Search
Close this search box.
Πάιπερ Λόρι πέθανε

Πάιπερ Λόρι: Πέθανε η 2 φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός

Η Πάιπερ Λόρι, στα 91 της, έφυγε από τη ζωή ενώ ήταν γνωστή στο σινεφίλ κοινό από τις 2 υποψηφιότητές της για Όσκαρ στα «Carrie» και «The Hustler»

Η 70χρονη πορεία της Λόρι σε σινεμά και τηλεόραση χάρισε αξέχαστους ρόλους, μεταξύ άλλων, στα «Twin Peaks» και «Children of a Lesser God».

Η Πάιπερ Λόρι, η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ της οποίας η καριέρα επτά δεκαετιών υποκριτικής περιελάμβανε εμβληματικούς ρόλους στις ταινίες “The Hustler” και “Carrie”, πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε στο IndieWire από τον πρώην σύζυγο της Λόρι, κριτικό Joe Morgenstern.

Γεννημένη ως Rosetta Jacobs στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν το 1932, η Λόρι άλλαξε το όνομά της αφού μετακόμισε στο Χόλιγουντ και υπέγραψε με τη Universal Pictures το 1949. Γνώρισε πρόωρη επιτυχία σε ταινίες όπως η «Louisa» υπό τον Ρόναλντ Ρίγκαν, αλλά σύντομα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξή της στην υποκριτική στο σανίδι. Όταν επέστρεψε στο Χόλιγουντ για να πρωταγωνιστήσει στο «The Hustler» το 1961, κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο της ως Sarah Packard στην εμβληματική ιστορία τζόγου.

«Killers of the Flower Moon»: Σαρώνει στο Rotten Tomatoes και το IMDB

Καθιερωμένη ως δραματική ηθοποιός, η Λόρι συνέχισε να εργάζεται σταθερά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση για τις επόμενες έξι δεκαετίες. Ο ρόλος της ως Μάργκαρετ Γουάιτ, μιας θρησκόληπτης μητέρας στο «Carrie» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, της χάρισε μια ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και της εξασφάλισε μια θέση στο πάνθεον των ηθοποιών των ταινιών τρόμου. Κέρδισε την τρίτη και τελευταία υποψηφιότητά της για Όσκαρ για το δεύτερο ρόλο της στο «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» της Randa Haines το 1987.

Στους λάτρεις της τηλεόρασης, η Λόρι μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή ως Catherine Martell, όταν συνεργάστηκε με τον Benjamin Horne κατά τις δύο πρώτες σεζόν του Twin Peaks. Ο ρόλος της χάρισε μια Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου στην κατηγορία σειρών, μίνι σειρών ή τηλεοπτικών ταινιών. Ήταν επίσης υποψήφια για Emmy για κάθε μία από τις δύο σεζόν της σειράς στο ABC.

Η Λόρι έμεινε από την κόρη της, Anna Grace Morgenstern.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr