Search
Close this search box.
πιο_επικίνδυνες_χώρες_2024

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για να επισκεφθεί κάποιος το 2024;

Νέα μελέτη μας αναφέρει ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για να επισκεφθεί κάποιος το 2024.

Νέα μελέτη, σχετικά με τις πιο επικίνδυνες χώρες που θα μπορούσε να επισκεφθεί κανείς το 2024, έδειξε ότι ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Λιβύη και η Σομαλία. Με την επικινδυνότητα μιας χώρας να αξιολογείται σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων «International SOS» από τρεις κατηγορίες κινδύνου: τις υγειονομικές συνθήκες, την ασφάλεια και την κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent.

Οι ερευνητές δημιούργησαν για τον σκοπό αυτό έναν χάρτη, του οποίου ο στόχος είναι να ενημερώσει τους ταξιδιώτες για τις πιθανές απειλές που μπορεί να συναντήσουν σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.

Αναλυτικά, στην κορυφή της επικινδυνότητας αναφορικά με την ασφάλεια βρίσκονται η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, η Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Σομαλία. Και επιπλέον, σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου, των Παλαιστινιακών Εδαφών, της Ρωσίας και σε όλο το Σαχέλ παρατηρήθηκε αύξηση του κινδύνου ασφάλειας, ενώ ο Ισημερινός και περιοχές της Κολομβίας παρουσίασαν αύξηση της εγκληματικότητας και των συγκρούσεων. Αντίθετα, λιγότερο επικίνδυνο κρίνεται φέτος το Ελ Σαλβαδόρ και περιοχές του Νεπάλ.

Όσον αφορά τις χώρες που κρίθηκαν επικίνδυνες για τις υγειονομικές συνθήκες που που επικρατούν, κράτη όπως η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Υεμένη, η Βόρεια Κορέα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Αϊτή, η Λιβύη, ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο, η Γουινέα, η Γουινέα-Μπισάου, η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία, το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Ερυθραία, το Μπουρούντι και η Σομαλία χαρακτηρίζονται ως κράτη «υψηλού κινδύνου».

Η μελέτη εστιάζει κατά πολύ την προσοχή της στις που διατρέχουν «πολύ υψηλό» κίνδυνο λόγω τηςκλιματικής αλλαγής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται: Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Τσαντ, Νίγηρας, Μάλι, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Νότιο Σουδάν, Αιθιοπία, Σομαλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Μοζαμβίκη.

Τέλος να αναφέρουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε «χαμηλή» βαθμολογία και στις τρεις κατηγορίες κινδύνου, ενώ οι ασφαλέστερες χώρες, βρίσκονται όλες στην Ευρώπη, και είναι οι: Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ελβετία και Δανία.

Η πιο πολυπληθής πόλη στον πλανήτη βρίσκεται στην Ιαπωνία – Μετράει 39,1 εκατομμύρια κατοίκους

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr