Search
Close this search box.

Σαν σήμερα, το 1924 τραγουδιέται για πρώτη φορά το «Happy Birthday To You»

Σαν σήμερα, 4 Μαρτίου το 1924, ένα τραγούδι που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γενέθλιας γιορτής έλαβε την πρώτη του δημόσια παρουσίαση. Το “Happy Birthday to You”, το πιο δημοφιλές τραγούδι στον κόσμο, γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από την πρώτη του εκτέλεση.

21 φωτογραφίες από τα παιχνίδια της παλιάς εποχής – Όταν οι δρόμοι έσφυζαν από παιδικές φωνές

Η ιστορία του τραγουδιού ξεκινάει λίγο νωρίτερα, το 1893, όταν οι αδερφές Patty και Mildred Hill, νηπιαγωγοί στο Louisville του Kentucky, συνέθεσαν ένα απλό τραγουδάκι με τίτλο “Good Morning to All”. Το τραγούδι δημιουργήθηκε για να υποδέχεται τους μαθητές στην τάξη.

Ακούστε παρακάτω το “Good Morning to All”:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Κάποια στιγμή, οι στίχοι τροποποιήθηκαν για να ταιριάζουν σε γιορτή γενεθλίων και το “Good Morning to All” μετατράπηκε στο “Happy Birthday to You”. Η πρώτη καταγεγραμμένη εκτέλεση του τραγουδιού σε αυτή τη μορφή έλαβε χώρα στην ταινία “The Big Party“, μια κωμωδία βουβού κινηματογράφου.

Από τότε, το “Happy Birthday to You” εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μεταφραζόμενο σε πάνω από 180 γλώσσες, να το τραγουδάνε εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γενέθλια, ακόμα και η Μέριλιν Μονρόε για τα 45α γενέθλια του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι. Η απλότητα, η χαρούμενη μελωδία και η ευχάριστη ατμόσφαιρά του το καθιστούν ιδανικό για να γιορτάσουμε μια τόσο ξεχωριστή μέρα.

Πέρα από την απλή χρήση του σε γενέθλια, το “Happy Birthday to You” έχει επηρεάσει και τον πολιτισμό με διάφορους τρόπους. Έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε πολιτικές διαμαρτυρίες και κοινωνικά κινήματα.

Η δημοτικότητα του τραγουδιού έχει φέρει και οικονομικά οφέλη. Τα δικαιώματα του “Happy Birthday to You” ανήκαν για δεκαετίες στην Warner Music, η οποία εισέπραττε εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από τη χρήση του. Το 2016, τα δικαιώματα αγοράστηκαν από μια εταιρεία μετοχών για 28 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα, το “Happy Birthday to You” παραμένει ένα διαχρονικό τραγούδι που φέρνει χαρά και γιορτή σε κάθε γενέθλιο.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η εξέλιξη της αντισύλληψης: 7 αλλόκοτες μέθοδοι από το παρελθόν

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr