Search
Close this search box.
Ελλάδα Όσκαρ

Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Η Ελλάδα ανακοίνωσε την επίσημη υποψηφιότητα για τα Όσκαρ 2023, όπου θα διεκδικήσει το Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/456718/27-09-2023 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού Χρήστου Δήμα, η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (παλαιότερα γνωστή ως Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας) στην 96η έκδοση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι η ταινία μυθοπλασίας με τίτλο “Behind the Animals”, σε σκηνοθεσία Ασημίνας Προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 3905/2010 και την Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/53689/01.06.2012 (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1829), το Υπουργείο Πολιτισμού προτείνει το κινηματογραφικό έργο που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη διαδικασία των βραβείων Όσκαρ. Η πρόταση αυτή γίνεται μετά από αξιολόγηση επταμελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Για το έτος 2023, ο Υφυπουργός Πολιτισμού συνέστησε την εν λόγω επιτροπή με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/386397/10.08.2023. Έπειτα από διεξοδική συζήτηση, η επιτροπή πρότεινε ομόφωνα την ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της σκηνοθέτιδας Ασημίνας Προέδρου. Θεώρησαν ότι η ταινία αυτή, με φόντο την προσφυγική κρίση, προσφέρει μια δημιουργική και καλλιτεχνική ερμηνεία των ηθικών και οικονομικών προκλήσεων του έθνους με σαφήνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία. Η συμβολή αυτή θεωρείται ως ένα μέσο για να μπει τάξη στο πραγματικό και αισθητικό χάος, ένα απαραίτητο βήμα για την αυτογνωσία και την απελευθέρωση από τη σύγχυση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αποδέχθηκε την εισήγηση της επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα μεριμνήσει για την άμεση διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα 96α Βραβεία Όσκαρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Τζέιμς Κάμερον: Σε ποια ταινία παραλίγο να χάσει τη ζωή του;

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr