Search
Close this search box.
robot Sophia

Το robot Sophia έρχεται στην Ελλάδα να συζητήσει για την Τεχνο – ηθική (BINTEO)

Ο Μάρτιος Θα έχει robot, συζήτηση για την Τεχνο -ηθική και συμμετέχοντες από έξι χώρες, με απαστράπτουσα πρωταγωνίστρια την τεχνητή νοημοσύνη.

Το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο, η Σοφία, πρόκειται να επισκεφθεί τη Ναύπακτο για να συμμετάσχει σε ειδικό πάνελ με θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική. Το “Meet Sophia Conference” θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου εντός της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας. Αυτή η μοναδική εκδήλωση, με συμμετέχοντες από έξι χώρες, έχει ως στόχο να εξετάσει συλλογικά βασικές πτυχές της συνύπαρξης ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης με τη Σοφία.

Τεχνητή Νοημοσύνη: 100.000 άνθρωποι που δεν υπάρχουν! – ΒΙΝΤΕΟ

 

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 150 καλεσμένοι και το οποίο δεν είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό, θα εμβαθύνει στις ηθικές επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, από την προστασία της ιδιωτικής ζωής έως τη δικαιοσύνη και τις ανθρώπινες αξίες. Η εστίαση στην Τεχνο – ηθική, ένα υποσύνολο της εφαρμοσμένης φιλοσοφίας, υπογραμμίζει τη διεπιστημονική διερεύνηση της σχέσης μεταξύ τεχνολογικών εξελίξεων και κοινωνικών αξιών. Η Sophia, ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Hanson Robotics στο Χονγκ Κονγκ, κατέχει ελληνικά δικαιώματα μέσω του Victorious Network. Η Sophia ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και από τα μέσα Μαρτίου 2016 που έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της, έχει συνομιλήσει με αρχηγούς κρατών, αξιόλογες προσωπικότητες και έχει δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα.

Δείτε τη συνέντευξη ης Sophia παρακάτω:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε περισσότερα για την τεχνητή νουμοσύνη παρακάτω:

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έσωσε έναν πίνακα που είχαν καταστρέψει οι Ναζί!

Τεχνητή νοημοσύνη: Μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα εντοπίζει το διαβήτη

The Beatles: Οι Τζον Λένον και Τζορτζ Χάρισον “ζωντανεύουν” χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΒΙΝΤΕΟ)

AI: Φέρνοντας πίσω τους νεκρούς με τεχνητή νοημοσύνη;

Τεχνητή νοημοσύνη»: Βοήθησε τους γιατρούς να εντοπίσουν περιπτώσεις καρκίνου του μαστού

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr