Search
Close this search box.
τολκιν επιγραφη ταφος

LOTR: Τι είναι γραμμένο στον τάφο του Τόλκιν και της συζύγου του; – Μια μοναδική ιστορία γραμμένη από την πένα του

Στο νεκροταφείο Wolvercote στην Οξφόρδη είναι θαμμένοι ο Beren και η Luthien. Ο Τόλκιν πέθανε 21 μήνες μετά από τη συζυγό του και ετάφη δίπλα της. Η επιγραφή στον τάφο τους μας αφηγείται μια μοναδική ιστορία.

Τι είναι γραμμένο στον τάφο του Τόλκιν και της γυναίκας του ;  “Edith Mary Tolkien, Luthien, John Ronlad Reuel Tolkien,Beren. Ποιοι είναι λοιπόν οι Beren και Luthien;

Από τότε που ο σεβαστός συγγραφέας J.R.R. Tolkien έφυγε από τη ζωή το 1973, πολλοί αναλογίστηκαν την επιγραφή στον τάφο του. Η απάντηση, αν και φαινομενικά απλή, έχει βαθιά σημασία.

Γεννημένος στο Μπλουμφοντέιν της Νότιας Αφρικής το 1892, ο Τόλκιν δημιούργησε λογοτεχνικά θαύματα όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και το Χόμπιτ. Η δική του ερωτική ιστορία με την Έντιθ Μπρατ (Edith Bratt) αντικατοπτρίζει εκείνη των εμβληματικών χαρακτήρων της Μέσης Γης, του Beren και της Luthien. Η ταφόπλακα, που σχεδίασε ο γιος του Τόλκιν, ο Κρίστοφερ, αποτίνει φόρο τιμής σε αυτόν τον αιώνιο δεσμό, φέροντας την επιγραφή.

Beren και Lúthien

Ο Beren και η Lúthien ήταν δύο από τους πιο διάσημους εραστές του θρύλου του J.R.R. Tolkien. Ήταν και οι δύο θνητοί και ξωτικά, και ο έρωτάς τους ήταν απαγορευμένος και από τους δύο λαούς τους. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στη Μέση Γη και η τραγική τους ιστορία καταγράφηκε στο Σιλμαρίλιον. Μετά το θάνατό τους, θάφτηκαν μαζί σε έναν τάφο στο δάσος του Lothlórien, και η ιστορία τους εξακολουθεί να μνημονεύεται τόσο από τα ξωτικά όσο και από τους ανθρώπους.

τολκιν επιγραφη ταφος
Πηγή: beyondthelamppost.com

Τόλκιν και Έντιθ

Τουλάχιστον όσον αφορά τη σχέση τους ως ζευγάρι, ο Τόλκιν είδε το φλερτ και το γάμο του με τη σύζυγό του ως παρόμοιο με εκείνο της Λούθιεν και του Μπέρεν. Ο Τόλκιν, καθολικός, και η σύζυγός του, προτεστάντισσα, ήταν χριστιανοί. Μια κοινή παρανόηση ήταν ότι οι διαθρησκευτικοί γάμοι ήταν σπάνιοι πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για να συναντιούνται κρυφά, η Έντιθ και ο Τόλκιν συνήθιζαν να περνούν χρόνο στο δάσος κοντά στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου ο Τόλκιν ανάρρωνε.

Η τελευταία κατοικία

Οι επισκέπτες μπορούν να υποβάλουν τα σέβη τους στη λογοτεχνική φωτεινή προσωπικότητα στο νεκροταφείο Wolvercote στην Οξφόρδη, όπου ο σεμνός τάφος του Τόλκιν κοσμείται από τις λέξεις John Ronlad Reuel Tolkien,Beren και βρίσκεται μέσα σε έναν γαλήνιο κήπο. Η διαρκής ιστορία αγάπης του Beren και της Luthien, που αντικατοπτρίζεται στις ταφόπλακες του Ronald και της Edith, μαρτυρά τη βαθιά αφοσίωση του Tolkien τόσο στην τέχνη του όσο και στην αγαπημένη του σύζυγο. Το Tolkien Estate, το οποίο διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Τόλκιν, παραμένει προσηλωμένο στη διατήρηση της κληρονομιάς αυτού του λογοτεχνικού γίγαντα, διασφαλίζοντας ότι τα έργα του θα συνεχίσουν να γοητεύουν το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα για τον κόσμο του Τόλκιν:

LOTR: Γιατί ο Gandalf ξεχνάει το όνομά του;

LOTR: Ποιες είναι οι λέξεις που τραγουδούν τα ξωτικά στο θρήνο τους στον Γκάνταλφ;

LOTR: 7 facts για το κινηματογραφικό αριστούργημα του Πίτερ Τζάκσον (Βίντεο)

LOTR: Γιατί ο Γκάνταλφ ονομάζεται Μιθραντίρ;

LOTR: Γιατί οι Αετοί δε μετεφεραν το δαχτυλίδι και τον Φρόντο στη Μόρντορ;

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr