Search
Close this search box.
Μάθιου Πέρι

Μάθιου Πέρι: Πέρα απ’ τα «Φιλαράκια» – Αποκαλύπτοντας 20 ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του

Ο Μάθιου Πέρι ή διαφορετικά ο Τσάντλερ Μπινγκ μας χάριζε χαμόγελο για πολλά χρόνια μέσα απ’ τη σειρά «Φιλαράκια», όμως η ζωή του ήταν ξεκάθαρα διαφορετική.

Ο Μάθιου Πέρι, ευρέως γνωστός για τον εμβληματικό του ρόλο ως  Τσάντλερ Μπινγκ στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Φιλαράκια «Friends», έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο της ψυχαγωγίας. Πέρα από την επιτυχία του στην οθόνη, η ζωή του Πέρι είναι ένα περίπλοκο μωσαϊκό υφασμένο με συναρπαστικές ιστορίες και προσωπικές εμπειρίες. Ακολουθούν 20 βασικά στοιχεία που εμβαθύνουν στη ζωή αυτού του ταλαντούχου ηθοποιού, ρίχνοντας φως στο ταξίδι του μέσα από τη φήμη, τις προκλήσεις και τους θριάμβους.

Trivia: 26 πράγματα που δεν ξέρατε για τα Φιλαράκια

Ο Μάθιου Πέρι και τα 20 γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή του:

Πρώιμα ξεκινήματα:

1. Γέννηση και ανατροφή: Ο Μάθιου Λάνγκφορντ Πέρι γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1969 στο Γουίλιαμσταουν της Μασαχουσέτης. Πέρασε τα πρώτα του χρόνια στην Οτάβα του Καναδά, όπου η μητέρα του εργαζόταν ως γραμματέας Τύπου του πρωθυπουργού Πιερ Τρουντό.

2. Οικογενειακοί δεσμοί:  Ο πατέρας του, John Bennett Perry, ήταν ηθοποιός, ενώ η μητέρα του, Suzanne Marie Morrison, ήταν πρώην γραμματέας Τύπου του Καναδά και τώρα ψυχοθεραπεύτρια.

3. Το μικρόβιο της υποκριτικής: Η κλίση του Μάθιου Πέρι προς την υποκριτική εμφανίστηκε σε νεαρή ηλικία, οδηγώντας τον να γραφτεί σε μαθήματα δραματικής τέχνης και σε τοπικές θεατρικές παραγωγές.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η άνοδος –  Τα φιλαράκια:

4. Τσάντλερ Μπινγκ: Η ερμηνεία του Πέρι ως σαρκαστικός και αξιαγάπητος Τσάντλερ Μπινγκ στην τηλεοπτική σειρά “Τα Φιλαράκια” τον ανέδειξε παγκοσμίως. Η σειρά έτρεξε για δέκα επιτυχημένες σεζόν από το 1994 έως το 2004.

5. Χημεία στην οθόνη:Η φυσική χημεία του Πέρι με τους συμπρωταγωνιστές του στα “Φιλαράκια” συνέβαλε στην τεράστια δημοτικότητα της σειράς, με τον κωμικό του συγχρονισμό και τις ατάκες του να γίνονται θρυλικές.

6. Το δωμάτιο του συγγραφέα: Οι δημιουργικές ικανότητες του Πέρι επεκτείνονταν πέρα από την υποκριτική. Έγραψε αρκετά επεισόδια του “Friends”, αναδεικνύοντας το πολύπλευρο ταλέντο του.

Μετά τα “Φιλαράκια”:

7. Θεατρικά εγχειρήματα: Μετά τα “Φιλαράκια”, ο Πέρι επιχείρησε να ασχοληθεί με το θέατρο, πρωταγωνιστώντας σε διάφορες παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου του δικού του θεατρικού έργου, “The End of Longing”, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2016.

8. Τηλεόραση και κινηματογράφος: Ο Πέρι εξερεύνησε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το “Studio 60 on the Sunset Strip” και το “The Odd Couple”, μαζί με κινηματογραφικούς ρόλους σε ταινίες όπως το “17 Again” και το “The Whole Nine Yards”.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Προσωπικές δυσκολίες:

9. Κατάχρηση ουσιών: Ο Πέρι πάλεψε με προβλήματα κατάχρησης ουσιών κατά τη διάρκεια των χρόνων του στα “Φιλαράκια”, τα οποία οδήγησαν σε περιόδους απεξάρτησης και ανάρρωσης.

10. Ευηγορία για την ανάρρωση: Ο Πέρι ήταν ειλικρινής σχετικά με τους αγώνες του με τον εθισμό και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την ανάρρωση και την ψυχική υγεία.

Μια επαφή με το θάνατο:

11. Προβληματισμός για την υγεία: Το 2018, ο Πέρι υπέστη γαστρεντερική διάτρηση, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση και μακρά ανάρρωση.

Πίσω από τις σκηνές:

12. Σαρκασμός Παραλληλισμοί: Είναι ενδιαφέρον ότι το χιούμορ του Πέρι στην πραγματική ζωή έχει ομοιότητες με τον εμβληματικό χαρακτήρα του “Friends”, τον Τσάντλερ Μπινγκ, γνωστό για το σαρκαστικό του πνεύμα.

13. Καλοπροαίρετες προσπάθειες: Ο Πέρι έχει συμμετάσχει σε διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, όπως η συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα για τον καρκίνο και η υποστήριξη των βετεράνων.

14. Φιλικές επανενώσεις: Το καστ των “Friends” επανενώνεται συχνά για ειδικές περιστάσεις, πυροδοτώντας τη νοσταλγία των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Προσωπική ζωή:

15. Σχέσεις: Οι ρομαντικές σχέσεις του Πέρι έχουν γίνει πρωτοσέλιδα όλα αυτά τα χρόνια, αν και έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό μια ιδιωτική προσωπική ζωή.

16. Καναδική υπηκοότητα: Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πέρι έχει διπλή υπηκοότητα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά.

Περίεργα στοιχεία:

17. Κρυφό ταλέντο: Ο Πέρι διαθέτει ένα εντυπωσιακό ταλέντο στο τένις και μάλιστα συμμετείχε σε επαγγελματικά τουρνουά.

18. Σταδιοφοβία: Παρά την επιτυχημένη καριέρα του ως ηθοποιός, ο Πέρι έχει παραδεχτεί ότι αντιμετωπίζει σκηνικό φόβο, ειδικά κατά τη διάρκεια ζωντανών θεατρικών παραστάσεων.

19. Κωμικές εμπνεύσεις: Οι κωμικές επιρροές του Πέρι περιλαμβάνουν τον Ρίτσαρντ Πράιορ και τον Τζον Κλιζ, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του κωμικού του στυλ.

20. Ποπ είδωλο: Η ερμηνεία του Μάθιου Πέρι ως Τσάντλερ Μπινγκ συνεχίζει να αφήνει ανεξίτηλο σημάδι στην ποπ κουλτούρα, καθιστώντας τον ένα διαρκές σύμβολο του χιούμορ.

Dr. House: 10 facts για τη σειρά με επίκεντρο τον αινιγματικό Dr. House

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr