Search
Close this search box.
Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Ποια ελληνική ταινία προτείνει για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ;

Τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου διεξήγαγαν μυστική ψηφοφορία από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου και επέλεξαν την ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» , σε σκηνοθεσία Ασημίνας Προέδρου, ως εισήγησή τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποβολή της Ελλάδας στην κατηγορία της διεθνούς ταινίας στα βραβεία Όσκαρ 2024. Η τελική απόφαση για την ταινία θα ληφθεί από ειδική επταμελή επιτροπή που θα ορίσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που γίνεται αυτή η ψηφοφορία, μετά από μια ανεξάρτητη διαδικασία που ακολουθεί την επιλογή των ταινιών για τα βραβεία Ίρις. Περιλαμβάνει ταινίες που δεν συμμετείχαν στα βραβεία Ίρις 2023, αλλά εξακολουθούν να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας που έχει θέσει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες διαδικασίες ακολουθούνται από τις βρετανικές (BAFTA) και τις ισπανικές (GOYA) ακαδημίες κινηματογράφου.

“Στην τελετή απονομής των βραβείων ίρις 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το “Behind the Thimonies” πέτυχε μια εντυπωσιακή σάρωση, κερδίζοντας σε κατηγορίες όπως Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Καλύτερου Ηθοποιού, Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερου Ήχου”.

«Πίσω από τις Θημωνιές»: Δείτε το τρέιλερ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Το σενάριο μιας κορυφαίας ταινίας που στοίχισε μόλις 1 δολάριο

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr