Search
Close this search box.
ντένις ο τρομερός

Ντένις ο Τρομερός: Πρώτες εικόνες του κόμικ-στριπ που πρωτοκυκλοφόρησε σαν σήμερα στις εφημερίδες εν έτει 1951

Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε ένα ειδικό τεύχος γραμματοσήμων αφιερωμένο στον Dennis & Gnasher, για να γιορτάσει τα 70 χρόνια ενός από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες κόμικς στη Βρετανία.

«Φαρενάιτ 451»: Η δυστοπία του Μπράντμπερι ζωντανεύει σε γκράφικ νόβελ

Γνωστός ως το πιο άτακτο αγόρι στον κόσμο, ο Dennis έκανε το ντεμπούτο του το 1951 στο κόμικ “The Beano” της DC Thompson, με τίτλο “Dennis the Menace”. Από το 2009, η ονομασία άλλαξε σε “Dennis & Gnasher”.

Με την χαρακτηριστική του φανέλα με κόκκινες και μαύρες ρίγες, τα γδαρμένα γόνατα, τα ακατάστατα μαλλιά και το πονηρό χαμόγελο, ο Dennis αποτελεί την επιτομή του κακομαθημένου μαθητή, που καυχιέται για την παραβίαση των κανόνων και τη δημιουργία χάους.

Σχεδιάστηκε από διάφορους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της πορείας του, με πιο γνωστούς τον David Law (1951-70), τον David Sutherland (1970-98), τον David Parkins (1998-2006) και τον Nigel Parkinson (από το 2002). Πρωταγωνίστησε επίσης σε μια ετήσια έκδοση κόμικ (1955-2011) και σε τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων (1996, 2009, 2017).

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Έξι γραμματόσημα σε λωρίδες των τριών, απεικονίζουν ορόσημα στην εξέλιξη του χαρακτήρα, από τις πρώτες ασπρόμαυρες έως τις σύγχρονες έγχρωμες σειρές.

Ένα αυτοκόλλητο με τέσσερα γραμματόσημα, εικονογραφημένο από τον Parkins και σχεδιασμένο από την The Chase, τυπώθηκε σε λιθογραφία από την International Security Printers. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dennis έχει εμφανιστεί σε βρετανικά γραμματόσημα και στο παρελθόν, στο σετ “Greetings” του 1990 και στο σετ “Comics” του 2012.

Πρώτες εικόνες του κόμικ-στριπ:

ντένις ο τρομερός

Ντόναλντ Ντακ: Ο δημιουργός του είχε μείνει στην αφάνεια για 30 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή εικόνων

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr