Search
Close this search box.
πιο_πολυπληθής_πόλη

Η πιο πολυπληθής πόλη στον πλανήτη βρίσκεται στην Ιαπωνία – Μετράει 39,1 εκατομμύρια κατοίκους

Η πιο πολυπληθής πόλη στον πλανήτη είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, με 39,1 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι μεγαλουπόλεις βρίσκονται πλέον σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη του κόσμου μας. Με τον πληθυσμό του πλανήτη, να ξεπερνάει το 2022 τα 8 δισεκατομμύρια. Είναι βέβαια ο κανόνας πλέον – αλλά και ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα – η συγκέντρωση των περισσότερων πολιτών μιας χώρας να βρίσκεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς οι περισσότερες δουλειές βρίσκονται εκεί.

Αυτό που δημιουργεί όμως πραγματική εντύπωση είναι πως στον κόσμο δεν υπάρχουν πια μοναχά μεγαλουπόλεις, παρά γιγαντουπόλεις, με τον αριθμό των κατοίκων τους να ζαλίζει στο άκουσμά του. Με τις συνθήκες διαβίωσης στις πληθυσμιακά κολοσσιαίων διαστάσεων πόλεις να είναι πάρα πολύ δύσκολες. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο σε αυτές, να περπατήσεις ανενόχλητος στους δρόμους, να ψωνίσεις γρήγορα, να αποφύγεις τις επαφές με άλλους ανθρώπους και πολλά ακόμη.

Η πόλη που ανήκει στην κορυφή της λίστας με τις πιο πολυπληθείς πόλεις στον πλανήτη είναι το Τόκιο, το οποίο μετρά 39,1 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ είναι και η μεγαλύτερη αστική οικονομία του πλανήτη, σε μια έκταση 2.194 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «μια πόλη όσο τέσσερις… Ελλάδες».

Στην δεύτερη θέση, με όχι και τόσο μεγάλη διαφορά, βρίσκεται η Τζακάρτα της Ινδονησίας με 34,5 εκατομμύρια ανθρώπους, με το Δελχί της Ινδίας με 32,2 εκατομμύρια να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Αναφορικά με την Ευρώπη τώρα, στην κορυφή βρίσκεται η Μόσχα, με πάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους, με την Κωνσταντινούπολη να ακολουθεί με περισσότερους από 16 εκατομμύρια κατοίκους – μολονότι εκτείνεται και στην Ασία- και στην 3η θέση να βρίσκεται το Λονδίνο, με 11.262.000 κατοίκους.

Στην Ευρώπη ανήκει επίσης και η μικρότερη πόλη του κόσμου, το Βατικανό, που αποτελεί ανεξάρτητη πόλη-κράτος στη Ρώμη. Έχει έκταση 0,44 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 826 κατοίκους.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2018 από τα Ηνωμένα Έθνη, υπάρχουν 81 πόλεις στον κόσμο με πληθυσμό που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ανθρώπους.

5 εφευρέτες διάσημοι και μη…που τα έβαλαν με τον χρόνο!

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr