Search
Close this search box.

Προβλήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το ντοκιμαντέρ «Supernova» για τη σφαγή της Χαμάς

Μια καταγραφή τόσο σοκαριστική όσο κι επείγουσα. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Supernova» που αναφέρεται στην πολύνεκρη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους στο φεστιβάλ μουσικής «Supernova Sukkot Gathering» που έλαβε χώρα στο Ισραήλ.

Η κάμερα καλύπτει τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο και περιλαμβάνει ασύλληπτες και πρωτοφανείς σκηνές που καταγράφηκαν τόσο από τους δράστες όσο και από τα θύματα.

Παρόντες ήταν τόσο ο ισραηλινός Πρέσβης στην Ελλάδα, Noam Katz, όσο και ο Σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ, Doron Lebovich, αλλά και ο σκηνοθέτης του φιλμ, Duki Dror. Το «Supernova» έχει προβληθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία μεταξύ άλλων.

Σε παρέμβασή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρέσβης τόνισε πως μόνο η διάλυση της Χαμάς θα επιτρέψει στους Ισραηλινούς, τους Παλαιστίνιους και τις γειτονικές χώρες να χτίσουν ένα ασφαλές και καλύτερο μέλλον. Από τη δική του πλευρά, ο κ. Dror επισήμανε μετά το πέρας της προβολής πως η πρώτη φορά που ταινία του έχει τόσο κοντινή απόσταση από τα γεγονότα και ότι κλήθηκε να αποτυπώσει μια ιστορική στιγμή που ήταν «υπαρξιακή» για το Ισραήλ.

Έρχεται κατηγορία «Καλύτερου Κάστινγκ» στα Όσκαρ από το 2026

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr