Search
Close this search box.
εμα στόουν αριστοτέλης

Το απόφθεγμα του Αριστοτέλη που είπε η Έμα Στόουν όταν έλαβε το Όσκαρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ, η Έμα Στόουν, νικήτρια στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Poor Things, ανέφερε κατά την ευχαριστήρια ομιλία της ένα απόφθεγμα του Αριστοτέλη.

20+1 ατάκες της Έμα Στόουν: «Το απόλυτο αγαπημένο μου είδος ανθρώπων στον κόσμο είναι…»

Η δημιουργός στο Tik Tok @inealexakis, έκανε τη διασύνδεση των δύο στοιχείων. Στο βίντεο της, παραθέτει την ομιλία της Στόουν, φέρνοντας παράλληλα το απόσπασμα από τα “Πολιτικά” του Αριστοτέλη.

“It is about a team that came together to make something greater than the sum of its parts.”

Αυτό το σοφό ρητό, προερχόμενο από τα “Πολιτικά” του Αριστοτέλη, συνοψίζει την ουσία της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Η ‘Εμα Στόουν, με την αναφορά της, τόνισε πως η επιτυχία της ταινίας “Poor Things“, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στην παραγωγή.

Στα ελληνικά, το απόφθεγμα ερμηνεύεται ως:

“Τὸ γὰρ ὅλον πρότερον άναγκαῖον εἶναι τοῦ μέρους”

Σημαίνει ότι το σύνολο είναι πάντα προγενέστερο και σημαντικότερο από τα μέρη που το απαρτίζουν. Η Στόουν, υιοθετώντας αυτή τη φιλοσοφία, υπογράμμισε πως η ομαδική συνοχή και η αφοσίωση σε ένα κοινό όραμα οδήγησαν στην δημιουργία ενός έργου ανώτερου από τις ατομικές δυνατότητες.

Η σοφία του Αριστοτέλη, διατυπωμένη πριν από 2.300 χρόνια, παραμένει επίκαιρη και διαχρονική. Η Έμα Στόουν, με την εύστοχη αναφορά της, υπενθύμισε σε όλους τη δύναμη της ομαδικότητας και την αξία της συνεργασίας, στοιχεία απαραίτητα για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου.

Δείτε στο 1:54 την αναφορά της Στόουν στο απόφθεγμα του Αριστοτέλη:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Δείτε το βίντεο της @inealexakis:

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η Έμα Στόουν κατακτά το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το Poor Things – Η λίστα των νικητών της βραδιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr