόδιο

1. Βραβεία Primetime Emmy: Το “Friends” έλαβε συνολικά 62 υποψηφιότητες για βραβεία Primetime Emmy και κέρδισε έξι, εδραιώνοντας τη θέση του ως μία από τις πιο αναγνωρισμένες κωμικές σειρές στην ιστορία των Emmy.

2. Βραβεία Χρυσής Σφαίρας: Η σειρά έλαβε 10 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και η Τζένιφερ Άνιστον κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε τηλεοπτική σειρά – μιούζικαλ – κωμωδία το 2003.

3. Αξιολογήσεις τηλεθεατών: Η σειρά κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών στις μετρήσεις της Nielsen, με το φινάλε, “The Last One”, να συγκεντρώνει πάνω από 52 εκατομμύρια τηλεθεατές, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά επεισόδια της δεκαετίας του 2000.

4. Δικαιώματα streaming: Το 2019, τα δικαιώματα streaming για τα “Φιλαράκια” έγιναν περιζήτητο εμπόρευμα. Το HBO Max εξασφάλισε τα δικαιώματα έναντι 425 εκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας μία από τις πιο ακριβές συμφωνίες streaming εκείνη την εποχή.

5. Πωλήσεις DVD: Το πλήρες DVD box set των “Friends” έγινε ένα από τα DVD με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τηλεοπτικών σειρών, συμβάλλοντας σημαντικά στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας.

6. Πολιτιστικός αντίκτυπος: Τα “Φιλαράκια” πέτυχαν απαράμιλλη πολιτιστική απήχηση, με ατάκες  να καθιερώνονται στο λαϊκό λεξιλόγιο. Η επιρροή της σειράς στη μόδα, τα χτενίσματα και τις επιλογές του τρόπου ζωής της δεκαετίας του ’90 και των αρχών του 2000 είναι ανυπολόγιστη.

7. Παγκόσμια βάση θαυμαστών: Η σειρά συγκέντρωσε μια τεράστια διεθνή βάση θαυμαστών, ξεπερνώντας τα πολιτιστικά και γλωσσικά εμπόδια. Παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής παγκοσμίως, ακόμη και μεταξύ των νεότερων γενεών που την ανακάλυψαν μέσω των πλατφορμών streaming.

8. Βραβευμένο καστ: Το σύνολο του καστ, συμπεριλαμβανομένων των Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer, έγινε γνωστό και πέτυχε ατομική επιτυχία στη βιομηχανία του θεάματος.

9. Απόηχος: Ακόμη και μετά την αρχική του προβολή, το “Friends” συνεχίζει να σπάει ρεκόρ μέσω του συνδικαλισμού, διατηρώντας ένα αφοσιωμένο τηλεοπτικό κοινό που διατρέχει γενιές και γενιές.

Μάθιου Πέρι: Πέρα απ’ τα «Φιλαράκια» – Αποκαλύπτοντας 20 ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr